Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Avto do 2.500€ za žensko

Napisal/-a Doktor Če mar 12, 2009 7:38 am

slavcdklavc je napisal/-a:Sestra kupuje avto za max 2.500€. Seveda je avtomobilov za tak denar ogromno, samo kaj ko je ogromno plevela in šare za nikamor. Prednost imajo manjši avtomobili (Clio, Punto, največ Xsara). Seveda bi rada, da nima avto neke hude kilometrine, da ima servo, pa vsaj el. pomik stekel in centralno, pa seveda da ni prestar plus 1998 - dost zbirčno.

Če kdo prodaja, ali pa ve za kak soliden avto, ki vsaj delno ustreza kriterijem, prosim če prlima link do oglasa, ali pa me kontaktira kako drugače.

Hvala

Ponudba je velika. Treba je le izbrati najboljše.

Svetujem naj iz ponudbe izbere nekaj (2-3) kandidatov - znamka/model - ki so ji najbolj všeč, potem pa izbere najboljše.

Osebno : CLIO, PUNTO, TWINGO ... in podobni "malčki" - bolj kot na znamko bi gledal na opremo in stanje vozila

LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če mar 12, 2009 7:54 am

slavcdklavc je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2671527&show=
Kaj mislite za tole Bravo, je pa bila 2002 uvožena iz Nemčije nato pa ima vso zgodovino servisov naprej.
Razen razpadlih plastik na vseh 4h ročicah za vrata na pogled večjih hib nima, razen malce pomarančastega laka? Zanima me stanje teh 1.6 16V motorjev, kaj gre lahko narobe.
Ma pa avto avtomatsko klimo, servo volan, centralo zaklepanje, el. pomik stekel spredaj, in zelo lepo ohranjeno notranjost, razen ene praske na zadnjih desnih vratih. Jermen naj bi bil menjan 20k km nazaj, motor zveni zdravo in avto leti ko sneta sekira.

Prodajalec je TPV avto. Malo uporabi search...

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Če mar 12, 2009 8:11 am

M je napisal/-a:
slavcdklavc je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2671527&show=
Kaj mislite za tole Bravo, je pa bila 2002 uvožena iz Nemčije nato pa ima vso zgodovino servisov naprej.
Razen razpadlih plastik na vseh 4h ročicah za vrata na pogled večjih hib nima, razen malce pomarančastega laka? Zanima me stanje teh 1.6 16V motorjev, kaj gre lahko narobe.
Ma pa avto avtomatsko klimo, servo volan, centralo zaklepanje, el. pomik stekel spredaj, in zelo lepo ohranjeno notranjost, razen ene praske na zadnjih desnih vratih. Jermen naj bi bil menjan 20k km nazaj, motor zveni zdravo in avto leti ko sneta sekira.

Prodajalec je TPV avto. Malo uporabi search...

Vem, sem šel včeraj pogledat v TPV, sam osebno bi raje vzel avto kje drugje kot v TPVju, saj glede njihovega ugleda pri rabljenih vozilih.

So pa res Clio, Punto v ožjem izboru, samo kaj ko sem do sedaj zmerem naletel na kake sumljive za pop... Tipo mi garantira, da ga bo prodal naslednji dan, če ne zaarava, da ga pridejo iz Srbije iskat, a nato me v ponedeljek kliče, če pridem še enkrat pogledat. Pa večina jih je stolčenih, pri Fiatih me skrbi še servo, saj pri Puntih (Citiy).

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab Če mar 12, 2009 8:26 am

Osebno ti priporočam, da pustiš TPV na miru in si najdeš ustrezno vozilo prek avto.neta.....ker v TPV-ju so hujsi kot pa preprodajalci (vrtenje, ponarejanje servisne, itd.)
1,2,3,4,5, Rally

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če mar 12, 2009 6:25 pm

Kar se tiče brave in 1,6 motorjev pa: sem lastnik bravota 1,6 16v, in ga lahko priporočim, tako kot tudi bravo (v bistvu isti avto), imam ga približno pol leta, naredu sem prbl. 8000km in zaenkrat sem zadovoljen. Poglej predvsem po podvozju, da ni gnil, malce se zapelji, da vidiš da ni zategnjen... Z motorji ni problema, kar pa se tiče kljuk: če niso razpadle, niso original.
okužen z Rallyus virusom

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 12, 2009 6:36 pm

Kot lastnik fiat bravota 1.6 ti lahko povem, da je avto res best bay za tak denar.
vendar pri nakupu pazi da bo res 1.6, ker so predvsem 1.4 zelo problematični-> kot osnova motorja ne, vednar je zelo občutiljiv na redno in kvalitetno menjavo olja,kar pa je največkrat lastniki kar izpustijo iz svojega načrta. Glede kljuk, če je plastika zanič je to še najmanjši problem. Enako sm meu js na svojem pa sm v avto celju dobil za 25 eur pa je vse ok zdj,tko da na to se ne oziri. Če te še zanima kaj glede bravota/brave/maree pa kar upraši.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če mar 12, 2009 6:57 pm

Sam bi ji priporočal Twingota, imel sem ga 3 leta in sem bil z njim izredno zadovoljen.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 12, 2009 8:01 pm

OFF Do zdaj sem si za vsak avto postavil limit pa sem ga vedno presegel. Od tega prodajalca sem pred kratkim kupil avto in sem zadovoljen. Da ne bo kdo mislil da zdaj nekoga forsiram. Glede na to da je avtor teme poudaril da je sekica dobra voznica in da nima težav v prometu bi mogoče imela lahko malo večji avto kot je tale

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2631081&show=

Osebno twingiča ne bi imel, ker imaš noge pri sp. odbijaču in je razlika če imaš pri trku še kakšen meter pleha pred sabo.
Dejansko se mora pa odločiti sama pa poskusiti voziti več avtomobilov. Mogoče veliki niso tak bav-bav

lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če mar 12, 2009 11:04 pm

Glede te črne Vectre.... sicer je ne poznam, nikoli videl, ampak glede na to, da nič ne piše koliko kilometrov ima in sem zelo prepričan da je uvoz, bi rekel da jih ima realno blizu 300.000 km. za nekoga veliko za koga čist kul.
Je pa moje mnenje da ne boš dobil pametne Vectre tak letnik za dobra 2 jurja euro.

Samo moje mnenje

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov