Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 17, 2009 9:03 am

Fiatfan je napisal/-a:POLO78,
glede tega ktir avto js poznam in ktirga ne, ne moreš ti rečt, kr res neki nakladaš.
Glede na to da si raje izbral kio ceed kot pa bravota pa niam besed. no itak si ti plaču in zato je tvoja odločitu, sam če je fiat bravo popolnoma povozil Ford Focusa v Veliki Britaniji, ki je tradicionalno naklonjena focusu, saj je pri njih focus tako kot pri nam golf ( na žalost) potem mislim da ni kaj povedati. Dobro ti si se odločil za kio, nekdo se bo za fiata, drugi pa nevem za citroena. kakorkoli to je tvoja odločitev in ne govor da mam js subjektivne ocene,ker sm ti dobesedno povedal primerjavo med bravotom in focusom. Tvoji komentarji so pa res subjektivni, saj tudi sam voziš kio, tako da ne gre izgubljat časa s tem.
lp

Lej, jaz cenim fiata bolj kot si ti misliš in bolj kot povprečen Slovenec, ki običajno ne vidi dlje od golfa ali nemških avtov nasplošno. Doma smo imeli Punta mk1 skoraj 10 let, nikoli nas ni pustil na cesti, servisi in rezervni deli so bili poceni itd. itd. Na drugi strani pa sem imel npr. VW Pola, za katerega sem bil po dobrih 4 letih in pol vesel, da sem se ga znebil. Krš od avta kar se tiče vzdržljivosti in okvar!

Pač pri zadnji menjavi avta pa so odločile malenkosti v prid Pro_ceed-a, predvsem nižja cena in hkrati več opreme ter garancija, ker ko sem sam kupoval, ni bilo pri Bravu nobene 7-letne garancije, bila je samo osnovna 2-letna. Mogoče bi se danes odločil drugače, sploh če bi mi pri fiatu ponudil še kaj več popusta a svoje odločitve ne obžalujem, s Kio sem namreč zelo zadovoljen. Verjetno bi bil pa tudi z Bravom. A kot rečeno, v času ko sem jaz kupoval avto, je bil Proceed boljši nakup, mogoče bi bilo danes drugače, ne vem!

Pri izbiri med Pando in Picantom, ki sem si ga šel včeraj ogledat, bi pa verjetno res izbral Pando, ker Picanto ima še res pridih tistih starejših Kij pa tudi na zunaj res izgleda bolj bogo (notri ni tako slab). O tehniki, vzdržljivosti ipd. pa ne bom sodil, verjetno sta pa oba avta med boljšimi v razredu. Vem, da je Panda dobila enkrat neko priznanje za najmanj kvarljiv mali avto, če kdo najde lahko prilepi link. Če pa pri Avtotehni-VIS res ponujajo 7-letno garancijo pa mislim, da ni kaj za razmišljat! :)
Antiznačkar po prepričanju

himi

Napisal/-a himi To mar 17, 2009 9:08 am

Oba modela ne trpita pretiranih napak, s tem da je bila v Auto Bildu zelo pohvaljena Panda, kot kvaliteten rabljen mali avto.

Mislim, da je tudi Picanto bil precej uspešen pri testih na Autobildu, saj je bil na primerjalnem testu (Picanto-Polo) ocenjen celo bolje kot VW Polo! To je bilo še pred faceliftom, potem pa so ga še celo malo izboljšali.

Pa še glede zmogljivosti:
Pa tud zmogljivosti obeh avtov poglej, še posebi če je panda jtd potem kia nima nobenih možnosti

Tudi Picanto ima dizla, tako kot Panda, in to celo močnejšega! A si moreš mislit ha :P

Sej se nima smisla kregat, jaz pač povem iz svojih izkušnenj. Sem vozil oba in sta si zelo konkurenčna. Je Panda malo bolj prostorna, sam kaj mi pomaga pol metra prostora nad glavo, saj se ne vozim s cilindrom na glavi. :)

Sem pa Kia fan ja tako, da pri meni bi bila izbira povsem preprosta, za koga drugega pač ne...

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty To mar 17, 2009 9:36 am

lenivec je napisal/-a:močnejši dizl pri picantotu. je res da ima 5 konjev več, ima pa 1 cilinder in 100 kubikov manj. kaj pomeni še bolj obupno turbo lukno kot pri 1.3 jtd pandi :)

kdo rabi take dizle....

Jaz sem vozil že 1000x picanta CRDi in povleče res lepo, pa nikakršne turbo luknje ni opazit. Resnično dober motor. Zdaj zgleda, da zagovarjam Kio, pa ni tako. Picanto je odličen avto cenovno ugoden in neuničljiv. Fiati so pa bolj delikatni avti, čeprav je verjetno Panda najbolj vzdržljiv Fiat. Sicer cenika Pande ne vem, če sta tam nekje bi jaz izbral Pando, se mi zdi večja oz. bolj monovolumnu podobna, Picanto je pa bolj uteščen avto. Pa tudi kakih hudih problemov ne bi smel met z njo.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 17, 2009 3:26 pm

Pretirane živahnosti nima ne eden ne drugi, majhno prostornino je preprosto težko nadomestiti. Nekoliko »zadrego« omilijo 3-valjna izvedba, veselje do vrtenja, majhna teža in podobni »triki«, predvsem pa zmerne zahteve voznika.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 17, 2009 6:29 pm

Vidim da tu nekateri pišete razne traparije glede garancije.

Najprej naj povem da pri avtotehni VIS ne ponujajo 7 let garancije.
Ampak ponujajo lepo original garancijo + ostalo dajo sami ampak samo na motor in menjalnik!
Kar sami omenjajo kot ZLATO garancijo.

Enako ponujajo pri Oplu - torej 2 leti garancije + 5let na motor in menjalnik!!!

Res pa, da je imel lani nekaj časa Fiat 3 letno garancijo - je uvoznik naredil akcijo!
Zdaj tega ni več!

V ostalih državah ima res Bravo 5 let garancije ampak je pošteno dražji.

Prav tako ima nova Insignia v DE 6 letno garancijo tovarniško garancijo, pri nas pa samo dve!!!

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ To mar 17, 2009 7:13 pm

Ce mene vprasas bi vzel Pando.
Res je da ima precej grso armaturko, saj Kia jo ima zelo lepo...za moje okuse.
Panda ima vec prostora....vsaj jaz tako opazim.
In ce ti res nebo lezala na dusi, jo bos lazje prodal.

Vsekakor 1:0 za Pando....z moje strani. ;)

Lp Zlatko

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn To mar 17, 2009 10:11 pm

simply je napisal/-a:Vidim da tu nekateri pišete razne traparije glede garancije.

Ampak ponujajo lepo original garancijo + ostalo dajo sami ampak samo na motor in menjalnik!

Enako ponujajo pri Oplu - torej 2 leti garancije + 5let na motor in menjalnik!!!

Res pa, da je imel lani nekaj časa Fiat 3 letno garancijo - je uvoznik naredil akcijo!
Zdaj tega ni več!

Prav tako ima nova Insignia v DE 6 letno garancijo tovarniško garancijo, pri nas pa samo dve!!!

Hehe, prečudovito napisano (ne)učeni gospod, ampak tudi KIA ima daljšo garancijo le na motor in menjalnik... Z razliko da to dejansko potrebuje...

LP
Ora Et Labora :?

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr mar 18, 2009 8:16 am

KrEn je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Vidim da tu nekateri pišete razne traparije glede garancije.

Zdaj tega ni več!

Hehe, prečudovito napisano (ne)učeni gospod, ampak tudi KIA ima daljšo garancijo le na motor in menjalnik... Z razliko da to dejansko potrebuje...

LP

Splošna garancija 5 let oz. 150.000 km, ter 7 let na motorni sklop.

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Sr mar 18, 2009 8:29 am

V nedeljo sem vozil 4 leta staro picanto od kolega. V avtu bi se kdo res lahko počutil utesnjenega, pri vožnji po avtocesti pa se nisem počutil najbolj sigurnega - nepravilnosti na cesti se preveč čutijo, volan je pa zelo občutljiv.

Včeraj sem šel na testno vožnjo z novim twingom in moram reči, da glede prostornosti in občutka udobne vožnje in varnosti zagotovo premaga picantota. Zmotilo me je edino to, da je dokaj hrupen pri velikih hitrosti, kar je bilo pri picantu manj izrazito, se mi zdi. No, vsekakor me je twingo zelo navdušil. Z nekimi popusti in akcijami menda pride twingo z dvema airbagoma, klimo in radiom okoli 7.300€, kar zveni kot res ugodna kupčija.

Ta teden pa morda sprobam še pando, tako da bi lahko temo preimenovali v panda vs. twingo :)

lp Igor

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Sr mar 18, 2009 10:07 am

zakaj pa je twingo sranje?

ima kdo podatke o tem, koliko stane vzdrževanje, redni servis pri twingu in pandi?

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Sr mar 18, 2009 10:22 am

Glede vzdrževanja je panda definitivno cenejša, pa ne za to da bi se twingo več kvaril ampak so deli za fiate kar precej cenejši.
Sicer si sedaj izbral po mojem mnenju bolj primerljiva avtomobil, a še vedno bi sam rajši uzel pando.

lp

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 18, 2009 10:59 am

V tem razredu avtomobilov je sicer ponudba malce manjša, kot v enem razredu višje, vendar si najprej postavi prioritete:
* Koliko km letno boš delal z njim?
* Ali gre samo za mestne relacije? V tem razredu namreč diesla odsvetujem (cena)
* Potrebuješ 3 ali 5 vrat? (sam svetujem za mestno uporabo 5 vrat)
* Oprema: najnujnejša - vsaj 4 airbagi, klima, ABS (če je možno tudi ESP), daljinsko centralno zaklepanje, servo volan (osnovne opreme ga nimajo!), električni pomik stekel.
* In nenazadnje cena - koliko si pripravljen investirat? Registracija (ostani nekje do cca 65KM) ter stroški servisa.

Sam bi si dal na listo sledeče modele (opišem s plusi in minusi):
* Twingo - bogata oprema za nizko ceno (na avto.net-u zelo bogato opremljen, s 100KM motorjem za cca 8600€, servisi ugodni, model sorazmerno nov,v minus mu štejem samo 3 vratno izvedbo.
* Panda - kot sem že enkrat prej omenil, kvaliteten, simpatičen mali avto, možnost 4x4, 4 vratna izvedba, poceni servisi
* Picanto - zelo poceni, dosti opreme za majhen denar-tudi ESP, 5 vrat, v minus mu štejem zastarelost, utesnjenost ter "šlampaste" servise
* trojček C1, 107 ter Aygo - simpatični za mesto, vendar malce predragi (predvsem Aygo), menda so kvalitetni
* Ford Ka - novi model (žal ga ne poznam dobro), predvidevam, da je ok, čeprav predlagam, da povsem novega modela ne jemlješ - porodne težave!
* sicer meni osebno brez konkurence v tem razredu Fiat 500, kar se oblike tiče, vendar konkretno dražji od omenjenih.

Nenazadnje bi na tvojem mestu pogledal še razred višje, kjer na testih kraljuje nova Škoda Fabia (ki, roko na srce, ni nek designerski dosežek), pelje se odlično, osnovi model (60km, ABS, klima,...), pa se dobi že pod 9000€! Ima 5 vrat ter poceni servise (mislim, pa da Škoda daje 4 letno garancijo).

Sestavi tabelo avtomobilov, ki so ti v ožjem izboru s plusi, minusi - sestavi si tudi okvirne stroške registracije ter servisov (malce pokličeš po avtohišah), potem pa greš v akcijo. Zadnih 5 si ogledaš v avtohišah, se z njimi zapelješ, ko se za model odločiš, pa pridobiš čimveč ponudb in najugodnejšega vzameš - ok, vse ob predpostavki, če kupuješ novega.

Upam, da je vsaj malce v pomoč

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr mar 18, 2009 6:29 pm

Cena servisa na Fiatu ni poceni, mogoče so rezervni deli!

Tašča je plačala za "uradni" servis na GP 1.4 8v pri 30.000km 272 EUR. Menjali svečke...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe mar 20, 2009 7:24 pm

Fiatfan je napisal/-a:absolutno pando. fiat naredi dosti bolje kot kia.
lp

Ja itak, ker si ti fiatfan. Tudi ko igra Slovenija z Avstrijo ne navijaš za Avstrice, mar ne? Ene izjave so čisto za prepir in IQ primirne.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov