Corsa 1.0 12V je bila moj prvi avto, imam pa precej mešane spomine nanjo.
Če naštejem najprej pluse:
- Na relacijo sem porabo spravil tudi pod 5 litrov, res pa je, da hitrost ni smela preseči 90 km/h.
- Občutek, da je avto "neuničljiv", skratka vse poenostavljeno do konca, nobene pretirane elektronike. Avto je bil "kot tank" tudi za po kakšni gozdni cesti, po snegu je šel odlično.
- Dobra preglednost iz avta, če odštejem mrtve kote v ogledalih (ta še niso asferična).
- Naučiš se izkoriščati zavetrje in prehitevati z zaletom
Sedaj pa še minusi:
- V štirih letih 2x menjal LMM, 2x zadnji lonec, 1x srednji lonec (vsi prerjaveli).
- Slabotne zavore. Dvakrat menjal prednje diske, ker so se zvili ob zaviranju pri 130 km/h.
- Pri 120.000 km začela rožljati veriga, tam nekje so se oglasili tudi dročniki.
- Kot je že nekdo pred menoj zapisal, avto ima pospeške mrtvega konja.
- S štirimi ljudmi v avtu v Vrhniški klanec ni šlo več kot 90 km/h, o kakršnem koli pospeševanju na avtocesti bolje niti razmišljati. To ni avto za na AC.
- Če se želiš malce bolj odločno premikati, je treba motor poganjati v visoke obrate, pri tem pa poraba naraste tudi na 8 litrov.
Moje mnenje je, da je Corsa s tem motorjem dober (pri)mestni avto, pri zmerni vožnji je ugodna tudi poraba. Definitivno pa to ni avto za vožnjo po avtocesti ali potovanja. Za drugi ali tretji avto pri hiši torej da, nikakor pa ne za prvi.