Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr avg 12, 2009 11:40 am

Osebno bi vzel Punta mislm pa da je tud najbolj prostoren sploh mk1...sicer so pa v teh avtih minimalne razlike tako da vzami tisto kar dobiš bolje ohranjeno :D

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr avg 12, 2009 11:59 am

NO jaz osebno sem meu P 206 in splošni vtis sploh ni bil slab. Avto je udoben, z 1.4 motorjem povsem dovolj poskočen za mestno in primestno vožnjo ... na avtocestah ga pa zmanjka te je res ... no ne pričakovat preveč. Če se pa že odločiš za nakup P 206 pa pazi!!! Med testno vožnjo telemjito preveri menjalnik in sklopko (še posebej, če je lastnik starejša oseba), ker mi smo kupli auto z 97k km in v roku 20k km smo menjali enkrat sklopko in nato še cel menjalnik ... tako, da bodi pozoren na menjalnik!!!
Nažalost pa se je zgodba mojega p 206 končala, ko se mi je v LJ trola zaletela v ''rit'' :( :P Tako, da zdaj imam Focusa 1.6 :P

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr avg 12, 2009 2:21 pm

@Energetik81: Ga že imava in sva navdušena nad njim... vsaj jaz :) Njej je oblika malo moteča, ma mene ne moti :) Bi takoj imel še enega.

@Blinder: ja, res je, mislil sem povedat, da je letnik 2000 tisti skrajni letnik, lahko so pa tudi mlajši.

@nalcoq4: Puntič mk1 se je izredno slabo odrezal na crash testih, pa ker se bo v tem avtu vozila moja draga in občasno tudi otrok moram imeti tudi varnost v mislih.

@Matey_: Hvala, še ena koristna informacija glede pugija. Bomo vsekakor temeljito preverili delovanje obeh sklopov.

Hvala za informacije, če ima še kdo kakšne izkušnje pa kar dopišite.

lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr avg 12, 2009 10:40 pm

Mi imamo doma cliota 1,4 99 letnik. Na začetku tam po kakkih 50/60 k prevoženih je imel probleme z elektriko in pa z motorčkom prostega teka. Ko so to odpravili (sicer so odpravljali kakšnih 30k km, ker so se težave prikazale in spet zginili) ni bilo več težav. Po 120k prevoženih kilometrih so bili tudi servisi po 25 do 35k (prej pa okrog 50/70k), veliki servis na 200k km je bil pa 350€, sedaj jih ima 220k in še vedno dobro in brez problemov dela. Je pa res da se mu leta in kilometri poznajo na voznikovem sedežu, volanu in prestavni ročki pa tudi kakšna lućka v števcu je crknila. Armatura sama je pa še vedno lepa.

Sama oprema je tudi vredu, klima, 2 blazine, servo volan, daljinc, stekla na štrom, nima ABS (samo dobiš takega z abs in je problem rešen).
Sam motor je za svojih 75 konjev zelo živ in sploh v klance lepo vzdržuje hitrost tudi v 5. brzini (se vidi , da ni 16 ventilc). Mehansko z njim ni nič problemov in olja tudi ne žere. Je pa na našem plastika na žarometih porumenela.
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Če avg 13, 2009 6:35 am

Še enkrat hvala vsem za vse informacije. Bodo prišle nadvse prav.

lp
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če avg 13, 2009 2:50 pm

O Cliu in P206 ne vem nič. :cry:

Imam pa izkušnje z Puntom 1.2 8v 60KM : 120.000km

Torej od opreme : klima, 6xAB ( ni pomota), elektična stekla spredaj...

Napake :
1) 1x menjan motorček brisalnikov - najverjetneje bo potrebna ponovna zamenjava
2) škripanje zadnje preme ( večkrat že namazano, a po 2000km ponovno škripa )
3) puščanje olja ( tesnilo na glavi ) - zaenkrat ga še nisem zamenjal
4) kovinska temno modra barva je zelo občutljiva na kamenčke - spredaj je kar "potolčen"
5) pozna še že obraba prednjih polikarbonatnih "šip" na žarometih - postajajo motni.
6) zaradi Airbagov v sedežih se pogosto prižiga lučka za Airbag - zaradi premikanja sedeža naprej/nazaj - slab stik na kontaktu pod sedeži
7) velika obraba zavornih ploščic - sicer so nove poceni

Tako to bi bilo vse.

Plusi :
1) zelo majhna poraba ( 5l pri zmerni vožnji )
2) zmeraj me je pripeljal kamorkoli sem želel - po celi evropi!
3) zelo poceni servisi ( jih delam pri kolegu - mehaniku )
4) poceni rezervni deli - nekateri cenejši v ITA
5) dobro delujoča klimatska naprava
6) poceni registracija in cenovno ugodne dimenzije gum ( 165/70/14 oziroma 185/60/14
7) City servo volan - babe padajo nanj
8) poceni dobiš dober primerek

Še stavek ali dva : če se bo avtomobil dosti vozil na AC bodo s tem motorjem problemi ( namreč tesnilo glave bo treba večkrat menjat (strošek ni velik )).
Problemov s tesnili ni imela 80KM različica.

Klimatsko napravo sem do sedaj 1x polnil in deluje ok. Nekaj težav sem imel z akumulatorjem - sem kupil novega pa je šel dalje.

Lp in srečno

P.s. : če te še kaj zanima kar vprašaj

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če avg 13, 2009 6:32 pm

Imaš prav.

Lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe avg 14, 2009 6:44 am

Hvala za vse naštete informacije... po pogovoru z mehanikom je padla odločitev za nakup Puntiča. Fiata sicer še nisem imel, tako da bodo to prve izkušnje. Zanj sva se odločila ker so rezervni deli razmeroma poceni napram francozom.

Še zadnjič, hvala vsem za pomoč.

lp
Hyundai - drive your way
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov