Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jul 04, 2009 3:58 pm

hladni je napisal/-a:sem pa ravno danes videl tabelo o kvaliteti avtov po 100000km in 2 letih v auto bildu. Touran 2.0.tdi je pristal na zadnjem najslabšem možnem mestu, z 0 točkami!

http://www.autobild.de/artikel/dauertest-vw-touran-2.0-tdi_58765.html

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So jul 04, 2009 4:12 pm

Tabela za tiste, ki se jim ne bo dalo klikat in iskat med obilo teksta. ;)

Zuverlässigkeits-Rangliste

1. Mazda6 Sport 1.8 MZR Comfort

2. Mazda5 2.0 MZR-CD Top

2. Toyota Prius HSD

3. BMW 320i Touring (E91)

4. Skoda Octavia II Combi 1.6 FSI

5. Mercedes-Benz E 320 CDI T Elegance (S 211)

6. Ford Focus 1.6i Turnier

7. Ford Mondeo 1.8/Opel Vectra 2.2

8. BMW 745i (E65)

9. Honda Jazz/Renault Clio 1.4

10. Fiat Panda 1.1 8V Active

11. Hyundai Getz/BMW 318i

12. Toyota Avensis 2.0 D-Cat/VW T5 2.5 TDI Multivan

13. VW Lupo 1.4 TDI

14. Audi A6 Avant 2.7 TDI/Opel Meriva Cosmo 1.7 CDTI

15. Mini Cooper

16. Hyundai Elantra 1.6

17. Renault Kangoo 1,9 dTi

18. Alfa 147 2.0 T.S./BMW X3 2.0d/BMW X5 3.0d

19. Mercedes-Benz A 170 CDI (W 168)/C 220 CDI T (S 203)

20. Opel Zafira 1.8/Volvo XC 90 D5

21. VW Golf V 1.4

22. Opel Astra (H) 1.9 CDTI

23. Opel Astra (G) 1.6/Mercedes-Benz ML 270 CDI ( W 163)

24. Ford Fusion1.6/C-Max 2.0 TDCi

25. Skoda Fabia 1.4 16V

26. Skoda Octavia Combi 1.9 TDI

27. Fiat Punto 1.2/Jaguar S-Type 3.0/Renault Mégane 1.6/Laguna 1.9 dCi

28. VW Passat Variant 2.0 TDI Comfortline

29. Citroën C8 2.2 HDi SX FAP

30. Peugeot 307 HDi 110 FAP

31. VW Polo 1.2 Comfort

32. VW Touran 2.0 TDI Trendline
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jul 04, 2009 4:14 pm

Če pustimo znamke ob strani opazimo kako so bencinci višje od dizlov!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So jul 04, 2009 4:16 pm

patrik: hitro prodat turanđijo :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jul 04, 2009 4:51 pm

Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jul 05, 2009 9:58 am

jay je napisal/-a:patrik: hitro prodat turanđijo :lol:

:lol:

ne vem no,jaz sem zadovoljen z mojim Touranom. edino Webasto me razpizdi na cajte,ko pri vklopu zakadi. pa jaz mam 1.9 TDI :P
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne jul 05, 2009 11:08 am

teh testov in lestvic sploh ne moreš primerjat ker je vse larifari... ne vem no, ampak verjetno tak slab avto pa spet ni, da bi ga mazda in škoda in ne vem kera druga znamka prehitela :)

sam imam golf IV in sem se že davno odločil, da bo naslednji avto touran, ker funkcionalnost avta je na visokem rangu.

tako da kaj mi priporočate 1.9 ali 2.0 TDI? gledam pa letnik 2003-06.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 05, 2009 1:12 pm

Če želiš obstojnost in te ropot ne moti preveč potem 1.9 TDI, 2.0 TDI začetnih serij niso bili tako zanesljivi.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jul 05, 2009 1:28 pm

Tista lestvica je rahlo tako tako, saj so vsi zelo dobri avtomobili na njej, kakšnih eksotičnih znamk na nje ni. Na njem ni vozila, ki bi se ga branil imeti. Tako da je stvar odločitve, kaj ti pač pri kakšnem vozilu več pomeni.
Jaz, ko sem kupil passata, sem cca 30 kkm "trepetal", ali bo utrgalo jermen ali je bil veliki servis opravljen po km, ali so km realni itd. potem sem cca nekaj tisoč pred rednim menjal jermene, s katerimi ni bilo nič narobe, vendar je bil napenjalec že tako zrabljen, da je bilo vprašanje časa in km, kdaj bo prebil in zrezal jermen.... je pa bil veliki servis zaradi tega cca 150 EUR dražji na nepooblaščenem servisu....

skratka najbolj pametno je naprej dati tistih 400 EUR pa zamenjati jermene....

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne jul 05, 2009 9:28 pm

PuBBeC je napisal/-a:teh testov in lestvic sploh ne moreš primerjat ker je vse larifari... ne vem no, ampak verjetno tak slab avto pa spet ni, da bi ga mazda in škoda in ne vem kera druga znamka prehitela :)

Mazda je daleč pred VW, kar se tiče malega števila okvar, to ni nič novega ali pretresljivega...

Je pa vseeno ta lestvica res bolj tako tako, ker mislim, da so to podatki supertesta (po 100.000 prevoženih km). Se pravi vzorec je en samcat avto in recimo, da dopustimo možnost, da je bil tale Touran 2.0 TDI, ki se je znašel na zadnjem mestu, "ponedeljkov" avto. Vseeno je pa to zelo slaba reklama za VW, ker na predzanjem mestu najdemo še Pola 1.2, medtem ko sta obe testirani Mazdi na samem vrhu.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne jul 05, 2009 9:36 pm

me je ravno pretreslo ko berem po forumih kako je s temi modeli, ravno sem najdel pravi avto zdaj pa me skrbi kako bo z mašino ojoj

sem že naklepal na Zafiro vendar je Touran še zmeraj v notranjosti večji in bolj prostoren. Tako, da se bom kljub tej lestvici odločil za tourana :)

Itak pa ko kupim tudi če je narejen veliki servis ni nujno da je vse potrebno menjano,
no vsaj garantirat ti nobeden ne more, s tem, da če je v servisni knjigi slovenskega serviserja napisano, bi že moralo držat a ne?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jul 05, 2009 9:42 pm

ko ga boš kupo naredi veliki servis za lastno sigurnost pa da nebo kaj potem narobe. ne moreš se dan danes več na nobenega zanašat kar ti reče pa na servisno knjigo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To jul 07, 2009 7:07 am

PuBBeC je napisal/-a:Itak pa ko kupim tudi če je narejen veliki servis ni nujno da je vse potrebno menjano,
no vsaj garantirat ti noben ne more, s tem, da če je v servisni knjigi slovenskega serviserja napisano, bi že moralo držat a ne?

Na servisno knjigo se v tej skrompirani deželi nebi zanašal, saj te nategnejo tako, da nimaš za burek, če pet sekund nisi pozoren. Na servisni knjigi imaš tudi napisano kje je bil servis delan - zapelji se do tja, pa naj ti v računalnik pogledajo, če se podatki ujemajo. Če se, potem si lahko precej prepričan, da so bili servisi narejeni.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 07, 2009 10:33 am

Da ne govorimo o tem, da je v servisni knjigi npr vseh 10 vpisov narejenih v istem servisu z istim žigom in tinto (količina), z vedno istim podpisom z istim kemičnim. To precej slepcev in ostalih spregleda. Eni imajo to celo za višek redoljubnosti in natančnosti in s tem za garancijo za dober servis in kvalitetno vzdrževanje... :lol:

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr jul 08, 2009 11:49 am

Polo78 je napisal/-a:
PuBBeC je napisal/-a:teh testov in lestvic sploh ne moreš primerjat ker je vse larifari... ne vem no, ampak verjetno tak slab avto pa spet ni, da bi ga mazda in škoda in ne vem kera druga znamka prehitela :)

Mazda je daleč pred VW, kar se tiče malega števila okvar, to ni nič novega ali pretresljivega...

Je pa vseeno ta lestvica res bolj tako tako, ker mislim, da so to podatki supertesta (po 100.000 prevoženih km). Se pravi vzorec je en samcat avto in recimo, da dopustimo možnost, da je bil tale Touran 2.0 TDI, ki se je znašel na zadnjem mestu, "ponedeljkov" avto. Vseeno je pa to zelo slaba reklama za VW, ker na predzanjem mestu najdemo še Pola 1.2, medtem ko sta obe testirani Mazdi na samem vrhu.

Preizušen agegat MAZDA : novejšima VW - rezultat ni presenetljiv, vsekakor pa ni ponos proizvajalcu.

V primeru, da bi MAZDO poganjal problematični 2,0 l dizel, bi bila slika spet drugačna.

Dejstvo, da najbolje uvrščene z omenjene lestvice poganjajo preizkušeni agregati, ni zanemarjivo.

Sicer pa je zanimivo, da je DEKRA, v poročilu za leto 2008, kot rabljeno vozilo (100 - 150.000 km) z najmanj problemi med sebi enakimi izbrala TOURAN.

DEKRA podatke črpa iz baze, ki obsega več kot 15 milijonov pregledanih vozil v obdobju 2 let. Poudarek je na dolgotrajnosti vozila. Kar pomeni, da razni t.i. potrošni material kot so gume ipd. ni upoštevan.

LP

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jul 08, 2009 12:20 pm

Doktor je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Preizušen agegat MAZDA : novejšima VW - rezultat ni presenetljiv, vsekakor pa ni ponos proizvajalcu.

V primeru, da bi MAZDO poganjal problematični 2,0 l dizel, bi bila slika spet drugačna.

Dejstvo, da najbolje uvrščene z omenjene lestvice poganjajo preizkušeni agregati, ni zanemarjivo.

Sicer pa je zanimivo, da je DEKRA, v poročilu za leto 2008, kot rabljeno vozilo (100 - 150.000 km) z najmanj problemi med sebi enakimi izbrala TOURAN.

DEKRA podatke črpa iz baze, ki obsega več kot 15 milijonov pregledanih vozil v obdobju 2 let. Poudarek je na dolgotrajnosti vozila. Kar pomeni, da razni t.i. potrošni material kot so gume ipd. ni upoštevan.

LP

Auto Bild lestvica je narejena na podlagi novinarskih supertestov (100.000 km) in ne odražajo celotne slike. Največ pribitkov dobijo testne mule ob nepričakovanih obiskih servisov, nevoznosti, odkritih napakah. Na koncu je avto razstavljen ter temeljito pregledan (podobno Delovem - Na kolesih 50.000 km testu). Čeravno gre za vzorec 1 avtomobila, pokaže neko sliko problematičnosti določenega proizvajalca, na kar ga ob koncu testa opozorijo ter ga pozovejo, da poda odgovor o odkritih napakah.
Marsikateri testiran avtomobil je lahko da bil "ponedeljkov", kar pa ne more biti nikakršno opravičilo - medijski linč je neizbežen, pa če je vzorec 1 ali 100.000! Čeprav proizvajalci zelo pazijo, da novinarjem "podtaknejo" najboljše kar imajo, me še vedno čudi "šlamparija" - tudi pri nas, ko uvoznik nameni za test povsem neprimerno vozilo, pa naj gre za neprimernost opreme ali motorja. Novinarski testi so tudi prodajni kanal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov