Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kopercan92
Nov uporabnik

Napisal/-a kopercan92 Sr jun 17, 2009 3:31 pm

citroen pa se en rezervni avto pa mehanik zraven pa se hosteso da te miri ko kaj crkne ne ;)
pomojem tudi use te trditve sama bedarija in me noben ne bo prepričau drugače
pri hisi ze 11 le lastimo citroen in vedno zadovolni vzdrzlivi use kar se spodobi za ceno takega avta in kar se pricakuje od njega
zacelo se je z xantio 1.8 ni bla aktiva je bla pa z hidravliko in nikoli ne pustila na cedilu motor nikoli ni delau problemou vedno ko urca pa je doziveu 180k km kasneje se je prodalo zaradi nakupa novega avtomobila ne zaradi pripomb

zdej je pri druzini c5 tanovi model motor 2.2hdi in za 1,8t tezek avto je super tudi vozne lasnosti .. res je kot je napisau kolesar da ni čutit lukenj in avto niti ne plava .. samo zato obstaja tukaj gumbek sport ki spremeni tisto 'plavanje' ..

tako da ce razmisljas o c5 priporočam samo ne kupuj 2.0 hdi al pa kaj bol svoh zaradi teze in iz prakse iz mnenj lastnikov ki si lastijo te motorje ti odsvetujem

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 17, 2009 3:49 pm

Ah saj take paciente, ki drugega proti neki znamki, kot to, da se samo kvari ne znajo rečt, kaj šele argumentirat, se samo ignorira, nima smisla debatirat.

Najhujše je ko se na kup spravi par ljubiteljen določenih znamk, pa vsak čez drugega pljuvajo kako se "njegova" znamka kvari, v življenju pa so do zdaj imeli le en avto.

Se pa popolnoma strinjam z energetikom, kako lahko nekdo, ki bo za avto odštel od 20-30 tisoč €, sprašuje kaj naj za ta denar kupi. Sicer se je potem v drugem postu malo bolj opredelil kaj hoče, ampak vseeno. V tem denarnem razponu itak lahko kupiš vse mogoče, vprašanje je kaj od tega lahko vzrdžuješ, ker so med višjim srednjim in denimo visokim razredom že kar velike razlike.
Zadnjič spremenil lizard, dne Sr jun 17, 2009 3:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jun 17, 2009 3:49 pm

Fiatfan je napisal/-a:pa kakšen citroen pa reno dajte nehat s takimi.
za ta denar ti je najboljši ford mondeo al pa opel insignia. s tem nemorš zgrešit.
ja laguno kupuj za ta denar, sam morš še met ceu kup dnara pol za servise.
u glavnem moja favorita absolutno ford in opel v tej klasi.
lp

Mislim komentarji. Svaka ti čast stari!!! :shock:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jun 17, 2009 4:20 pm

xandrej je napisal/-a:
za ta denar ti je najboljši ford mondeo al pa opel insignia. s tem nemorš zgrešit.
lp

Pob je še na kotalkah sem nekje prebral, tako da ga ni za jemati preveč osebno :)

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr jun 17, 2009 4:57 pm

He he... :lol:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jun 17, 2009 5:06 pm

Meni se zdi, da avtor teme (smblo) gleda tudi za investicijskim vidikom nakupa avta.

V tem primeru bi bilo treba pogledat avto, ki ima čim manjšo izgubo vrednosti, je trenutno v kakšni "akciji" ter je zaželen kot rabljeno vozilo.

Iz tega vidika bi se izognil azijcem, ker kot rabljena vozila niso tako popularni + imajo kar visoko ceno, pri C5 sem v dvomih zaradi izgube vrednosti... Sam bi tako gledal Peugeota 407, Mondea in Laguno.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jun 17, 2009 7:55 pm

Če dobiš passata za ugodno ceno, je to še boljši nakup. Res je, da so oreng padalci cene ampak so tudi novi zelo ugodno... recimo novo laguno lahko dobiš že za dobrih 16 tisočakov, najcenejši nov pasat pa za 23. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1960870&show=1 Pri tem, da je tale dejansko investicijsko gledano precej dober nakup po mojem mnenju.

V bistvu hočem rečt, da moraš poleg padca cene upoštevat še ceno novega! Ni neka jaka nauka to :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jun 17, 2009 9:24 pm

Pa ne morš avta jemat kot investicijo. Vi bi investirali v premičnino, ki jo lahko kadarkoli kdo ukrade, jo zbije toča, se zaletite? :roll:
Investiraš lohk v kakšno redko serijo in jo imaš potem nekje v zaprtem prostoru za gledat. Ne pa v avto za vsak dan.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Sr jun 17, 2009 9:34 pm

Nisem bral cele teme, ampak če boš izbrau opel insignio, se neboš napačno odloču. Kavaliteten avtomobil, za malo denarja.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2815162&show=1
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 17, 2009 10:29 pm

No spet se strinjam z energetikom. Avti so najbolj nesmislena "investicija" v življenju. Zgubljajo ceno vsi, tudi če VW Passat bolje drži ceno, je pa že v štartu dražji od konkurence in na koncu izgubiš v številkah več ali manj enako.

Sploh v tem času pa vsi večji avti zgubljajo na ceni zelo hitro. In tudi večji je avtu oz. bolj prestižen več na njem zgubiš, saj je bil dražji v štartu, recimo na 100.000 € vredni S-klasi v par letih zgubiš 70.000 € in potem je vredna 30.000 pa je še vedno noben noče kupit. Manjši je avto bolj smiseln je torej nakup.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr jun 17, 2009 10:41 pm

lizard je napisal/-a:No spet se strinjam z energetikom. Avti so najbolj nesmislena "investicija" v življenju. Zgubljajo ceno vsi, tudi če VW Passat bolje drži ceno, je pa že v štartu dražji od konkurence in na koncu izgubiš v številkah več ali manj enako.

Sploh v tem času pa vsi večji avti zgubljajo na ceni zelo hitro. In tudi večji je avtu oz. bolj prestižen več na njem zgubiš, saj je bil dražji v štartu, recimo na 100.000 € vredni S-klasi v par letih zgubiš 70.000 € in potem je vredna 30.000 pa je še vedno noben noče kupit. Manjši je avto bolj smiseln je torej nakup.

Huh hvala bogu, da še nekdo misli na tem forumu, Bravo!

;) ;) ;)

Samo to enim nikoli nebo jasno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Kateri avto se zdaj v teh časih splača kupiti?

Napisal/-a nebivedu Če jun 18, 2009 7:23 am

smblo je napisal/-a:Razmišljam o nakupu novega avta in me zanima kaj priporočate....sploh zdaj v teh časih, ko je toliko akcij in vseh ponudb.

Še nobenega, do oktobra se bo zadeva še bolj sesula in oktobra bodo cene orenk nižje. Nismo namreč še na dnu s krizo. Nekateri še vedno migajo. Zdejle so namreč še dopusti in ljudje še šparajo, da bodo šli na dopuste, ko bodo pa nazaj prišli, bo pa denarja zmanjkalo (porabljen za dopuste), septembra je še šola in je treba vse zvezke in učbenike kupit, oktobra bodo pa še študentje hoteli mal več denarja in takrat bo šele kriza nastopila. Prodajalo se bo vse, samo da se bo denar dobilo in takrat se bo splačalo kupit avto višjega cenovnega razreda. Pa to novega, ne 2 leti starega.
Old subarus never die, they just get faster!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če jun 18, 2009 7:36 am

Prokarjon je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
lp

Pob je še na kotalkah sem nekje prebral, tako da ga ni za jemati preveč osebno :)

o tem ne bi raje komentiral, ker ne bom žalil.
lp

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če jun 18, 2009 8:13 am

Fiatfan je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
lp

lp

Sej tud mi tvoje raje ne...

Pa sem te hotel branit nazadnje v temi za moderatorje. Pa vidim da maš res porazne prispevke... Ne vem odakle so francozi tako nikakvi avti, da bi se jih mogli kar vsi izogibat...

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če jun 18, 2009 9:51 am

Do 30k mislim da se še najbolj splača kak passat cc. Super avto pa ceno bo držal neprimerno bolje kot kaki C5 in mondeoti...
Za še kaka dva bata več se pa dobi tudi novega A4 S-line z 143KS dizlom kar je pa itak best-buy...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jun 18, 2009 9:52 am

Fiatfan je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
lp

lp

Le potrudi se v šoli še teh par dni, da ne boš imel popravne izpite... ker če jih boš imel potem ne boš imel časa biti prijavljen na forumu in z nami delit tvoje bogate izkušnje kvazi znamk.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če jun 18, 2009 10:21 am

če bi na tvojem mestu izbiral tako kot ti od 2000 do 30000eur, bi bla moja izbira kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2882839&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2870234&show=1

lp

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Če jun 18, 2009 10:23 am

dejanz75 je napisal/-a:Do 30k mislim da se še najbolj splača kak passat cc. Super avto pa ceno bo držal neprimerno bolje kot kaki C5 in mondeoti...
Za še kaka dva bata več se pa dobi tudi novega A4 S-line z 143KS dizlom kar je pa itak best-buy...

Še en... :roll:

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če jun 18, 2009 11:31 am

bedasta tema,da bl ne bi mogla bit :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Kateri avto se zdaj v teh časih splača kupiti?

Napisal/-a Doktor Pe jun 19, 2009 1:57 pm

smblo je napisal/-a:Razmišljam o nakupu novega avta in me zanima kaj priporočate....sploh zdaj v teh časih, ko je toliko akcij in vseh ponudb.

Če ni neke višje sile (star avto odslužil, je poškodovan-popravilo se ne izplača ... ) enostavno nič.

Tudi če ti nudijo še tako ugoden popust na/za stvar, v tem primeru avto, ki ga dejansko ne potrebuješ je nakup stran vržen denar.

V primeru prvega - najprej predstavi svoje pogoje : cena, agregat (moč, gorivo . ) ali pa nekaj kandidatov, ki so po tvojem okusu naj - pa bomo še kakšno rekli.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov