Lp!
Moj je 1.9dci in sm kr zadovoljen. Naredil sem v enem letu 40.000km brez kakih problemov. Če se nameravaš voziti uglavnem po mestu je 1.5dci čist dovolj. Jaz se vozim vsak dan po ac (130km) zato sem odpisal 1.5.
Avto je udoben lega na cesti ma tud pohvalno. Edina kritika gre na račun prekratkih sedežev.
Najlažje prepoznaš če je uvožen takole: datum registracije avtomobila in datum prve registracije v SLO, če sta enaka datuma je slovenski. Podatke od prve registracije primerjaš s podatki servisne knjige (se pravi podatki prvega lastnika in datum dneva prevezema, ki je hkrati tudi več ali man tudi datum prve registracije ki je vpisan na prometni ok, lahko je dan dva gor ali dol). OK seveda se da knjigo tudi ponarediti ampak to je za začetek. Potem pa še kot so napisali, preveriš na netu št. šasije in to je to. Če bo prodajalec že pred vsem tem začel kaj mutiti potem veš koliko je ura. Poglej še nalepke servisa na boku voznikovih vrat, nekateri servisi tja nalimajo nalepko in hkrati izpolnijo servisno knjigo (ni pa pri vseh tako). Če jo je avto imel in vidiš da je bila dol strgana ter da se prodajalec ni niti toliko potrudil da bi zglancal tisti lim, potem veš da nekaj skriva oz. so bili kilometri zbiti (ker na listku pišejo kilometri). Sem že videl takšen avto (golf) in sem se samo nasmejal in odšel stran. To so tiste prve, osnovne stvari potem pa naprej, preverijo ti lahko zadeve tudi na servisu, avto daš pregledat mehaniku (mogoče AMZS) ipd.
Ker bi si rad malo razsiril opcije za nakup me zanima kaksno je vase mnenje o 1.9 dci 120km---Zanima me poraba(95% Ljubljanska voznja) in pa slabe lastnosti 1.9 dci-ja
pri TPV-ju Novo mesto majo za moje pojme še najbolše avte za ta dnar -vsi so uvoženi..
vendar zgledajo uredu, sem slišal že par pohval pa tudi sam sem zadovoljen..
V tpv-ju niso vsi avti uvoženi (mislim na renoje), morate vedt, da je tle renojeva tovarna, ki nudi svojim delavcem posebne ugodnosti pri nakupu novega vozila, tako da veliko delavcev menja svoja vozila kar pogosto, veliko pa se jih odloči za prodaja preko tpv-ja. Tako da je dosti vozil od delavcev revoza.