Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne apr 19, 2009 6:31 am

Tako je.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne apr 19, 2009 4:38 pm

Mah vozo polota pa sem razočaran. Ni to zame. Bo treba pogledat po kakem večjem avtomobilu pomoje pa mal $$ zravn dat. Pa še za tako mali avto ma slabo lego na cesti (majo vsi al samo ta ki sem ga jaz?)

v glavnem ološ, zdaj pa nevem al sm na takega naletel al je pr vseh tak. tud puntota in bravo sem probal. bravo pretrd ampak se dobro drži všeč pa mi ni notrajnost plastika je taka navadna cenena-pri puntu isto.

nevem al sem zdaj navajen vse tako mehko iz mondeota al ka je narobe.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po apr 20, 2009 4:46 pm

Bo kar držalo to, da vzrok tiči v tem, ker si vozil Fordovo limuzino. Pa ne zato, ker je Ford in ker je mondeo, ampak ker je dva razreda višji rang avtomobila. Itak, da se ti potem polo, punto, ipd. zdijo male "škatlice"!
Tako se tudi meni zdi novi golf ooogromen napram mojemu polo-tu. Ampak ko se enkrat navadiš notranjih (in zunanjih) dimenzij, lege na cesti, tehnike, itd. ti občutki otopijo.
Jaz sem 4x sedel v golfu (razmak treh tednov) in vsakič se mi je zdel manjši (če razumeš kaj mislim) ;)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po apr 20, 2009 5:50 pm

po mojih izkušnjah lahko povem da polo za moje pojme nima dobrih voznih lastnosti in v ovinkih če preveč prpelješ gre avto samo naravnost(s tem da so te hitrosti razmeroma majhne :? ) nikakor pa ne morš teh malih avtov primerjat proti mondeu saj je čist razred za sebe
VW golf IV

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po apr 20, 2009 6:00 pm

Ja, polo ni ravn spektakularen kar se tiče vodljivosti, ampak se pomoje da kej uredit glede tega. Velik je tud nagiba v ovinkih, glede na to da mam vzmetenje čist vredu. Pomoje bi se z mal tršim vzmetenjem, mogoče tudi mal znižanim(mal, ne nek hardcore spuščanjem) dal izboljšat vodljivost. Revolucije najbrž nebi blo, ampak recimo bi se pa avto lepš obnašu na raznih ovinkih.
Ampak to na blef ugibam, pa res nimam kej velik pojma, tko da me bo najbrž zele kdo napiz*u. :P
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po apr 20, 2009 6:11 pm

Z normalno vožnjo (po predpisih in tudi malce čez) je avto čisto vodljiv in primerno stabilen. Za polaganje ovinkov resda ni, nagib pa začneš čutiti v kakšnjih rondojih, če vanj pripelješ z malce večjo hitrostjo-sam daleč od tega da bi te ven neslo.

Za normalnega smrtnika, ki rabi soliden prevoz iz točke A v B je to popolnoma zadosten avto. Vanj ti ni treba veliko vlagat, malo žre, je kompakten, vzdržljiv in je (po mojem mnenju) primeren za mlade (do 25 leta-low budget-študenti), ženske voznice z manj zahtevami in vse seniorje.

Pa da ne bo pomote: podobno mnenje imam tudi o večini drugih znamk tega avto segmenta ;)

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po apr 20, 2009 6:37 pm

To seveda, zmerno in strpno pa ni nobenih problemov. Po cityparku v rondojih ne boš mogu 80 gonit, niti pod razno. Je dober avto za študente, z 1.0 mašino bo še zavarovanje dokaj poceni.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
c00l3r
Nov uporabnik

Napisal/-a c00l3r Ne maj 10, 2009 10:30 am

Malo si bom sposodil temo, ker ravno kupujem rabljen avto do max. 2000€. V oči mi je padla ta Ibiza: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2778298&show=1
in ta Corsa http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2810112&show=1

Oba avta bi naj bila od 1. lasnika in imela potrjeno knjižico. Ibiza mi je bolj pri srcu, ker imamo doma Ibizo '05, prej pa smo imeli Aroso '98. Prav tako ima Ibiza servo. Corsa pa je bolj kot ne brez opreme, je pa tudi cenejša.

Moram bit še na kaj posebej pozoren, ko si jih grem ogledat? Rja okoli blatnikov in menjalnik pri Ibizi?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne maj 10, 2009 10:37 am

Tako corso sem uporabljal en čas zdaj. Avto pije skoraj nič :lol:

Če bi se ga dalo kak lepo uštimat bi ga takoj kupo.

schrek
Nov uporabnik

Napisal/-a schrek Ne maj 10, 2009 11:29 am

gledi nekaj z klimo, da ti nebo potem žav !
Slika

Uporabniški avatar
c00l3r
Nov uporabnik

Napisal/-a c00l3r Ne maj 10, 2009 4:24 pm

Ibiza zgoraj omenjena je prodana. Tako ostane v igri Corsa. Kakšni posebni nasveti? Kaj se rado pokvari pri teh Corsah?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov