Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če avg 13, 2009 10:42 am

Post je letel na mene,ce se ne motim.
Napisal si :dosti manj prestavlanja-prosim za razlago.
Tudi benzinca turbo lahko cipas.
Drugace vozim dizla :D in ugani katerega alfo jtd.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 13, 2009 12:06 pm

Na kolesih navor dizla ni več dosti večji, ampak samo še malo večji (=večje prestavno razmerje). Tudi pri bencinarju lahko malo prestavljaš - če je veliko klancev pač ves čas voziš v nizki prestavi z večjimi obrati...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 13, 2009 12:27 pm

tads je napisal/-a:vzemi citroena c5, ali pa alfo 166 za tak denar imaš v avtomobilu vse kar želiš.

Hmm, se bo splačal pogledat, upam samo da notranjost ne razočara v C5.

če nočeš čričkov, doslej edini avto, v katerem sm se pelu brez čričkov, je to bmw. poleg tega ima pa še vse našteto. je udoben, tih, glede varčnosti je kot pr vsakem avtu, edino kar te tu morda malce tepe je cena.

Prenesetljivo moj polo ne črička, prejšni twingo ki je bil isti letnik in približno isti kilometri pa je kr dosti čričkal. Trenutno avti ki so na dvorišču črička oziroma čudne zvoke spušča samo senic in pa ford, škoda fabia nova pa moj vw ne. Starejša škoda pa tudi malo črička in nekaj dregeta kakšna plastika.
Dizli so seveda dragi, medtem ko se da bencinarja dobit dokaj ugodno, ampak me bolj kot cena, tepe poraba.

Moj predlog je Volvo. Ali S 40 ali S 60. S 40 ni ravno neka velika ponudba za 6.000€, za S 60 jih je pa veliko.

Sedeži so zelo udobni, seveda mora avto imeti naslon za roko
Če boš gledal 1.8 bencinarja, ki ima 120 konjev, pri S 40, bo treba malo več šaltati, ko boš želel iz 90 na 130, drugače pa zelo v redu motor in vse.

Ravno temu bi se rad izognil, šaltanju. Na avtocesti se dostikrat zgodi, da prehitevalni pas ni takoj prost ko se približaš tovornjaku/prikolici/avtodomu in moraš počakat, da se sprazne in ga potem mirno prehitiš. Zato nebi rad skos šaltal, sicer ni nek napor, ampak je vožnja bolj sproščujoča če ne.
Volvo s60 mislm da mi ponuja več od s40 v vseh vidikih.

orda Honda Accord? kvaliteten zanesljiv avto top v svojem razredu. Edino malo težko jo boš dobil za dani znesek.

Za ta denar se bolj težko dobi na žalost.

priporočam ti alfo 166 iz lastnih izkušenj. Avto za popizdit udoben, lep (vsaj meni), zmogljiv, notranjost takšna, da se marsikaj skrije lahko...prostoren...
Zdej poraba pri bencinarjih je večja zato bi recimo lahko vzel 2.4 JTD pa nimaš kaj falit. Ampak je še vedno drago vzdrževanje, če se - boknedaj- kaj pokvari.

Glede na prejšnje avte, ki sem jih vozil ti priporočam tudi kakšnega saaba ali pa volvota. Ampak to našteto so že neki dokaj redki avti na cesti in je vzdrževanje spet dokaj drago. pravtako deli, servisi,...

Iz ne-lastnih izkušenj ti priporočam mazdo 6 dizla! Super avto, udoben, zmogljiv, varčen, lep. Samo pa takoj po nakupu jo daj dobro zaščitit proti rji, ker sem jih videl že kar nekaj ki so imele zadnje robe malo porustane že. in tudi ta problem ima kolega. Je pa po 4ih letih prvič žarnico zamenjal. To je bla edina izredna stvar, ki jo je zamenjall po 80 000 prevoženih km. poleg rednih servisov.

To je to...na bmw-je se ne spoznam dobro... še kakšen audi zna bit dober samo je težko kaj ornk dobit za ta denar trenutno. Bojo pa čez ta čas cene padle...ampak ko boš kupoval avto jih prej dosti sprobaj in ne se zaletet v prvi avto, ki ti bo všeč Bodi pozoren pri nakupu in lahko dobiš super avto!

Alfa je na spisku, sicer me bolj skrbi sloves alfe in pokvarljivosti, ampak mislm da so se stvari spremenile, vsaj upam. Za 2.4 jtd sem že slišal pohvale, jo je kupil sodelavec in je bil navdušen. Mazda 6 se bo tudi splačalo pogledat.
Sem se pa iz izkušenj naučil, da si bom raje pogledal več avtov prej pa ne, da se zaletim v prvega pa rinem vanj. To sem naredil s tem polotom, ampak sem se vsaj iz izkušenj kaj naučil, tako da sem si zdaj vzel veliko več časa, da našparam denarja, da si naredim en spisek možnih avtov, potem pa še lep cajt za lov.

bmw e46 je vse prej kot udoben. V tem avtu ne sediš ampak si v črko L postavljen. Od glave do riti ena črta od riti do stopalk druga. Po uri vožnje me boli hrbet pa noge pa nobena nastavitev sedeža ne pomaga. K vsemu pa pripomore še trdo podvozje.

To sem se kr bal. Ga pa seveda ne bom odpisal dokler se ne zapeljem v katerem, ampak dvomim da so ogromne razlike.

Moj prvi predlog je da je prisel mogoce cas v polotu za menjavo kakega filtra klime ter dopoljevanje.
Kar se tice bilo katerega avtomobila kupi si benzinca.ZAKAJ?
Letno kolko sem te jst razumel nardis priblizno 15000km MAX.
Vozis se vecinoma avtocesta kar pomeni da je tudi za benzinca dokaj varcno.
Benzinc je cenejsi pri nakupu,dobis mlajsega manj km.
Meni osebno je tudi lepse vozit benzinca.
Lp

Filter klime in dopolnjevanje plina je bilo opravljeno en mesec nazaj pa ni nič bolje. Klima dela, ampak problem je ko avto pustiš na soncu za dobro uro in se vrneš nazaj pa je notri savna. Avto lepo zluftaš, ga prižgem, klimo, zaprem vse, in potem zunaj počakam dobrih 10 minut pa je potem bore malo razlike od takrat ko sem zluftal.
Sej raje bi vzel bencinarja, ker so večji užitek za vozit, cenejši za kupit in cenejši za vzdrževat. Ampak če vzameš malo močnejšega bencinarja maš tudi ponavadi malo močnejšo porabo.

Če že razmišljaš o BMW, poglej še malo za kakšno lepo petico. Če trojko, pa obvezno s športnimi sedeži, nastavljiva dolžina sedalnega dela, nastavljiv naklon sedalnega dela, nastavitvev po višini, nekateri imajo še ledveno oporo. V takem sedežu definitivno najdeš pravi položaj. Sicer pa to velja za vse znamke.

Ostalo pa malce poglej kaj se ponuja na netu. Glede na vožnjo predlagam bencinski motor. BMW 323i morda 325i ali celo 328i cene tako motoriziranih avtomobilov so opazno nižje kot dizelskih.

O petici sem tudi razmišljal, ker sem se ene parkat peljal v njej in je bila udobna. Ampak je tudi že kar velik avto, kar me malo moti.

Sonata za 4000€. V6 bencinar, 170KM, tempomat, avtomatik, 2-conska klima, letnik 2003.
Edino kilometri so mi sumljivi, glede na tako mašino..

Glede klime: če boš hotel v parih minutah v pregretem avtu, kjer notri nažiga sonce doseči 20°, pomeni, da bo takrat klima pihala kot nora in se boš prehladil. Brez velikega pretoka mrzlega zraka, notranjosti ne moreš na hitro ohladiti.

Si bom pogledal kakšno sonato, ampak do sedaj mi niso korejci preveč dišali.

Kar se pa tiče klime, v samem avtu ko se hladi ponavadi nisem, če je bil na soncu in je vroče, prižgem in počakam par minut, da se shladi, potem pa v avto, potem pa probam na občutek vzdrževati isto temperaturo(ročna klima, kar nekaj občutka in vrtenja gumbov). Kar se tiče dobre klime bi samo rad, da je boljša kot tista v polotu.

Mam kolega z audijem a6 in sicer c4 modelom, l. 96, se sedaj že dober mesec vozi okoli pa bi ga moral pobarat kako se je obnesel na več urnih vožnjah. Bi lahko pričakoval da bi bile izkušnje iste na C5?

Na kolesih navor dizla ni več dosti večji, ampak samo še malo večji (=večje prestavno razmerje). Tudi pri bencinarju lahko malo prestavljaš - če je veliko klancev pač ves čas voziš v nizki prestavi z večjimi obrati...

No pa da se en bomo narobe razumel, ko mislm lazit v hrib, ne mislm v kakšne zakotne kraje, ampak avtocestni hribi, ki so ponavadi dovolj položni, da jih avto prevozi brez da bi moral šaltat navzdol ali pa stiskat gas do konca pa še zmeraj nebi dosegel prejšne hitrosti pred vzponom(vem vem, tehnika je tu pomembna pa to).
Recimo lep primer so hribi na poti do grosuplja, smer LJ-grosuplje. Niso pretirani hribi, ampak ko sem se prvič vozil tam s polotom je hitrost padla s 130 na 105-110, pa sem imel nogo privarjeno na tla.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 13, 2009 12:56 pm

Fora teh Sonat je, da so ful podcenjene. Imam občutek, da jih kupujejo bolj kakšni penzionisti, ki ne delajo veliko km, in ne kakšni biznismeni. Potem jih pa prodajajo, ker dajejo preveč za registracijo zaradi močnih mašin, kupit jih pa noben noče zaradi predsodkov.
Aja, glede na tvoje zahteve nujno glej za tempomat. Pri primerno močni mašini se ti ne bo zgodilo, da se ti bi hitrost na klancih začela zmanjševati. No, pri 2,7L V6 tudi brez tempomata ne bo glih krize... :twisted:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če avg 13, 2009 4:09 pm

Kolko je mel bravo masino in kolko lybra.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov