Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če apr 23, 2009 10:02 pm

rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

linchaich
Nov uporabnik

Napisal/-a linchaich Če apr 23, 2009 11:22 pm

Uf ... ste mi ze veliko napisali in polno malo bolj uporabnih informacij, kot sem jih imela.

Kar se prostornosti tice. Do sedaj smo se v celi zasedbi (se pravi midva, otrok star 3 leta in trije psi (dva po 30 kg in en po 50 kg) vozili v Lantri karavan in je zadeva cisto funkcionirala (ena na sedezu, dve v prtljazniku). S psi ne gremo velikokrat na daljse poti, ampak nekajkrat na leto pa ze gremo.

Avto ne kupujeva od nobenega znanca ... na zalost nihce ne prodaja avto, ki bi nama vsaj priblizno ustrezal.

Torej. Kar se Zafire tice nisem slisala nobene slabe besede, razen to, da ali je ok, ali pa ga (opla) noces imeti nikdar vec(?). Edino poraba bencina je vprasljiva.

Skodo ima moja mami - Felicio ... je sicer cist ok, ampak meni ne ustreza za vozit. Se Octavila precej razlikuje od nje?

Nekateri hvalite C5, drugi Berlinga in tretji Xsaro ... to ocitno pomeni, da ima Citroen solidne avtomobile ... ali se motim?

Zdej si bova se bolj podrobno pogledala vso ponudbo, ki ste nama jo predstavili.
Kar se pa nemscine tice je pa ne znava, ampak se bova ze potrudila, da nama kdo prevede in pogledala se stran autoplenum.de.

PS: Tale kombi je cist fajn, ampak jaz rabim ta avto tudi za prevoz v sluzbo.

Lp, U.

linchaich
Nov uporabnik

Napisal/-a linchaich Če apr 23, 2009 11:49 pm

Na avtoplenum.de sem nasla test za Zafiro, letnik 2000, 1,6 motor. S pomocjo Googla, se je dalo marsikaj prevesti.

Poraba je po podatkih od 7 litrov (najmanj, ampak v vecini je precej vec) do 10 litrov na 100 km (kar je precej realno).

Oceno ima 4, od petih.

Ostali testi za druge avtomobile pa pridejo v postev jutri.

Se enkrat hvala za to super stran!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe apr 24, 2009 7:57 am

No, da ti na hitro odgovorim... primerjava Felicie in Octavie je kot dan in noč. Octavia je nekje med Golfom in Passatom po udobji in kvaliteti, čeprav bi sam rekel, da se dosti bolj nagiba k Passatu. udobje je na visoki ravni, varnosti tudi, rjavi nič ne, .... vglavnem super avto za malo denarja. Priporočam

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe apr 24, 2009 8:26 am

linchaich je napisal/-a:Uf ...

Kar se prostornosti tice. Do sedaj smo se v celi zasedbi (se pravi midva, otrok star 3 leta in trije psi (dva po 30 kg in en po 50 kg) vozili v Lantri karavan in je zadeva cisto funkcionirala (ena na sedezu, dve v prtljazniku). S psi ne gremo velikokrat na daljse poti, ampak nekajkrat na leto pa ze gremo.

....

PS: Tale kombi je cist fajn, ampak jaz rabim ta avto tudi za prevoz v sluzbo.

Lp, U.

Ah, ženske …

VITO in podobni dostavniki vam ne ustrezajo predvsem na račun videza … se bojite, da vas bo žlahta, sodelavci, prijatelji … »obirali« … češ … »glejo, ta se pa s kombijem vozil, … kot bi bila kak obrtnik ? "

Draga linchaich ...

... časi o katerih imaš očitno še zelo živo predstavo, so zdavnaj mimo - kombi vozila so v zadnjih časih napredovala do te stopnje, da se z njimi prevažaš enako ali celo bolj kvalitetno (udobje, dinamika vožnje, avtonomija … ) kot z marsikaterim avtomobilom.

Prepričan sem, da bi po eni daljši testni vožnji z solidno ohranjenim + opremljenim VITO-m (ali primerljivo konkurenco) bila navdušena - povsem verjetno, do te stopnje, da za LANTRO (oz kak drug os. avto) niti slišat ne bi hotela.

Problem je, ker za omenjeni proračun ne dobiš ravno »Crème de la crème” - ali drugače: vozilo v odličnem stanju.

Osebno bi se v taki dilem na tvojem mestu, po tvjih zahtevah, odločil za SUBARU - LEGACY ali FORESTER. Pa ne jih že po prvem pogledu izločit - nista ravno »lepotca«, tudi nekoliko starejša ali pa dražja je ponudba po tvojih kriterijih.

Sta pa zato po kakovosti, zanesljivosti, neproblematičnosti (daleč) nad vso dosedaj našteto, predvsem EU konkurenco.

LP

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Napisal/-a Deeyan Pe apr 24, 2009 9:21 am

kaj pa Chrysler Voyager, res pa je da ga je težk dobit z mal kilometri
[url=http://www.mazdaklub.si/][img]http://shrani.si/f/1q/fd/1aEjuIui/mazda-klub-header1.png[/img][/url]

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe apr 24, 2009 9:44 am

Karavan ima bistveno večji prtljažnik od recimo picassa.
Imate bokse za pse?
Protonika ima bullbar.

linchaich
Nov uporabnik

Napisal/-a linchaich Pe apr 24, 2009 9:53 pm

Doktor ... mi ne bi bilo prav nic nerodno se v sluzbo pripeljat s kombijem, ampak v Ljubljani je ze z Lantro tezko parkirat, kaj sele s kombijem!

Subaru Legacy ... ga prakticno pod 6000 EUR sploh ni. In so zelo mocni avti.
Forester pa zgleda ok, le da je tudi bolj mocen avto in drazji.

Octavio bova sla se pogledat.

Chrysler se mi pa zdi, da ogromno pozre, ce se ne moteim. :oops:

Protonika, ne nimamo boksev - mrezo.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So apr 25, 2009 12:49 am

Nejko87 je napisal/-a:Xsara picasso!
Zakaj?
-Neproblematičen avto
-Velika izbira
-Zelo lahko se jo dobi od prvega lastnika
-Dokaj nizka poraba.. Motor 1.6 16v porabi pri mešani vožnji med 7,3 in 8,4 l/100. Minimum je 6,5 max pa kake avtoceste, kjer ni težko preseči 10
-Prostornost
-Udobnost
-Dokaj dober letnik glede na denar
-Pohvalil bi tudi lego na cesti...

Vse to iz iskušenj!

Sorry...to sm pa moral komentirat...sm se vozu v picassu enih 150-200km v eno smer na zadnjih sedezi....pisuka je klopca v parku bolj udobna kot sedezi ki so zadaj v picassu...rit mi je odpadla ej.... :evil:
Ce je to udoben avto, pol sm jst hanzaplast...
Slika

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx So apr 25, 2009 7:52 am

jaz sem se vozil v zafiri in potem še v xari picasso in mi je bila zafira neprimerno bolj udobna... to pa je bilo oboje v času ene ure... sem pa bolj velik mogoče tudi zaradi tega ;)

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So apr 25, 2009 7:05 pm

V glavnem, jaz navijam za enoprostorca s tremi vrstami oziroma 7 sedeži, da pse lepo pripneš na sedež (druga vrsta trije sedeži, se pravi, dva psa in otrok), enega od zadnjih dveh sedežev odstraniš in imaš še en kos prtljažnika. Kaj praviš?
Protonika ima bullbar.

mattiazz
Nov uporabnik

Napisal/-a mattiazz So apr 25, 2009 8:52 pm

Doma imamo kot drugi avto Citroen Berlingo in smo zelo zadovoljni z njim...udoben, prostoren, presenetljivo poskočen za motor 1.6 HDI. Tudi Opel Zafira ni napačen avto (ima moj kolega), brez nobenih problemov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov