Kaj pomeni (v praksi!) 1 letna garancija? Če si 100km od Vrhnike ti ne pomaga kaj dosti....

Tole je avto ki mi je padel v oči:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2476592&show=
molat je napisal/-a:Pozna kdo Avto LEV, Vrhnika?
Kaj pomeni (v praksi!) 1 letna garancija? Če si 100km od Vrhnike ti ne pomaga kaj dosti....- verjetno moraš "dokazovati" okvaro, pa še nadomestni avto je verjetno preveč za njih.
Tole je avto ki mi je padel v oči:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2476592&show=
Doktor je napisal/-a:Morajo.
Pa naj se sliši še tako kruto, nesramno ...
"Krivci" za to pa so kupci sami oz njihov način kupovanja.
Več jim pomeni na števcu "magična" številka recimo 100.000 km kot realnih 200.000 km.
LP
simply je napisal/-a:Kako morajo. Torej dejansko danes ne moreš dobiti več avtomobila brez prevrtenih km - vsaj pri podajalcu ne?
GoGo je napisal/-a:Kot so že povedali, to so že uvožena vozila. Če dajejo garancijo mora bit točno določeno kaj pod garancijo spada.
Moja izkušnja s to avtohišo sicer ni preveč dobra, pa vseeno. 4 leta nazaj sem tam kupil xsaro l.99, ki je bila sicer cenovno precej ugodna v primerjavi s podobnimi drugod. Cena je bila kao nižja zaradi poškodb od toče in nekaj prask, sicer naj bi bil
avto brezhiben, tudi pregledan z njihove strani...Kupil sem jo aprila, po 2 mesecih in 2000 prevoženih km pa je bilo konece veselja. Avto sem dal na servis, ker je cukal, težko vžigal in nasploh ni imel nobene moči. Avto je imel namreč počeno glavo motorja, mešala sta se voda in olje, pa tudi klima je bila pokvarjena (kompresor je sicer delal, vendar je puščal hladilnik klime - sem jo 2x filal. Prodajalec niti pod razno ni hotel nič slišati o kakšni skriti napaki, rekoč, saj je bila poceni, nimaš kaj težit.
No ker mi za 600k vreden avto ni bilo za skakat po sodiščih smo avto zrihtali (menjava celega motorja) in prodali.
Motilo me je predvsem to, da so prodali avto, za katerega so vedeli da je zanič, kot
brezhibnega, nato pa seveda gladko ignorirali pritožbe. Upam da so se glede tega kaj popravili...
tdk je napisal/-a:GoGo je napisal/-a:Kot so že povedali, to so že uvožena vozila. Če dajejo garancijo mora bit točno določeno kaj pod garancijo spada.
Moja izkušnja s to avtohišo sicer ni preveč dobra, pa vseeno. 4 leta nazaj sem tam kupil xsaro l.99, ki je bila sicer cenovno precej ugodna v primerjavi s podobnimi drugod. Cena je bila kao nižja zaradi poškodb od toče in nekaj prask, sicer naj bi bil
avto brezhiben, tudi pregledan z njihove strani...Kupil sem jo aprila, po 2 mesecih in 2000 prevoženih km pa je bilo konece veselja. Avto sem dal na servis, ker je cukal, težko vžigal in nasploh ni imel nobene moči. Avto je imel namreč počeno glavo motorja, mešala sta se voda in olje, pa tudi klima je bila pokvarjena (kompresor je sicer delal, vendar je puščal hladilnik klime - sem jo 2x filal. Prodajalec niti pod razno ni hotel nič slišati o kakšni skriti napaki, rekoč, saj je bila poceni, nimaš kaj težit.
No ker mi za 600k vreden avto ni bilo za skakat po sodiščih smo avto zrihtali (menjava celega motorja) in prodali.
Motilo me je predvsem to, da so prodali avto, za katerega so vedeli da je zanič, kot
brezhibnega, nato pa seveda gladko ignorirali pritožbe. Upam da so se glede tega kaj popravili...
V taksnih in podobnih primerih je pametno uveljavlat varianto t.i. skritih napak in od prodajalca doseč pravice iz zakona(svet potrosnikov-tudi brezplacni nasveti;groznja z odvetnikom ipd..);pa sploh nima veze koliko je avto stal...in vi ste avto kao porihtali in v drek porinili novega lastnika,ki verjetni ima probleme nic kriv in nic dolzan...po moje skrajno neodgovorno.In ta oseba bo citroena zamrzila za vecno...bodimo predvsem ljudje;jaz osebno nebi mirno spal.ce bi tako nekoga namocil...moje mnenje pac.
lp tdk
Doktor je napisal/-a:Morajo.
Pa naj se sliši še tako kruto, nesramno ...
"Krivci" za to pa so kupci sami oz njihov način kupovanja.
Več jim pomeni na števcu "magična" številka recimo 100.000 km kot realnih 200.000 km.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov