Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sosed
Novinec

xara picasso dilema motor?

Napisal/-a sosed Ne avg 09, 2009 8:37 pm

lp
kupujem rabljeno xsaro picasso in imam dilemo, kater dizel motor vzet.
nekateri govorijo, da je bolši 2.0HDI motor 90KM, vendar pa sem slišal tudi nekaj veselja okoli 1.6 HDI 90KM. ker je 2.0 že preizkušen in star motor, po vsej vrjetnosti ni z njim težav, medtem ko vrjetno 1.6HDI ni še toliko preizkušen.
razmišljam pa zaradi tega, ker bi rad imel sistem ESP in je pri 2.0 zelooo redka, medtem ko pri 1.6 katerega so vgrajevali kasneje ni več taka redkost. kupujem pa avto za kar nekaj let in ker se bo žena iz dolenske vozila v lj vsak dan bi rad kupil sicer rabljen avto ampak vzdržljiv in z ESP sistemom.
Žena želi Xsaro Picasso in drugi avtomobili ne pridejo v poštev.
lepo prosim za argumentirane odgovore.
hvala že vnaprej

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne avg 09, 2009 10:26 pm

Oba motorja sta ok izbira, s tem da je 1.6 novejši in se ga uporablja v celem PSA koncernu. Kolega pa ima službenega Berlinga z 2.0 mašino in živi čudež je kaj vse ta motor premore.lp.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po avg 10, 2009 6:24 am

hja za 2.0 vem da je neuničljiv, ne vem pa kako je z 1.6, saj nebi rad imel težav.
res pa da je 1.6 močnejši torej 110KM. spet ne vem če je to posrečena kombinacija tega motorja....

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po avg 10, 2009 6:31 am

pri sosedu so mel peugeota 406break (karavan) 2.0 HDi 90km......motor je mel bliz 200000km pa nikol problemov...poraba vredu.....potegne vredu...bi človk reku da ma več kot 90km......pol je bla pa prometna.......no tud tam se je avto vredu obnesu......

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po avg 10, 2009 8:06 am

Jaz bi se prej odločil za 1.6 80kw varianto. Motor je super. Sem ga vozil v C Maxu in C4 Picasso in je res odličen. Dovolj navora, moči, solidno pospešuje, varčen torej za normalnega človeka več kot dovolj. Kaj se pa tiče pokvarljivosti pa ti niti sedenje za Golfom II D ne garantira večne nepokvarljivosti itd... Ti lepo ne skrbi, odloči se za eno varianto pa itak imaš kar nekaj let garancije, če pa kupuješ rabljeno pa igraš pač na srečo.lp.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po avg 10, 2009 8:11 am

1.6 je precej posrečen za vozit in izjemno varčen. Nimaš občutka, da je "samo" 1.6 dizel...

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Po avg 10, 2009 8:54 am

PSA-jev 1.6 HDi motor se že nekaj let vgrajuje v Citroëne, Peugeote, Forde, Mazde, Volvote, Minije. 1.6 90 KM sem probal v P307 in P207. Odlična zadeva za vsakodnevno vožnjo po AC v službo in nazaj. Soliden navor in poraba pa še cestnina bo nižja kot pri 2.0.

Bistvena razlika med 2.0 in 1.6, poleg prostornine, je v tem, da ima 1.6 turbino z variabilnimi lopaticami tako kot večina sodobnih TD motorjev.

LP

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po avg 10, 2009 6:44 pm

hvala za nasvete in izkušnje...zanima me še vzdržljivost tega agregata.... je na nivoju 2.0 ali ne?

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po avg 10, 2009 8:09 pm

hja kaj pa vem tm okol 15000-20000 na leto. no vrjetn bom vzel 1.6 ker porabi manj in je novejši letnik....
kolk se pa kj splača ESP?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po avg 10, 2009 8:16 pm

ESP pa je ena najbolj pametnih stvari kar jih je možno imeti v avtu! Če tistih par 100€ doplačila ni problem pa če daš kaj na varnost je to nekaj povsem logičnega da ga imaš!
Glede kilometrine ki jo delaš je bencinski motor bolj racionalna(odločitev je le tvoja) izbira drugače pa je 1.6 hdi čist dovolj za to kar rabiš! Boš pa dizla nekoč verjetno malo boljše prodal.
lp.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Po avg 10, 2009 8:29 pm

ESP reši več življenj kot ABS. Pri AMZS se že nekaj časa zavzemajo, da bi bil obvezen za vse nove avtomobile. Večina resnih avtomobilskih novinarjev pograja vsak testiran avto, ki nima serijsko vgrajenega ESP-ja.

Pri 15.000 do 20.000 km na leto, bi jaz raje vzel bencinarja z ESP kot pa dizla brez ESP, če bi tako naneslo.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po avg 10, 2009 8:58 pm

hja tudi sam mislim da je ESP zelo dobra zadeva. razmišljam pa o nakupu dizla zaradi tega ker je sam avto težji in večji, zato bi bencina porabil par litrov več, pa še vse se draži kot žafran in bom z dizlom prihranil.
1.6 HDI porabi od 5-7l/100, medtem ko bencinar vrjetno kar od 7-10l/100km.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če avg 13, 2009 9:40 pm

sosed je napisal/-a:hja tudi sam mislim da je ESP zelo dobra zadeva. razmišljam pa o nakupu dizla zaradi tega ker je sam avto težji in večji, zato bi bencina porabil par litrov več, pa še vse se draži kot žafran in bom z dizlom prihranil.
Pol pa itak nimas kaj za mislit vec: 1.6 HDI, klima, esp, radio cd mp3, vec pa itak skoraj da ne rabis.....no razen tempomata, zatemnjenih sip, litih feltn, PDCa, mogoče usnje... :lol: .Srecno.lp.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed So avg 15, 2009 3:49 pm

sm že nabavu. v naslednjih dneh dobim. 1.6HDI 110KM, esp....... upam da mi bo dobro služila...

aja kako se pa kj obnese tale senzor za dež??

Uporabniški avatar
T-Majo
Nov uporabnik

Napisal/-a T-Majo So avg 15, 2009 4:33 pm

sosed je napisal/-a:hja tudi sam mislim da je ESP zelo dobra zadeva. razmišljam pa o nakupu dizla zaradi tega ker je sam avto težji in večji, zato bi bencina porabil par litrov več, pa še vse se draži kot žafran in bom z dizlom prihranil.

Renault 1.6 16V 108 konjev, odkar imam ''majnša kolesa gor'', posledično višje vrtenje, poraba 6.9 do 7.4, mešana vožnja z klimo.
Renault Megane Coupe '99 PH2 driver =D

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne avg 16, 2009 9:33 am

Daj buče prodajaš. Senzor imam že v 3 avtomobilu. Nikoli se ni vklopil pri nekih muhah kar pišeš. Malo ga je treba naštudirat pa je stvar vredu. Se da pa naštelat občutljivost senzorja na servisu. Res pa je najbolj uporaben takrat ko nekaj dećžuje pa ne pa spet pa bolj pa manj takrat senzor pride v poštev drugače si itak daš ročno pa je.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne avg 16, 2009 10:26 am

hladni je napisal/-a:
sosed je napisal/-a:sm že nabavu. v naslednjih dneh dobim. 1.6HDI 110KM, esp....... upam da mi bo dobro služila...

Odvisno v kakem avtu. Iz mojih izkušenj ti povem, da je nadležna stvar za popiz...
Greš v tunel briše....pade gor muha na avtocesti briše...se ptič vserje gor začne brisat s svetlobno hitrostjo. Verjamem da pri premium znamkah deluje dobro,boljše.

Glede senzorja je tko, da se ne vklaplja kr tako.... Na mojem avtu hitrost brisanja šipe naraste s količino padavin na vet. steklu, senzor ne reagira na neke muhe, žužke itd... Ko se avto ustavi, se tudi brisalci ugasnejo in ko spelješ se spet aktivirajo... uporabna zadeva 8) . Hitreje ko pelješ, hitreje briše... povezano z nadzorom BSI-ja. 8) Sam zanimivo je, da ni mogoče dobiti XP z 2.0 110 PS motorjem... Vsaj na avtonet-u ne.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 16, 2009 10:36 am

hladni je napisal/-a:
sosed je napisal/-a:sm že nabavu. v naslednjih dneh dobim. 1.6HDI 110KM, esp....... upam da mi bo dobro služila...

Odvisno v kakem avtu. Iz mojih izkušenj ti povem, da je nadležna stvar za popiz...
Greš v tunel briše....pade gor muha na avtocesti briše...se ptič vserje gor začne brisat s svetlobno hitrostjo. Verjamem da pri premium znamkah deluje dobro,boljše.

joooj nena me spominjaj. to so ble muke ko sem imel na meganu ja.... vklopim na 1. "prestavo" brisalce ko je rahlo deževalo,pa so mi začeli tak močno brisat zaradi tega norega senzorja za dež,da mi je pošteno šlo na živce.... tako da sem mogo nonstop jih izklaplat pa ponovno vklaplat,da mi niso nonstop švigali pred očmi. isto na laguni od fotra.... bedarija od bedarije tale senzor.

za popizdit nadležna stvar je tale bedni senzor.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Ne avg 16, 2009 8:04 pm

pugi405 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:

Glede senzorja je tko, da se ne vklaplja kr tako.... Na mojem avtu hitrost brisanja šipe naraste s količino padavin na vet. steklu, senzor ne reagira na neke muhe, žužke itd... Ko se avto ustavi, se tudi brisalci ugasnejo in ko spelješ se spet aktivirajo... uporabna zadeva 8) . Hitreje ko pelješ, hitreje briše... povezano z nadzorom BSI-ja. 8) Sam zanimivo je, da ni mogoče dobiti XP z 2.0 110 PS motorjem... Vsaj na avtonet-u ne.

hja zato sem pa vzel 1.6 110konjev.
glede senzorja za dež vam pa povem ko zadevo preizkusim.
treba je pa paziti, saj ESP v picassoju ni v sloveniji če avto nima 110konjev, ker na 90konskih mašinah v sloveniji ni bilo mogoče dokupiti ESP. zanimivo pa je, da nekateri prodajajo avto kot slovenski kljub temu da je 90konjev in ima ESP.
v avtoline krško sem izvedel te informacije, zato sem tudi pričel gledat 110konjske, ker v nasprotnem primeru bi vzel 90konjskega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov