Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

KARAMBOLIRAN FIAT STILO

Napisal/-a Pitu To apr 28, 2009 8:35 am

Živjo.Včeraj sem dobil ugodno ponudbo za zamenjavo za to vozilo -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2807249&show=1

Zanima me vaše mnenje,po ko kakšni ceni se da dobiti dele za popravilo? Sovoznikov airbag ima sicer odprt,voznikov je zaprt.Baje avto ni zamakjen.Celo vozilo ima ceno tam 4500-5500eur in bi verjetno lahko sprofitiral kaj s samim popravilom.

Ker pač imam čas in dosti veliko delavnico in še ta model avta se mi dopade,sem si omislil da bi popravil neko takšno vozilo...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To apr 28, 2009 8:46 am

Moje mnenje je,bežj od takšnega avta,ker ta je bil prov fajn ruknen.... šele med samim popravilom se pokaže prava številka popravila,ki je ponavadi kaj hitro za par tisočakov višja,kot človek od začetka misli.

Že po kraku,ki je fajn zvit se vidi,da tole ni bil niti malo nedolžen karambol.... odločitev je pa tvoja.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To apr 28, 2009 8:48 am

če ga boš sam spopravo se ti splača mogoče,drugače pa definitivno se nena! In če ga boš sam popravo,ga čimprej spravi dalje v promet ker samo na tak način znaš imeti dobiček.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu To apr 28, 2009 9:15 am

Saj ubistvo meni se ne gre da bi potem hotel zaslužiti na tem avtu in folk nategovati. Jaz bi avto imel za sebe... Popravljal bi ga sam, ker pa imam v krogu sorodstva ljudi ki so tega "foha"(ličar,mehanik,itd) bi tudi tam skozi prišel skoraj zastonj...

Je pa res da si moram prvo avto dodobra ogledati.Moram malenkost premisliti in mogoče bom šel danes oz. jutri avto pogledat in da vidim kakšno je realno stanje...

Me pa bolj zanimajo cene ostalih delov.Verjetno se da dobiti rabljeno,vendar kakšne luči,hladilnik,...verjetno niso prav poceni?Ali pač?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To apr 28, 2009 9:18 am

pomoje da bi najdu kj tud na avtoodpadih v italiji...lp

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To apr 28, 2009 10:13 am

čeprav izgleda samo malo zaleten, lahko za sabo potegne popravilo takega avta celo premoženje. sicer sprednjega dela ne bi blo problem dobit, ponavadi se potem med popravilom najdejo razne male stvari ki jih je težje dobit ali pa so dokaj drage. pa tudi ne veš če je samo podvozje utrpelo kaj večjih, na oko nevidnih poškodb
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To apr 28, 2009 11:28 am

Glede na slike je avtomobil zrel za ravnalno mizo. Lev šasijski krak je zavit skoraj za 90 stopinj. Desne strani se sploh ne vidi kaj je poškodovano. Vezna pločevina, odbijač in vse plastike okrog manjkajo. Kot so že nekateri povedali na grobo popravit ne bo problem. tudi šasijski krak se da poravnati "pod hruško in z tomo vinkovičem," ampak tako se popravljajo avtomobili za preprodajo. Če bi rad imel avtomobil zase in urejen kot je treba boš moral dati na ravnalno mizo (upam da jo imaš pri sorodnikih na voljo). Potem pa je tu še vprašanje kje dobiti morje drobnih kosov plastike okrog hladilnika, ki se v večini primerov v karambolu polomijo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To apr 28, 2009 12:17 pm

RejmiK je napisal/-a:pomoje da bi najdu kj tud na avtoodpadih v italiji...lp

, če se dobro spomnem imajo v Italiji bolj revščino glede stilota. Bolj starejše letniek imajo po odpadih, čeprav vidiš tud zgorelega vw 5, opel astro novejši letnik, mazda 323, ki je že vse požagana, vse kar ej novejše je ali požagano ali pa stolčeno.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To apr 28, 2009 12:25 pm

abcabc je napisal/-a:

, če se dobro spomnem imajo v Italiji bolj revščino glede stilota. Bolj starejše letniek imajo po odpadih, čeprav vidiš tud zgorelega vw 5, opel astro novejši letnik, mazda 323, ki je že vse požagana, vse kar ej novejše je ali požagano ali pa stolčeno.

..nwm kako je zdj kj tm,js ko sm biu je blo par stilotov na vidiku ;) ,blo pa je pred dobrim letom :D ...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To apr 28, 2009 12:30 pm

RejmiK je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:

..nwm kako je zdj kj tm,js ko sm biu je blo par stilotov na vidiku ;) ,blo pa je pred dobrim letom :D ...

Jaz pa pred kakimi tremi leti, od kar nimam več golfa in nimam nič od Forda, Fiata in podobno ne hodim več tja.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: KARAMBOLIRAN FIAT STILO

Napisal/-a Doktor To apr 28, 2009 12:58 pm

Pitu je napisal/-a:Živjo.Včeraj sem dobil ugodno ponudbo za zamenjavo za to vozilo -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2807249&show=1

Zanima me vaše mnenje,po ko kakšni ceni se da dobiti dele za popravilo? Sovoznikov airbag ima sicer odprt,voznikov je zaprt.Baje avto ni zamakjen.Celo vozilo ima ceno tam 4500-5500eur in bi verjetno lahko sprofitiral kaj s samim popravilom.

Ker pač imam čas in dosti veliko delavnico in še ta model avta se mi dopade,sem si omislil da bi popravil neko takšno vozilo...

Tak avto, v OK stanju, dobiš v Italiji praktično "za drobiž" - privat prodaja, brez trgovine/posrednikov.

Popravilo take razbitine je s tega vidika neumnost.

Sicer pa: če ti vidiš "računico", preprosto kupi in popravi

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To apr 28, 2009 1:02 pm

nebi popravljal tega avta didi če mi za za to ceno vse dele zraven

tale pride samo 3.000EUr

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2722237&show=1

Ali ima smisel?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To apr 28, 2009 2:32 pm

avto je kot so že ostali povedal nujno potreben it na mizo, levi krak je tak adijo, desni pa je sigurno pomaknjen za 5-10 cm v desno... poleg tega pri nas v slo ni za dobit delov za te stilote, sem že sam tud iskal 1x, pa oglase majo ja, pa kao cel avto spredaj na sliki pol k pa kličeš, ja tega pa nimam več... pa vezna je plastična ne iz pločevine...

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu To apr 28, 2009 9:08 pm

No zadeva je takšna.Ob dobrem premisleku in pogovoru z lastnikom sem prišel do zaključka,da verjetno nima smisla mi tega avta popravlat,saj res za cca. 2000eur več dobim celega in po možnosti še kakšen euro več in imam dizla...Tako kot ste napisali,avto vizualno ni problem skup spravit,ampak potem ko bi pa začel popravljati še tiste "malenkosti",ki so redke in drage kot žafran,bi pa zapravil približno toliko denarja,kot če še malo počakam,prišparam in dam na kup,ter grem po celega....

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 28, 2009 10:07 pm

Dobro si se odločo da nima smisla... :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr apr 29, 2009 10:48 am

sicer nimam nič proti, če se človek z veseljem loti nakupa in popravila takega avta, ampak je bilo že preveč kolegov na ta način "nategnenih"! zato vsakemu rečem naj najprej preračuna če se sploh splača.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Sr apr 29, 2009 10:59 am

Jaz sem z namenom iskal karamboliran avto in ga tudi še iščem.Ampak karamboliran v tem smislu,da za popravilo potem nebom odštel več,kot je sama vrednost avtomobila. Če bi ta Stilo bil JTD bi še razmišljal,me pa že bencinski motor odvrača,ker iščem dizla...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov