Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

WiD69
Nov uporabnik

nakup Opel Astra G

Napisal/-a WiD69 Pe apr 10, 2009 7:37 pm

Pozdravljeni!
Danes sem si ogledal tole astro http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2469155&show=1 (1.8 16V 116 HP)..
Karoserija je vredu ohranjena za svoja leta.. notrajnost je tudi solidna.. volanski obroč, sedeži, prestavna ročica niso obrabljeni..
Avto je bil ob mojem prihodu parkiran v garaži.. tako da je bla mašina hladna.. vžgal je brez problema.. zvok motorja je miren.. brez kakršengakoli klenkanja.. da bi kadil tudi ni bilo opazit... mašina ni mastna..
Vožnja je mirna.. brez tresljajev.. avto gre naravnost tudi ob močnem zaviranju.. ob vijuganju tudi nič ne poka na vzmetenju.. Tako da mi avto deluje OK...
Vse skupaj pa se je zataknilo doma.. ko sem šel preverjat koliko lastnikov je že imel ta avto.. zdajšnji je 5. lastnik..
Avto ima 149000 km..
Sedaj pa vam prosim za mnjenje.. bi še nadaljeval z nakupom... al bi opustil vse skupaj... ker imam namen pred nakupom avto dati na pregled, tudi priklopit na računalnik..
Pregledal pa ga bom moj mehanik.. ne kdo drug..

Zdaj pa vas prosim za bilokakšne nasvete ipd...
LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 10, 2009 7:42 pm

v oglasu pise da ma 101 ps?
drgac pa prasaj sedajsnjega lastnika ce on kaj ve zakaj je toliko lastnikov zamenjal?
ce ma potrjeno servisno knjigo in se jo da preverit na pooblascenem servisu nimas kj skrbet za km.
pa se neki sj km niti niso tok pomembni ce je avto lepo ohranjen in ce se fino vozi je verjetno bil skrbno uzdrzevan
Ni vse res kar napišem

WiD69
Nov uporabnik

Napisal/-a WiD69 Pe apr 10, 2009 8:01 pm

abbe je napisal/-a:v oglasu pise da ma 101 ps?
drgac pa prasaj sedajsnjega lastnika ce on kaj ve zakaj je toliko lastnikov zamenjal?
ce ma potrjeno servisno knjigo in se jo da preverit na pooblascenem servisu nimas kj skrbet za km.
pa se neki sj km niti niso tok pomembni ce je avto lepo ohranjen in ce se fino vozi je verjetno bil skrbno uzdrzevan

Ja zmotil se je pri moči... on mi je rekel da je avto bil kupljen v lj od ene ženske.. pol ga je mel njegov sodelavec pa je dobil otroka pa ni mel placa v tem avtu.. potem pa ga je tak on kupil.. in to pred 3 leti.. on je tud mehanik drugače... knjižice ni bilo v avtu.. morem se še pozanimat za to.. drugač pa so listki od servisov.. samo ne od pooblaščenega servisa.. ampak od privatnika nekiga.. so pa bli narejeni nekje na vsakih 15k km.. ta glavni servis pa mi je lastnik rekel da je bil narejen pri 95k km..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov