Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nenad.22.
Nov uporabnik

chevrolet aveo od 2006 naprej

Napisal/-a nenad.22. Če maj 07, 2009 10:31 pm

Se pravi mal sm postal pozoren na "amerikance" ker so v bistvu, vsaj za moje pojme,
letniki 06/07 kar poceni pa me zanima zakaj?
A so kaksni ekstra problemi s temi aveoti, serijska napaka na menjalniku naprimer?

Zdej jasno mi je da ze kot novi niso bili blazno dragi in da jih sestavljajo v daewooju
pa na ladjah tko da so ze polni soli, da niso luksuz limuzine, ampak aveo 06/07 za 5500-6500eur?

Res pa je da kar neki casa nisem gledal avtov pa cen, tako da je to lahko tud posledica krize?

chevy
Poznavalec foruma

Re: chevrolet aveo od 2006 naprej

Napisal/-a chevy Pe maj 08, 2009 10:11 am

nenad.22. je napisal/-a:Se pravi mal sm postal pozoren na "amerikance" ker so v bistvu, vsaj za moje pojme,
A so kaksni ekstra problemi s temi aveoti, serijska napaka na menjalniku naprimer?

Zdej jasno mi je da ze kot novi niso bili blazno dragi in da jih sestavljajo v daewooju
pa na ladjah tko da so ze polni soli, da niso luksuz limuzine, ampak aveo 06/07 za 5500-6500eur?

Res pa je da kar neki casa nisem gledal avtov pa cen, tako da je to lahko tud posledica krize?

Tile avti oz. znamka nasploh so podcenjeni, še posebej Aveo/Kalos. Ni toliko povpraševanja in nimajo ''imidža''.
Za povprečnega uporabnika za normalno vožnjo od točke A -B, poceni vzdževanje... je avto čisto dovolj. Od opreme imajo klimo, vso elektriko (nekateri tudi el. pomik zadnjih stekel), radio s CD MP3, 2× AB, ABS, ipd. ...še kaj bi se našlo. Skratka vse kar rabiš. Pri nas ga vozi naša mati, gdaj tudi jaz vzamem. Avto ima nekaj čez 30 000 km in do sedaj ni bilo nebene napake. Edino gdaj nekaj škripa v podvozju - seleni material takšen, ampak to da tako dela pri vseh Aveotih. Na servisu podmažejo in enčas je mir.
Zdej kakšne zmogljivosti in dobrih voznih lastnosti ni za pričakovat (mehko vzmetenje, stock so visoki). Je avto bolj nagnjen k udobju.

Od problemov, ki so se večkrat pojavili pri določenem modelu so bili senzor/stikalo temperature motorja in avto je posledično veliko več porabil.... pa vodila ventilov.
Zdej z menjalniki nevem, če so bile kake ekstra napake.

Se pa takšno in podobno dogaja vsem znamkam in ne samo zato, ker je Daewoo. Veliko je tudi odvisno od sreče in vzrževanja vozila - kako je počel prejšnji lastnik z njim.
Če te zanima nakup rabljenega ali novega ti lahko pošljem kontakt ene AH, kjer ti garantiram 100%, da avti nimajo prevrtenih kilometrov ali kaj podobno.

Če še kaj zanima vprašaj.

lp

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe maj 08, 2009 10:58 am

nenad.22. je napisal/-a:Se pravi mal sm postal pozoren na "amerikance" ker so v bistvu, vsaj za moje pojme,

Nove dobiš za "drobiž", tako, da osebno v takem primeru o rabljenem ne bi razmišljal.

Poznam lastnike, ki so s takšnimi vozili zadovoljni že vrsto let - kolegica npr. ga je kupila med prvimi, ki so bili na na trgu.

LP

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe maj 08, 2009 10:59 am

Ni čudno da so tako poceni, če pa dobiš novega za 5530€ :lol: :lol:
http://www.chevrolet.si/ponudbe/ponudbe-01.html

Lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe maj 08, 2009 12:10 pm

Blink-182- je napisal/-a:Ni čudno da so tako poceni, če pa dobiš novega za 5530€ :lol: :lol:
http://www.chevrolet.si/ponudbe/ponudbe-01.html

Lp

brez podnapisov, drugače je to pol zdaj pol potem (preverjeno)

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe maj 08, 2009 12:47 pm

To tudi?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2827835&show=1

Ravno zadnjnič s v financah objavili članek, da se da novi avto dobiti že za 5k in navedli aveota...

Uporabniški avatar
nenad.22.
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad.22. Pe maj 08, 2009 5:10 pm

Zdej aveota imam v glavi ze od lanskega poletja, ker sem jih v skladiscu vozil 3 mesece in so mi tisti z masino 1.4 kr padli v oci ker imajo bistveno boljsi menjalnik od 1.2 (obcutno manj se zatika, posebno 3. prestava ce si nestrpen), 16V masina pa itak lepo prede... Vem da ni ravno isto ce ga po skladiscu peljes 60-70 ali pa v prometu, ampak men so bili vsec.
Kakovost izdelave in kvaliteta plastike ni seveda najboljsa, ampak se vedno boljsa recimo od citroenov kjer so mi komponente avta ostajale v rokah :S
Sele pred kratkim pa sem jih sel gledat cenovno in ne morem verjeti da so tako pocen.

Pa sem si reku da bom se vas vprasal, ker na tem forumu vedno dobim dosti odgovorov. :bow

Uporabniški avatar
nenad.22.
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad.22. Pe maj 08, 2009 5:23 pm

chevy je napisal/-a:Če te zanima nakup rabljenega ali novega ti lahko pošljem kontakt ene AH,
kjer ti garantiram 100%, da avti nimajo prevrtenih kilometrov ali kaj podobno.

Bi lepo prosil (hvala).
Sem ze dons bil na banki za studentski kredit tako da sem na hitro spravil 7000eur skupaj,
kar je moj limit skupaj s kaskom, reg. in pa redni servis odvisno od kilometrov.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe maj 08, 2009 5:31 pm

Ti aveoti so zato tako poceni, ker so v bistvu daewoo. Zdaj prihaja od ševrolejev novi avto, ki bo od 10k naprej, pa naj bi bil zelo kvaliteten. Tako da, naj gredo daewoo-ji čimprej v pozabo.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe maj 08, 2009 6:14 pm

nenad.22. je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:Če te zanima nakup rabljenega ali novega ti lahko pošljem kontakt ene AH,

Bi lepo prosil (hvala).
Sem ze dons bil na banki za studentski kredit tako da sem na hitro spravil 7000eur skupaj,
kar je moj limit skupaj s kaskom, reg. in pa redni servis odvisno od kilometrov.

Imaš PM!

Zdej nevem s kje si.
Pokliči pa vprašaj po rabljenem če imajo kaj. Parkrat sem bil tam in se je vedno najdu kak po 5000€.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe maj 08, 2009 7:15 pm

nenad.22. je napisal/-a:

Bi lepo prosil (hvala).

še enkrat premisli. kredit za daewoo-ja je pa res čist mim. Poglej raje za kakšno alfo 147 1.9jtd, al pa kaj podobnega. še enkrat premisli, da ti ne bo potem presneto žal.
moj komentar je dobronameren, za vse tiste, ki ga boste pograjali.
lp

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe maj 08, 2009 8:11 pm

Sam ti se pa moreš pos*at v vsaki temi :roll: Ni ti pomoči!
Moderatorji dejte že enkrat ukrepat glede fiatfan-a!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe maj 08, 2009 8:25 pm

@chevy se stinjam s tabo a vendar da ne bom nesramen do uporabnika fiatfan kot mi je že nekoč očital naj povem da verjetno človek veliko ve o fiatih ampak samo o njih. o drugih se mu pač ne sanja: primer:bravo je boljši od golfa( zbudi se) !
glede postov pa človek ima pravico pisati kolikor želi a vendarle eno in isto počasi preseda!še enkrat nočem bit nesramen ampak učasih bi se lahko zadržal!

brez zamere ker sem se razpisal!

uporabniku nenad.22. pa kljub temu da naj bi bil daewoo želi uspešen nakup le tega in velik varnih kilometrov ti želim. ko pa kupiš pa pokaži.
p.s boš vsaj imel nov vagen!
lp; king1

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe maj 08, 2009 9:13 pm

Se najde ogromno boljšega za ta denar. Razmišljati o Aveu je izguba časa :?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 08, 2009 10:15 pm

Lignage je napisal/-a:Se najde ogromno boljšega za ta denar. Razmišljati o Aveu je izguba časa :?

Podpis, sem ga vozil in ni vreden tudi teh 5000 evrov ne..raje kupi rabljenega kaj boljšega..verjemi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So maj 09, 2009 12:27 am

speedfreak je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Se najde ogromno boljšega za ta denar. Razmišljati o Aveu je izguba časa :?

Podpis, sem ga vozil in ni vreden tudi teh 5000 evrov ne..raje kupi rabljenega kaj boljšega..verjemi.

Ja pa kaj te briga. Če si ga želi naj ga kupi! Preberi si naslov teme in njegove začetne poste :idea:
Če njemu odgovarja in je prevozil z njim + to, da ga dobi poceni z vso opremo... imajo/mo različne okuse :idea:

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So maj 09, 2009 7:21 am

chevy je napisal/-a:Sam ti se pa moreš pos*at v vsaki temi :roll: Ni ti pomoči!
Moderatorji dejte že enkrat ukrepat glede fiatfan-a!

pa kaj je s tabo človek?? v dobrem namenu sem mu predlagal, naj se izogne daewooju, ti pa govoriš naj neham govorit? mislim da bi moral moderatorji zaradi tebe ukrepat,saj ti maš ševija pa veš da je za en k... in pol želiš ostalim tud slabo al kaj? mislim to je pa že preveč.. izogni se daewooja in ševija, če pa že boš kupil pa čez kakšno leto poročaj o njem.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So maj 09, 2009 7:50 am

upam da se s tem resnične ne misliš vozit... to da bi bil slab dvomim, amapk tole... ne hvala

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet ... 6/250.aspx

lp

Uporabniški avatar
nenad.22.
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad.22. So maj 09, 2009 9:20 am

Wow da se ne boste pobil zarad mene, sej ga bom jz vozil...

Drugac je pa tako da avto res kupujem samo za sluzbo in za vikend se pravi cirka 500 km na teden. Zdej da se spravim na alfo samo za to da bom bolj kul... hvala ne
(s tem da so alfe v istem cenovnem razredu 3, 4 leta starejse), itak ne mislim dirkat z avtom (za take stvari so integralke in impreze ki so mi zaenkrat predrage :D )

Druga stvar je da sedaj prihajajo novi modeli chevroleta (zaloge iz skladisc) se pravi da bo starim bistveno padla cena (torej, moje laicno razmisljanje mi pravi da ce je nov aveo cirka 8500, dobim letnik 2006 za 5000 - 5500 s slo poreklom).

SIcer kdo je pa rekel da vmes ne najdem kaksnega puntota ali ibizo?

Se enkrat hvala vsem posebi chevyu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov