Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Jagr
Nov uporabnik

Volvo-Opel-Toyota

Napisal/-a Jagr To maj 19, 2009 12:54 pm

Pozdrav,

razmišljam o nakupu enega od teh avtomobilov (vsi dizel): Volvo V50, Toyota Avensis karavan ali Opel Vectra karavan. Avto naj bi bil max. 4 leta star.

O Toyoti in Volvotu sem slišal cel kup hvale o kvaliteti materiala in nepokvarljivosti. Toyoto še posebej hvalijo zaradi nizke porabe, oba z Volvotom pa imata menda motorja za 300.000 km in več...

Bega me Opel Vectra karavan, ki je zelo prostoren in lep avto (imam dva majhna otroka), sem pa slišal opozorila o hitri pokvarljivosti. Ima kdo kake izkušnje z zgoraj naštetimi avtomobili. Za katerega bi se vi odločili ?

Hvala že vnaprej za vašo strokovno pomoč !

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To maj 19, 2009 1:32 pm

jst bi se vrjetno za avensis-je dost kvalitetna znamka se ne kvari prostorna je tut sploh če vzameš karavn, vizualno je men osebno všečna tko da jst dam glas toyoti...pa pomoje je cenej za vzdržvat kot volvo! za vectro si pa itk že sam povedu kar je čista resnica! pa so opli tazadne serije super avti (mamo 2 doma pa delajo brez problemov) sam vectra je pač ožigosana za pokvarljiv avto-se najde polhn enih napak...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To maj 19, 2009 2:14 pm

Kegl je napisal/-a:jst bi se vrjetno za avensis-je dost kvalitetna znamka se ne kvari prostorna je tut sploh če vzameš karavn, vizualno je men osebno všečna tko da jst dam glas toyoti...pa pomoje je cenej za vzdržvat kot volvo! za vectro si pa itk že sam povedu kar je čista resnica! pa so opli tazadne serije super avti (mamo 2 doma pa delajo brez problemov) sam vectra je pač ožigosana za pokvarljiv avto-se najde polhn enih napak...

Kaj pa je pol 4 leta stara vectra kot opli tazadne serije ? (ce izključimo insignio ) . Me prav zanima kakšne so te napake ki jih je tako polno ?

Drugače pa avtorju, preizkusit in sprobat pa bos videl kaj ti ustreza. Kvari se pa vsak avto.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl To maj 19, 2009 2:32 pm

h4ck je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:jst bi se vrjetno za avensis-je dost kvalitetna znamka se ne kvari prostorna je tut sploh če vzameš karavn, vizualno je men osebno všečna tko da jst dam glas toyoti...pa pomoje je cenej za vzdržvat kot volvo! za vectro si pa itk že sam povedu kar je čista resnica! pa so opli tazadne serije super avti (mamo 2 doma pa delajo brez problemov) sam vectra je pač ožigosana za pokvarljiv avto-se najde polhn enih napak...

Kaj pa je pol 4 leta stara vectra kot opli tazadne serije ? (ce izključimo insignio ) . Me prav zanima kakšne so te napake ki jih je tako polno ?

Drugače pa avtorju, preizkusit in sprobat pa bos videl kaj ti ustreza. Kvari se pa vsak avto.

ja sej je vectra tazadna serija (nism reku da ni) in sm tut mislu na sploh da so opli uredu avti sam pač vectra se bl kvar! saj tko vidm in slišm pr drugih...sam ti jih ne znam naštet k mamo doma astro in zafiro ampak baje so...na motorju in baje na podvozju! bo že kšn drug povedu k bol pozna te avte...jst sm sam svoje mnenje povedu.

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi To maj 19, 2009 2:35 pm

Jaz sem imel avensisko tastaro in sedaj mam facelift staro 7 mesecev. moram ti reči da sem pri prejšni naredil 170.000km brez da bi enkrat bil kakršn koli problem.še clo sem enkrat pozabil anrediti glavni servis (90.000) cca 30.000km več naredil. imel sem motor 2.0d 116km (poraba max 6.8L). sicer malo. to mi je šlo malo na jetra. sedaj imam face lift 2.2.d4d. 150 km. avto gre super. do sedaj niti enega problema. avto porabi cca 6.8 - 7.5 MAX!!!

lp

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To maj 19, 2009 2:50 pm

Kegl je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

ja sej je vectra tazadna serija (nism reku da ni) in sm tut mislu na sploh da so opli uredu avti sam pač vectra se bl kvar! saj tko vidm in slišm pr drugih...sam ti jih ne znam naštet k mamo doma astro in zafiro ampak baje so...na motorju in baje na podvozju! bo že kšn drug povedu k bol pozna te avte...jst sm sam svoje mnenje povedu.

astra,zafia ... karkoli imajo iste motorje noter (vecino vsaj ) , bi pa fajn blo napisat dejstva kaj se kvari , ne pa da si vido pa slišal .. napisal pa nisi nič konkretnega. Če ne veš raje ne nabijaj postov.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl To maj 19, 2009 3:07 pm

h4ck je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

astra,zafia ... karkoli imajo iste motorje noter (vecino vsaj ) , bi pa fajn blo napisat dejstva kaj se kvari , ne pa da si vido pa slišal .. napisal pa nisi nič konkretnega. Če ne veš raje ne nabijaj postov.

joj mudel...kok si pameten! mudel sprašuje po avtu ti maš pa očitno preveč cajta in bi se rd kregu...men se pa ne da! sm ti reku da se bo že kšn najdu k ti bo povedu glede teh okvar! pač prou ti si bl za vectro jst pa u tem primeru bl za avensis...big deal!

in pol pravš da nabijam poste pa nč ne povem...miško moj kaj si pa ti povedu??? razn tega da serješ tle....

p.s. zdej pa zavoljo avtorja teme nehiva smetit teme....

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To maj 19, 2009 3:10 pm

Kvecjemu V70 glede na rang. Izbral bi volva, ceprav avensis ni slab.

Pojdi na volvo forum (vozimvolvo.si), ima ga moderator semizdi - 2.0D summum. Tam bos izvedel svega i svasta.

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To maj 19, 2009 3:35 pm

moj glas gre avensisu, kot pravijo drugi malo problemov in s tem mali stroški vzdrževanja,sicer stara oblika ni nek presežek dizajna, ampak itak to toyote niso, mogoče je le novi model malo boljši v tem... čeprav mi je všeč tudi volvo in bi bil druga izbira

Žumi je napisal/-a:Jaz sem imel avensisko tastaro in sedaj mam facelift staro 7 mesecev. moram ti reči da sem pri prejšni naredil 170.000km brez da bi enkrat bil kakršn koli problem.še clo sem enkrat pozabil anrediti glavni servis (90.000) cca 30.000km več naredil. imel sem motor 2.0d 116km (poraba max 6.8L). sicer malo. to mi je šlo malo na jetra. sedaj imam face lift 2.2.d4d. 150 km. avto gre super. do sedaj niti enega problema. avto porabi cca 6.8 - 7.5 MAX!!!

lp

bi jo rad sprobal , ampak 1 dan mi je občutno premalo....zamenjava? za en teden ti dam subija ( v tvojem avatarju) , ti men avensisa.... :lol: sorry za OT

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Sr maj 20, 2009 4:31 pm

TOYOTA :) ne menjam. drgač je pa še kar lepa bele barve. notr beš usnje beš armature. sol oprema. pa fedra ma od TS (toyota sport)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr maj 20, 2009 4:35 pm

OFF:
@Žumi - če bi meni kdo ponujal za en teden (ma tudi za en dan) WRX STI bi takoj menjal :)

ON:
Jaz osebno bi Avensisa s kakšnim 2.2 motorjem predvsem zaradi zanesljivosti, ampak tudi Volvo je odličen avto - potem raje V70 zaradi prostornosti in odličnim D5 agregatom.

Lp.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr maj 20, 2009 4:46 pm

Žumi je napisal/-a:TOYOTA :) ne menjam. drgač je pa še kar lepa bele barve. notr beš usnje beš armature. sol oprema. pa fedra ma od TS (toyota sport)

sorry za ot, ampak skomin mi pa ne delat, če bi se jo lastil bi dal gor črne 18, stekla zatemnil in v poden...no to zadnje si že naredil....pa še bela je moja najljubša barva...poveš, koliko te je prišla? pa kakšno slikco, eno :lol:

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Sr maj 20, 2009 5:09 pm

za tastaro so mi dal 12.500 za to sem pa dal še 14.000. se pravi cca 26.500€ sol oprema. bom dal fotke. ma nevem jaz najraj ostanem pri original feltnah. te so mi dost lepe. lepše so mi sam od d-cat k so mal temne. sicer se pa jaz tok vozm in seveda malo več bremzam :) pa pol feltne tud kar temne ratajo

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr Pe maj 22, 2009 10:44 am

hvala lepa, super nasveti. Opel vectra je nekako že izpadla iz ožjega izbora... Mogoče se bom pozanimal še malo o Mazdi 6, slišim kar precej pozitivnega o njen. Sicer pa sem pogledal tudi objave o Volvotih, spodbudne hvale na forumu vozimvolvo, ni kaj. Vprašanje je le, ali sem pripravljen dati toliko denarja za avto... Bom videl...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe maj 22, 2009 11:30 am

Moje mnenje; pri nas boš 4 leta star avto tega ranga, več ali manj, dobil avto, ki je zelo vprašljiv. In ja lahko se vectra pokvari in lahko se volvo pokvari. Nikoli ne boš vedel kaj se je z avto dogajalo. Po drugi strani pa če boš imel srečo ti pa lahko tudi Vectra dela brez težav, prav tako volvo in toyota. Sicer pa imamo doma Signuma, Corso in sedaj je v familijo prišla še Vectra in prvič slišim, da bi imeli težave s podvozjem. Glede motorja ne bom komentiral, ker ne vem katerega gledaš. Zato se kr malo pridružujem hackovem mnenju; nabijanje v prazno. Predlagam pa ti, da greš se vsedeš v avto, pomožnosti zapelješ in vidiš kateri ti odgovarja. :)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr Pe maj 22, 2009 1:05 pm

mogoče kaka strokovna ocena tega avtomobila:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2492513&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov