Sem tik pred nakupom Passata variant 2004 oz. 2005 letnik (stari model) in variram med 1.9 TDI 74 KW ali 2.0 TDI 100KW s 6imi prestavami. Sem slišal da so 2.0 mašine tega letnika bolj tko-tko. Problemi s turbino in predvsem nedovšenost. Je temu res tako ? Tudi zelo redke so, kar bi znal biti ob morebitni okvari velik problem. Po drugi strani pa je 74 KW mašina prešvoh za tako velik avto.
stari model če se ne motim ne obstaja 2.0 tdi
obstaja le 1.9 tdi 96kw, ki je pa zelo dober motor.
101 konska je pa glih na meji. za normalnega voznika čist dost.
So bili tudi 2.0 s točno 100KW mašinami, ampak so res redkost.
Žal sta v igri le 2.0 z 136 konjsko mašinco ali pa 1.9 s 101 konjsko. Mislim da je slednja prešvoh za ta avto, ampak, če so bili z 2.0 res taki problemi kot sem slišal, se bom raje peljal počasneje in sigurno z 1.9
Vozo sem 101 konskega passata in morem rečt, da gre kar vredu. Je pa res, da morš kar delat z menjalinikom. So pa baje te motorji zelo vzdržljivi bolj kot pa 130 konjski.
m[A]tt je napisal/-a:Vozo sem 101 konskega passata in morem rečt, da gre kar vredu. Je pa res, da morš kar delat z menjalinikom. So pa baje te motorji zelo vzdržljivi bolj kot pa 130 konjski.
Ah, pomoje je čist isti drek. Moj "best man" ma v pasatu 130 konjskega in ma na njemu trnutno okrog 350kkm pa je vse original (turbina, skopka).
Sej motor je v osnovi isti...
znanec ima tourana s tem 2.0 136 konjskim motorjem,in nima pri 150t nobenih težav.
100 konjski tdi je glih taprav za v polota,ne pa passata. tok da bi na tvojem mestu vzel močnejšega