Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Nakup Toyota Auris 1.6 luna bencin

Napisal/-a svetilnik Če feb 26, 2009 6:07 am

Razmišljam o nakupu tega avtomobila, zato bi mi kakeršenkoli nasvet lastnikov prišel prav. Graje, pohvale, servis...

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če feb 26, 2009 8:58 am

Dober prijatelj ima skoraj isti avto, sedaj eno leto, dela veliko kilometrov (40k letno).

Kolikor vem, ni zadovoljen s črički, z obliko (ga je mal spredaj podrajsal), in bilo je nekaj "otroških" bolezni, ki so bile odpravljene na servisu (menjalnik je bil izredno trd al neki in klima je crknila skoraj takoj. Vem, da se pritozuje nad porabo, ampak ok, je bencinar in kolikor vem, ima 5 prestav, tako da tiščanje po avtocesti ni ravno "ugodno".

Ostalo mislim, generalno gledano je avto ok. Smo pa imeli debato na temo njegove cene, ki se meni zdi tezko konkurencna.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če feb 26, 2009 10:14 am

no jaz bom pa skoraj vse ovrgel, kar je napisal andraz, le poraba ob priganjanju je res okoli 10 l, drugače motor čisto dost močan za nekega normalnega uporabnika, kultiviran tek motorja in nikoli nobenih problemov, v kolikor se bili črički bi to razumel kot , da je nekdo že nekaj podiral in popravljal, glede klime, mogoče dela malo slabše kot v subaruju, ampak povsem zadovoljivo, sama vožnja je bolj komfortna, čeprav se mi zdi, da je podvozje malo trše od corolle, v kolikor si nevešč parkiranja kot andrazev kolega , ki je avto podrsal si umisli park senzorje, menjalnik ni trd in ne sme biti trd, prestavlja se lepo, ni pa ne vem kako veliko prostora v njem, potem če rabiš prostor kupi raje corollo, je večja in meni tudi boljša za vozit, zelo ji paše 130 konsjki dizel, če delaš dosti km ti tega tudi priporočam v aurisu...pa nisem dizel fan, le avtu se poda, glede cene, aurisa s kar konkretno opremo dobiš že za 15 k eur...tako da....z zelo solidno pa za okoli 18 k eur, seveda je odločitev tvoja, lahko pa dobiš testnega ali službenega za 30 % ceneje...
lp,a.

Uporabniški avatar
m.a.t
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t Če feb 26, 2009 11:23 am

Jaz si lastim auris 1,6. Do zdaj nobenih problemov. Na začetku me je predvsem motilo visoko sedenje ampak sem se tega že navadil. Z avtom se načeloma, da vozit pod 7 l/100 km. Jaz sem probal spraviti na 6,9 l. Drugače imam porabo 7,7 l/100 km. Seveda pod pogoji, da ne sunkovito speljuješ, da ne toriraš motorja, se držiš nekih omejitev. Z enim tankom se da prevozit 650 km +. Pri aurisu me moti tudi to da je pri hitrosti 120 km/h izredno glasen. Da je pri speljevanju malce len. Glede na konkurenco mu manjka 6 stopenjski ročni menjalnik. Lahko bi tudi ključ izboljšal. Vse ostalo pa zaenkrat nimam pripomb. Prostora ima dovolj. Je izredno udoben, varen, zanesljiv. 1,4 D tudi ni slaba izbira (registracija, poraba). Samo je vse odvisno koliko km delaš. Se pa strinjam z TOYOTO da je 2,0 D še boljša izbira. Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če feb 26, 2009 12:12 pm

V bistvu zelo dober avto. Punca ga ima in ga dostikrat jaz vozim. Poišči moje objave nedavno nazaj, kjer sem ga primerjal z golfom V (moj avto). Iz tistih tekstov sicer zveni kot da sem avto totalno šimfal, ampak to je bilo zgolj relativno glede na golfa, ki je za moj okus in ergonomijo pač absolutno najboljši. Pa lepo prosim brez svetih vojn okoli golfa - to ne pomeni da je golf dejansko objektivno najboljši, le meni osebno pač najbolj ustreza. Komu drugemu pa morda ravno golf ne bo v redu in se bo mnogo bolje počutil v drugem avtu (npr. v Aurisu, hehe), nič zato.

TOYOTA je napisal/-a:poraba ob priganjanju je res okoli 10 l, drugače motor čisto dost močan za nekega normalnega uporabnika, kultiviran tek motorja in nikoli nobenih problemov
Potrjujem. Zaradi navajenosti na turbodizel se mi je Toyotin 1.6 sprva zdel podhranjen, ampak dejansko povsem dovolj zmogljiv, tudi nizke obrate tolerira presenetljivo dobro, dejansko ne dosti slabše kot TDI. Le 6. prestava manjka..

TOYOTA je napisal/-a: v kolikor se bili črički bi to razumel kot , da je nekdo že nekaj podiral in popravljal, glede klime, mogoče dela malo slabše kot v subaruju, ampak povsem zadovoljivo,
Potrjujem, čričkov ne bi smelo biti, razen če je kdo kaj sam šaril okoli. Klima in ogrevanje delata pa tudi zelo dobro.

TOYOTA je napisal/-a: če rabiš prostor kupi raje corollo, je večja in meni tudi boljša za vozit,
To se sicer ne bi povsem strinjal. V corolli verso (če govorimo o njej) ni kaj dosti več prostora kot v Aurisu (pričakoval bi večjo razliko, kot je dejansko). Seveda je prostora več kot v Aurisu, ampak če kupuješ enoprostorca, bo definitivno več prostora v kakem touranu , C4 picasso, scenicu..

V glavnem, če ti avto po obliki in ergonomiji ustreza, ti ne bo žal.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če feb 26, 2009 2:06 pm

sonic je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a: če rabiš prostor kupi raje corollo, je večja in meni tudi boljša za vozit,
To se sicer ne bi povsem strinjal. V corolli verso (če govorimo o njej) ni kaj dosti več prostora kot v Aurisu (pričakoval bi večjo razliko, kot je dejansko). Seveda je prostora več kot v Aurisu, ampak če kupuješ enoprostorca, bo definitivno več prostora v kakem touranu , C4 picasso, scenicu..

sonic...v mislih sem imel corollo( podobna oblika lexusu is), se pravi '' kao'' sedan izvedbo aurisa, tam pa je občutno več prostora...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če feb 26, 2009 2:12 pm

Aja, te pa ne poznam, ti zaupam. :)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če feb 26, 2009 2:15 pm

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če feb 26, 2009 7:08 pm

Aurisi s črički so bili verjetno med prvimi kupljenimi. Mogoče pa so po dveh letih odpravili te in ostale otroške napake. Govorilo se je tudi, da so zavore močno škripale.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če feb 26, 2009 7:11 pm

Dizel me ne zanima, saj sta cena in vzdrževanje avtomobila dražja. Poleg Aurisa razmišljam tudi o Ford Focusu 1.6(116KM) Sport.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 26, 2009 7:50 pm

Jaz bi raje vzel Toyoto,sicer pa Kia cee'd, pro cee'd. Za 17000€ maš vso opremo+kak doplaclivi del ( tempomat itd...)

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Če feb 26, 2009 10:24 pm

svetilnik je napisal/-a:Dizel me ne zanima, saj sta cena in vzdrževanje avtomobila dražja. Poleg Aurisa razmišljam tudi o Ford Focusu 1.6(116KM) Sport.

Če se odločiš za Focusa ti ne bo žal. To ti lahko rečem iz lastnih izkušenj.
LP,K
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov