Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Sr maj 06, 2009 9:00 pm

no ja sem odprta še za ostale predloge, nisem 100% še da bo to glih golf, lahko je tut polo :P ...alfe mi niso pri srcu, pravtako ni fiati...sem nekako bol na nemcih...sploh zato, ker bom vzela ne glih nov avto in se mi zdi,da je pomembna vzdržljivost..o tej sem se pozanimala na internetu pač kje sem lahko kaj našla, zato sem se nekot osredotočla na take avte :) ...drgač pa če mi lahko pomagate z predlogi in opisi zakaj tak aavto, vse je dobrodošlo.. :D

-->ja prav mate mam rada banane :D :P :D

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Sr maj 06, 2009 9:02 pm

aja pa še to...tud jaz sem nekot na 90 konjski različici al pa 101 ...ke rpotem kar je nad 80Kw me zavarovanje tejk več stane pa se mi ne splača :D :D

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Sr maj 06, 2009 9:23 pm

Tuki se nasmeješ da komi sedim se na stolici..... :lol:

A golf 4 SDI je za kej?
Kaka je proaba pri njih?
Vzdrzevanje?

Čimveč informacij o tme avtu da ne odpiram nove teme.....

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr maj 06, 2009 9:26 pm

zlarre_ je napisal/-a:Tuki se nasmeješ da komi sedim se na stolici..... :lol:

A golf 4 SDI je za kej?
Kaka je proaba pri njih?
Vzdrzevanje?

Čimveč informacij o tme avtu da ne odpiram nove teme.....

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 98&start=0

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr maj 06, 2009 9:32 pm

Dve strani pisanja pa nobenega pametnega odgovora uporabnici, res vsaka čast. Vse to žal zaradi enega osebka, ki v vsaki temi nabija. :roll:

Kar se tiče Golfa.... avto vsekakor ni slab nakup, za dobrih 5000 eur dobiš varčnega dizla, solidno opremo (osebno bi gledal da ima tudi klimo, električna stekla ter centralno zaklepanje, to je oprema, ki ni bila serijska) Avto nekih posebnih hib nima, karoserija je dobra, tako da rjavi ne, 90 KM je čisto dovolj za spodobno vožnjo, dirkač pač ni.
Na avtu so manjše pomankljivosti, kot npr. padanje stekel, sploh na 3 vratnih modelih, v notranjosti vrat se zlomijo plastični nosilci stekla in zato le to ne gre več gor/dol. Cena enega nosilca cca. 20-30 eur + delo. Potem so še težave z ABS senzorjem sploh v dežju, ker se zmočijo in lučka sveti. :) Pa tudi menjalniki so lahko problematični, če je prejšni lastnik bil "konj". Pa turbina če se ne ravna pravilno z njo. Ti dve težavi sta zgolj pogojni, kot že rečeno, če se z avtom ravna z občutkom, te nima kaj skrbet. Drugače je avto "tapravi"

Kar se tiče drugih vozil... izbira je kot veš ogromna, samo je odvisno kaj je tebi všeč pa kaj si želiš. Če so ti nemci, potem mogoče kak BMW 3, Mondeo, Bettle, Astra, sam bi pogledal tudi za kakšnim japoncem, ker so zelo vzdržljivi, Mazda 323 ali novejša 2,3 , toyota, ...

Bistvo je, ne se zaletet, izbiro imaš veliko, kriza je s prodajo vozil, tako da si lahko izpogajaš dost nižjo ceno od začetne, pa priporoočam, da si daš še kakšnih 500 eur na stran, za mogoče kakšne okvare, dodatno opremo, alu platišča.... ;)

Uspešen nakup,

P.S.
zlarre: SDI ima smešno malo porabo, 5 litrov ali še manj, če si res nežen voznik. vzdrževanje je poceni, turbine ne, tako da crknat ne more. :) je pa motor kar glasen, pač pravi traktor, pospeški so na ravni boljšega kolesarja, ker avto ima dobro tono, sploh če še je še klima prižgana, potem si res počasn. končna pa tudi ni bogvekaj. :S drugače pa dober nakup.

LP

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Sr maj 06, 2009 9:40 pm

Ujej......pol pa hvala za nakup....nocem delat gužve na cesti XD

A VW Polo dizel.....nad lednikom 2003.
Naslednje leto nameravam novejsi avto zet in že 1 leto se zajebavam z dizeli in nevem kaj bi bilo kull.....cena je do 6000€.

In pri vsakem kej preberem pa noben mi ni kul do zdej. :cry:

Sem pa umirjen voznik, ki obcasno rad pritisne....ko ni nikjer nobenega. ;)

Bom se malo spremljal forum pa videl kaj je pametno.

Sam le kdo pove še kej o tem Polotu dizelu....;)

hvala...

lp ;)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr maj 06, 2009 9:56 pm

Avtorica:

Moj komentar, takole ti bom rekel raje si poišči nekaj drugega, ki je novejše ne pa takega golfa, ki je star skoraj 10 let in to za neverjetnih 5-6000 evrov saj niso resni ali ma morda zlat motor, da ga nekateri toliko cenijo.

Evo ravno en me je prosil tukaj na avtomobilizmu, da sem mu šel pogledat enga Forda Mondeota je dizel ma vso opremo in je l.2004 cena pa točnih 5000 evrov.
4 leta novejši. Sem pa siguren, da se da dobit celo 05-06 za ta denar sploh te čase, ko je celi svet v krizi.

Tako, da ti toplo priporočam, da pogledaš še za kakšn drug avto. Magari poglej na avto.net in prlimaj tukaj link pa bomo pokomentiral.
Zadnjič spremenil abcabc, dne Sr maj 06, 2009 10:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr maj 06, 2009 10:01 pm

zlarre_ je napisal/-a:Ujej......pol pa hvala za nakup....nocem delat gužve na cesti XD

A VW Polo dizel.....nad lednikom 2003.
Naslednje leto nameravam novejsi avto zet in že 1 leto se zajebavam z dizeli in nevem kaj bi bilo kull.....cena je do 6000€.

In pri vsakem kej preberem pa noben mi ni kul do zdej. :cry:

Sem pa umirjen voznik, ki obcasno rad pritisne....ko ni nikjer nobenega. ;)

Bom se malo spremljal forum pa videl kaj je pametno.

Sam le kdo pove še kej o tem Polotu dizelu....;)

hvala...

lp ;)

Glede na to, da ima brat isti motro v trojki, kot je v štirici ti bom takole rekel za po ravnini je tak golf čist ok(150km/h po AC) medtem, ko za v kakšn klanec premagat kakšno nadmorsko višino 500-600-700-800 metrov pa sem osebno bil zelo razočaran, ker nikamor en gre misliš, d aje motor zamorjen.

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Sr maj 06, 2009 10:21 pm

lahk rečem da zdej že kar celi mesec norim vseposod okol pa se mi že blede ko nevemkaj bi kupila..sem gledla forde tut ja samo mi niso všeč, sem pač ženska in če bi že mela bi mela novo fiesto, ki pa je zaenkrat še predraga...me zelo muči ta cena, čeprav mislim da bi lahko dokaj veliko "dov shantlala" :D ..bomo vidli...medtem ko so mi mazde dokaaj lepe pa nisem na avtonetu nič pametnega našla,možno da sem kaj spregledla...upam samo da se mi nebo zmešalo zravn tega avta :D :D :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr maj 06, 2009 11:42 pm

Ekolila, neki zate...sicer je majheeeen, sam jebatga...japonskemu konju za 6 jurjev se ne gleda u zobe. :lol:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2601978&show=1

Mal večji, za usak slučaj če se pojavi kkšna družina :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2803542&show=1
(opreme ogromnoooo, in še lepa je)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2826590&show=1
(mal dvomim da ti bo všeč, sam ne moreš falit s tem)

Tko, mal alternative. :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 07, 2009 6:05 am

off:
@zlarre: če se boš odločil za nakup polo-ta sdi ti lahko povem, da boš zadel v piko z tem nakupom v smislu porabe in majhnih stroškov.
par let nazaj smo šli na daljše potovanje z takim polotom ( sdi) 4 osebe v avtu z prtljago. avto je lepo presenetil in se mu ni poznalo, da je sdi ;)

on:
@fiatfan: malo zabremzaj in ne povzdiguj fiat-a v nebesa, ker se bo slej ko prej tudi fiat spustil iz nebes, če ne zaradi lastne napake pa zaradi "recesije" in prevelikih apetitov v tujini...

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če maj 07, 2009 6:59 am

off:
@zlarre - punca moja si lasti Polota SDI letnik 2005 in morem rečt da je avto res pozitivno presenetil.Majhna poraba,majhno vzdrževanje.Tale mlinček pod pokrovom pa je čisto dovolj za normalno vožnjo,pa tudi hitro se da peljat...Sicer z vklopljeno klimo in klanec ga malo zmatra,drugače pa ni sile...

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Če maj 07, 2009 10:07 am

hladni je napisal/-a:Banana če veš nemško obvezno preberi: www.autoplenum.de!

moje znanje nemščine je zadovoljivo zat bi te prosla, če bi mi lahko bolj podrobno povedal kaj naj preberem,saj mam veliko pomankanje časa :D

no če že govorimo o alternativah
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2747785&show=1
pač malo sem skeptična ker sem še bolj na tradicionalni ravni kjer je veljalo da vse kar je iz azije ni uredo. kaj pa če mi kaj "crkne" a ni to pole ful drago deli pa to?? kaj pa vozne lastnosti? še nikoli nisem vozila kaj drugega ko pa nemce(VW, Ford) tak da ne poznam drugih znamk :D :D :-P
hvala za pomoč :-P

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če maj 07, 2009 10:07 am

vglavnem glej 90hp mašino ki ima še bosch pumpo. 110hp pa ima glih 81kw in padeš v višji razred zavarovanja.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če maj 07, 2009 1:50 pm

štirica je kar v redu avto, tudi tdi in sdi motor je vredu, ampak je to že tako zastarelo, meni se zdi brez veze dat 6000 € za skoraj 10 let star avto. pa še z realnimi kilometri boš bolj težko dobila kaj.pa nezgonjenega. :? :cry:
raje poglej za kakšni ibizo ali polotom 1.4 tdi, poceni registracija, lahko tudi 1.9 sdi, če pa res rabiš veliko moči pa 1.9 tdi 100km, a je to že prava raketa... :twisted: :P

poglej še za kakšnim meganom 2004+1.5 dci z 100 konji ter šesto prestavo, pa morda peugeot 307 ali 206 1.6 hdi prava raketa, če si nezahtevna lahko tudi 1.4 hdi, 2.0 je nepremičnina pa še pije kar veliko. ;)

glej predvsem to, da je avto slovenski, ima realne km in če kupuješ renaulta, da je 2004 in več letnik, ker so prejšnji imeli več težav.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov