Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mugen
Novinec

nakup nissan primere

Napisal/-a mugen Sr avg 12, 2009 7:24 am

ker za lagno nisem nikakor našel nadomestnega motorja sem nekako prišel do ideje da vse skupaj prodam in kupim nek zanesljivejši avto.

gre se za nissan primero model 96-99. najraje bi vzel 1.6 motor.

Zdaj pa me zanima če kdo ve za kakšne hibe, na katere naj bom pozoren. če kdo koga pozna ki dotičen avto prodaja naj povzdigne glas. Imam pa seveda željo da je čimbolj ohranjen.

ne bom se ustrašil tudi kakega drugega avtomobila samo naj se ve da sem osredotočen na znamke iz vzhoda. budget je pa tram okrog 2000 evrov.

hvala že vnaprej in lp
Slika

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr avg 12, 2009 7:28 am

Primera je odlična izbira, 1.6 motor pa neuničljiv. So pa, zanimivo, trenutne oglaševane cene letnika '99 - '00 nekaj višje kot pred slabega pol leta, ko so bile nekaj časa naprodaj vsaj 4 tega letnika, faceliftane, za ceno okrog 2.000 €.

rok81
Nov uporabnik

Napisal/-a rok81 Sr avg 12, 2009 12:05 pm

Prav si se odločil. Za mali denar veliko avtomobila. Če ti ni problem premakni še kakšnega jurčka, pa dobiš naslednji model. Lastim si primero letnik 99-2000 . Lastil sem si primero 1.6 letnik 97, poraba je okrog 8-9 litrov(mesto)relacije okoli 7, zanesljiv avtek. Da kam avtek gre, ga je treba preganjat v višje vrtljaje.Motor je malo podhranjen, ko vklopiš klimo. Zdaj imam primero letnik 99-2000 .Poraba 1.8 motorja je podobna, če ne nekoliko manjša. Motor ima dosti več navora kot 1.6. Dosti lepše se ga vozi. Oprema in materiali so naprednejši, vredni vsakega evra. Velika večina ima vso možno opremo, razen navigacije in usnja. Primere imajo odlično lego in udobje. Hibe primer so roke, pred nakupom to dobro preglej.( 1 roka -40 evrov) Drugače pa samo redni servisi. Vse primere imajo verigo. Olje se uporablja valvoline 10-40. Za kakšno dodatno vprašanje pa kar vprašaj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov