slavcdklavc je napisal/-a:V taki meri kot pri Bravu sigurno ni problem pri ostalih avtomobilih. Moram pa reči, da na sestrini Bravi letnik 01 odbijači in lak na njih in drugod po avtomobilu nasplošno zgleda še vedno 1A, razenj kljuk.
Drugače, pa se mi tale 1.6 16V (Brava, sicer isti šmorn kot Bravo) motor dopade, sicer se mi zdi da ima primankljaj moči v nižjih obratih, saj ga je potrebno kar stisnit proti višjim obratom za bolj dinamično vožnjo, pa še stock zvok zna biti kar dobr. Z lego na cesti nisem ravno zadovoljen, sem osebno pričakoval več, toda vse se da popravit z dobrimi gumami, ker po mojem mnenju serijsko R14 ni dovolj za 75km, kaj šele za 104km, tako da ene 15 palčne solidne gume utegnejo rešiti problem. Pa volan se mi zdi absulutno prelahak, ter brez pravega občutka, toda to je stvar okusa. Notranjost je bolj tako tako sestavljena, materiali pa tudi bolj švoh kakovosti. Kljuke bi pa tudi sam pograjal, sploh ne vem kaj so mislili z takim materialom, ki po 7h letih vremenskih vplivov dobesedno razpade.
Zelo dober avto za tak denar, toda mene razočara z malenkostmi, sploh ker sem picajzel glede kakovosti sestave in vem kaj lahko pričakujem od avtomobila podobnega letnika, seveda tudi na žalost za večji denar.
Fiatfan je napisal/-a:
zdj ste pa s temi kljukami že tečni no. zamenjaš jo, nova pride 25eur in ti drži nova dlje k avto. to nekateri tko poudarjajo k da je največji strošek pr avtu.
bremze jih večina nadomesti od maree k so dosti boljše in za brava dosti kul.
luščanje odbijačev je pa pri popolnoma vsakem avtu-naš ford je 05 letnik pa se je že začelo, laguna je bila stara 5 let pa je bla že tud kriza..tko da to je pr vsem.
Matjazy je napisal/-a:Fiatfan je napisal/-a:
zdj ste pa s temi kljukami že tečni no. zamenjaš jo, nova pride 25eur in ti drži nova dlje k avto. to nekateri tko poudarjajo k da je največji strošek pr avtu.
bremze jih večina nadomesti od maree k so dosti boljše in za brava dosti kul.
luščanje odbijačev je pa pri popolnoma vsakem avtu-naš ford je 05 letnik pa se je že začelo, laguna je bila stara 5 let pa je bla že tud kriza..tko da to je pr vsem.
Pri hiši še ni blo avta, kjer bi se barva luščila. Tako da po nekaj kosih krša še ne moreš sklepat, da je povsod tako.
Nekatere stvari so pri konkurenci pač rešene bolje, s tem se bo treba sprijaznit, je pa še vedno dejstvo, da so ta vozila odlična, sploh zato, ker so tudi precej poceni!
Fiatfan je napisal/-a:V tvojem komentarju je mnogo protislovij. Glede primankljaja moči v nizkih obratih- če še ne veš, vsi atmosferski 16v motorji imajo to pomankljivost, da so v nizkih obratih "leni" po 4 obratih pa pokažejo svojo moč. Popolnoma vsi avti so takšni, poglej teste novih avtov na tem forumu pa boš zasledil isto kar sem ti napisal.
Glede lege avta: js mam 15" ter 195/50 in se ceste drži super, za druge dimenzije pa ne vem.
Glede kvalitete notranjosti; če greš gledat nove ševroleje boš ugotovil, da je tam še slabša, tukaj je pa čist ok, seveda je trda plastika, primerna glede na razred avta, vendar če je notranjost vzdrževana je še sedaj zelo solidna.
Pod črto:
Za ta denar najboljši nakup.
PS: Če si ti tak "picajzel" pa daj 70.000eur za avto, pa ne boš imel takšnih težav.
slavcdklavc je napisal/-a:Fiatfan je napisal/-a:V tvojem komentarju je mnogo protislovij. Glede primankljaja moči v nizkih obratih- če še ne veš, vsi atmosferski 16v motorji imajo to pomankljivost, da so v nizkih obratih "leni" po 4 obratih pa pokažejo svojo moč. Popolnoma vsi avti so takšni, poglej teste novih avtov na tem forumu pa boš zasledil isto kar sem ti napisal.
Glede lege avta: js mam 15" ter 195/50 in se ceste drži super, za druge dimenzije pa ne vem.
Glede kvalitete notranjosti; če greš gledat nove ševroleje boš ugotovil, da je tam še slabša, tukaj je pa čist ok, seveda je trda plastika, primerna glede na razred avta, vendar če je notranjost vzdrževana je še sedaj zelo solidna.
Pod črto:
Za ta denar najboljši nakup.
PS: Če si ti tak "picajzel" pa daj 70.000eur za avto, pa ne boš imel takšnih težav.
Če primerjaš 1.6 16V Bravo (00 letnik) in 1.4 16V Polo (99 letnik) se mi zdi, da ima Polo v nižjih obratih več navora in bolje potegne iz nižjih obratov, kot tudi Focus 1.6, lahko pa bi tudi primerjal 1.6 16V od PSA (110km-206), kjer imam tudi občutek, da vsi nekoliko bolje potegnejo že iz nižjih obratov. Lahko, pa da me spet vara občutek.
Glede notranjosti, pa ne rabim gledat avtomobila za 70.000€, moja 19ka ima bolje sestavljeno armaturno ploščo, da ne govorimo o materialu zgornje polovice, ki je pri 96 letniku na otip in videz prijetnejša kot v 00 Fiatu.
In preden se ti spotakneš spet ob moj komentar, naj ti povem, da sam gojim simpatije s Fiatom, vendar sem pri oceni vozil objektiven za razliko od tebe.
GiGi1985 je napisal/-a:šinki je napisal/-a:Za moje pojme je samo +, če je avto pripeljan iz Italije. Manj soli, lepše ceste...
Vozijo ko bud***, parkirajo kot pride, večina avtov je obtolčenih, poribanih, v zelo slabem stanju, kdor pa kupi dizla pa dela po 50.000 km in več. Potem jih prekupčevalci prodajajo 10 let stare z čudežnimi 100.000 km in servisno, seveda oh in sploh ohranjene. Potem pa sledi jokanje po forumu in financiranje mehanikov....
ta_pravi je napisal/-a:lušten odgovor
poznam kdo morda ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2780750&show=1
ta_pravi je napisal/-a:lušten odgovor
poznam kdo morda ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2780750&show=1
ta_pravi je napisal/-a:a morda ve kdo a je draga menjava semeringa glavne gredi? med menjalnikom in motorjem?...k je mal moker ocpodi pa vsake tlko kapne kaka kaplica olja...
oz. a bi drsala sklopka posledično če tam pušča olje?
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov