Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Toyota RAV4 facelift 2009 2.0 Valvematic 2WD

Napisal/-a zazi Pe jun 19, 2009 4:03 pm

Mogoce ima kdo kakšne izkušnje z bencinskim motorjem 2.0 Valvematic 2WD? Ta motor se vgrajuje tudi v toyoto avensis.
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 19, 2009 4:39 pm

z rav4 2.2d (star 3 leta) so sami problemi (blok motorja, menjalnik, računalnik, sklopka...)
toyota ni več kar je bla..
razn če so se sedaj kaj popravil ko avto že malo dlje delajo..

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jun 19, 2009 5:05 pm

kolesar je napisal/-a:z rav4 2.2d (star 3 leta) so sami problemi (blok motorja, menjalnik, računalnik, sklopka...)

pišuka si naješen,teh napak je bilo malo....in nihče ni rekel da so nepokvarljive
ok se vam je pokvarla toyota, kar ne pomeni da so zanič in ker sprašuje on o becinarju je tvoj post čist neumesen :!:

kot sem že velikrat napisal mi imamo 2.0 bencinarja sicer 2001 letnik, in bilo nobenga problema, tudi servisi so lahko poceni..(160 eurov povprečno)...mogoče je problem samo malo večja poraba ( pri nas okoli 10 sedaj 11..klima!), pa mislim da so novi motorji močnejši, a ne? 165 hp , ali se motim...drugače brez skrbi, nimaš kaj zgrešit....mogoče le razmisli o 4wd :lol:

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Pe jun 19, 2009 5:10 pm

kolesar je napisal/-a:z rav4 2.2d (star 3 leta) so sami problemi (blok motorja, menjalnik, računalnik, sklopka...)

Potem ga pa niste k pravmu serviserju vozil. Pri ac lovše bi vam ziher znali naapake odpravit kvalitetnejše.

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi So jun 20, 2009 3:29 pm

Avto kupuje moj oče in je bilo tudi govora med 2WD in AWD, pa po njegovem menju me dodatna cena štirikolesnega pogona ne odteha. Tko da zdej je zapičen o 2.0 2WD valvematic. Pa me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem motorjem, mogoče tudi v kombinaciji z Rav4 :)
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So jun 20, 2009 4:16 pm

Priporočam še enkrat razmišljanje o 4x4 pogonu, saj razlika po ceniku 3.700€ (Active - limited) ne pomeni samo dodaten pogon, temveč v tem razredu tudi samoumevna oprema: avtomatska klima, ESP!!!, tempomat, alu platišča,...). Malce čudno zgleda kakšen suv pozimi, ko zapade 5 cm snega, pa na klancu že koplje. Ostali vozniki pa mislijo, glej nespretneža, ki še "terenca" ne zna voziti.
Bencinski motor žal poznam samo iz 2. generacije s 150km, ki ni veljal ravno za "šparavčka", vendar je bil za voznike, ki ne delajo veliko km zadovoljiv. Novejši bencinar naj bi veljal za manj požrešnega (pri 4x2 še vedno potrebno računati na porabo okrog 8 - 9 l)- Dobro pa mi je poznan novi 2.2 D4D, ki ga toplo priporočam (če je seveda denar) - užitek v vožnji bo neprimerno večji.
Konec koncev bi pogledal še kakšno zalogo predfaceliftanih predstavnikov, ki so se prodajali s konkretnim popustom.
Rav načeloma velja za najmanj problematičnega predstavnika v svojem razredu, ker pa je avtomobil tehnična stvar, so seveda možne tudi napake.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So jun 20, 2009 4:26 pm

ups, pomota, Limited je napram Active še 4000€ dražji!!! Vseeno priporočam razmišljanje o 4x4.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jun 20, 2009 5:08 pm

TOYOTA je napisal/-a:

pišuka si naješen,teh napak je bilo malo....in nihče ni rekel da so nepokvarljive
ok se vam je pokvarla toyota, kar ne pomeni da so zanič in ker sprašuje on o becinarju je tvoj post čist neumesen :!:

kot sem že velikrat napisal mi imamo 2.0 bencinarja sicer 2001 letnik, in bilo nobenga problema, tudi servisi so lahko poceni..(160 eurov povprečno)...mogoče je problem samo malo večja poraba ( pri nas okoli 10 sedaj 11..klima!), pa mislim da so novi motorji močnejši, a ne? 165 hp , ali se motim...drugače brez skrbi, nimaš kaj zgrešit....mogoče le razmisli o 4wd :lol:

z starejšim modelom ki je bil prej pri bajt tud ni blo nobenih problemov..

pa še kako ima vezo..
sklopka, računalnik, park senzorji verjetno pri dieslu niso čist drugačni..

hočem rečt da jih ma z novimi toyotami dost probleme,..
rav4, avensis..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jun 20, 2009 10:10 pm

Midva imava letnik 1998 z 2.0 bencinsko mašino. V treh letih odkar ga imava niti enega izrednega servisa. Samo redni servisi, ki jih sam delam (olje, svečke, filtri) in vožnja, nikol nas ni pustila na cesti, niti nikol ni delala problemov.
Old subarus never die, they just get faster!

busa
Nov uporabnik

Napisal/-a busa Če jul 09, 2009 2:00 pm

Imam rav4 X D-Cat, 3 leta in se samo podpišem pod ta post. 3x sem ostal na cesti, težave s črpalko, računalnikom, bremze so neuporabne,.... Za mene, prvič Toyota - zadnjič Toyota.
Mimogrede, je redno servisirana pri Lovšetu, tam dobro delajo svoj posel, niso krivi če je avto zanič.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov