Fiatfan je napisal/-a:POLO78,
glede tega ktir avto js poznam in ktirga ne, ne moreš ti rečt, kr res neki nakladaš.
Glede na to da si raje izbral kio ceed kot pa bravota pa niam besed. no itak si ti plaču in zato je tvoja odločitu, sam če je fiat bravo popolnoma povozil Ford Focusa v Veliki Britaniji, ki je tradicionalno naklonjena focusu, saj je pri njih focus tako kot pri nam golf ( na žalost) potem mislim da ni kaj povedati. Dobro ti si se odločil za kio, nekdo se bo za fiata, drugi pa nevem za citroena. kakorkoli to je tvoja odločitev in ne govor da mam js subjektivne ocene,ker sm ti dobesedno povedal primerjavo med bravotom in focusom. Tvoji komentarji so pa res subjektivni, saj tudi sam voziš kio, tako da ne gre izgubljat časa s tem.
lp
Lej, jaz cenim fiata bolj kot si ti misliš in bolj kot povprečen Slovenec, ki običajno ne vidi dlje od golfa ali nemških avtov nasplošno. Doma smo imeli Punta mk1 skoraj 10 let, nikoli nas ni pustil na cesti, servisi in rezervni deli so bili poceni itd. itd. Na drugi strani pa sem imel npr. VW Pola, za katerega sem bil po dobrih 4 letih in pol vesel, da sem se ga znebil. Krš od avta kar se tiče vzdržljivosti in okvar!
Pač pri zadnji menjavi avta pa so odločile malenkosti v prid Pro_ceed-a, predvsem nižja cena in hkrati več opreme ter garancija, ker ko sem sam kupoval, ni bilo pri Bravu nobene 7-letne garancije, bila je samo osnovna 2-letna. Mogoče bi se danes odločil drugače, sploh če bi mi pri fiatu ponudil še kaj več popusta a svoje odločitve ne obžalujem, s Kio sem namreč zelo zadovoljen. Verjetno bi bil pa tudi z Bravom. A kot rečeno, v času ko sem jaz kupoval avto, je bil Proceed boljši nakup, mogoče bi bilo danes drugače, ne vem!
Pri izbiri med Pando in Picantom, ki sem si ga šel včeraj ogledat, bi pa verjetno res izbral Pando, ker Picanto ima še res pridih tistih starejših Kij pa tudi na zunaj res izgleda bolj bogo (notri ni tako slab). O tehniki, vzdržljivosti ipd. pa ne bom sodil, verjetno sta pa oba avta med boljšimi v razredu. Vem, da je Panda dobila enkrat neko priznanje za najmanj kvarljiv mali avto, če kdo najde lahko prilepi link. Če pa pri Avtotehni-VIS res ponujajo 7-letno garancijo pa mislim, da ni kaj za razmišljat!