Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

avtoman
Nov uporabnik

Kraj: Lj okolica

Nakup - prodaja avta od prijatelja

Napisal/-a avtoman To avg 11, 2009 7:12 am

Trgovanje med prijatelji je vedno težavno., če želiš da to tudi ostaneta. Zato se poraja vprašanje cene predmeta, da bi bila prava za oba.
Imate kakšen nasvet kako določiti tako ceno avtomobila?
Ena od variant je po mojem mnenju ta, da prodajalec pove prodajno ceno, kupec pa ugotovi, če mu ustreza in se nato odloči o nakupu.
Lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To avg 11, 2009 7:16 am

:?: kr nekaj :!: Poglejta kok so vredni na avtu.net podobni avti pa se pol zmenta za ceno.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To avg 11, 2009 7:36 am

...upoštevaj to, da se da na avto.net ceno zdilat za 5-10% .. odvisno kok se prodajalcu 'mudi' prodat..
No escape from the mass mind rape...

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild To avg 11, 2009 10:02 am

če se boš vedno v življenju spraševal takšna neumna vprašanja pol je najbolje, da se nekam zapreš in čakaš da te pobere.

avto prodajaš za tak pa tak denar.......če ne bo on kupil bo pa nekdo drug.....simpl....
pr denarju se vse neha.....tud prijateljstvo

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Re: Nakup - prodaja avta od prijatelja

Napisal/-a defasturias To avg 11, 2009 12:33 pm

avtoman je napisal/-a:Trgovanje med prijatelji je vedno težavno., če želiš da to tudi ostaneta. Zato se poraja vprašanje cene predmeta, da bi bila prava za oba.
Imate kakšen nasvet kako določiti tako ceno avtomobila?
Ena od variant je po mojem mnenju ta, da prodajalec pove prodajno ceno, kupec pa ugotovi, če mu ustreza in se nato odloči o nakupu.
Lp

Preprosto postavi neko ceno in če mu ni uredu naj kupi kaj drugega. Tukaj ni tistih prijateljskih popustov. Pri avtomobilu, ženski in brivniku tega ni.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To avg 11, 2009 2:51 pm

Po moje vprašanje prijatelstva ni lih v ceni ampak v tem,da prijatelju poveš vse hibe avtomobila (če jih le ta ima) in napake in vse kar je povezano z delovanjem avtomobila,ker zadnje kar je je to,da hočeš nategnit kolega.Če je avto v odličnem stanju tut kolega nebo zbijal tistih par evrov in ga neboš izgubil,če mu boš dal avto za isto ceno kot bi ga dal drugemu.Problem pa lahk nastane,če mu karkoli zatajiš,ker tko bo pa prijatelstvo omajano.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 11, 2009 3:19 pm

seat je napisal/-a:Po moje vprašanje prijatelstva ni lih v ceni ampak v tem,da prijatelju poveš vse hibe avtomobila (če jih le ta ima) in napake in vse kar je povezano z delovanjem avtomobila,ker zadnje kar je je to,da hočeš nategnit kolega.Če je avto v odličnem stanju tut kolega nebo zbijal tistih par evrov in ga neboš izgubil,če mu boš dal avto za isto ceno kot bi ga dal drugemu.Problem pa lahk nastane,če mu karkoli zatajiš,ker tko bo pa prijatelstvo omajano.

Točno tko. Jz sm mel prej Citroen AX-a, ko sm ga prodal, je imel 250.000km, vendar je bil avto brezhiben, razen malo rje (posledica 13-ih hudih notranjskih zim), kupil ga je znanec za 750€!!
Če bi dal tako ceno na avtonet, bi folk padel dol od smejanja, zdajšnjemu lastniku pa ni bil problem dat tolk denarja, saj se poznamo in ve da je bil avto dobro vzdrževan in čuvan in mu ne bo ribnil za prvim ovinkom. Z njim je šel že parkrat na daljše fure na Hrvaško na morje in v Bosno, vsak dan se pa vozi v šiht z njim in avto dela k urca.

lp

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To avg 11, 2009 5:18 pm

Jaz sem ga kupil od kolega - nikoli več.

Sedaj tudi najini odnosi niso več takšni, kot so bili pred tem.
Avto je namreč crknil - 6 tednov je že ne vozen. Tako, da ...

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 To avg 11, 2009 5:27 pm

tega se jaz raje izogibam se zgodi da je lahko kaj z avtom narobe ko še mogoče sam neveš in odpove v kakšnem krajšem roku in je hitro lahko kakšna zamera !!
drugače pa realna cena še kakšen €€€ popusta kot kolegu in lepo povedat kakšno je realno stanje avta !!
8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov