Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stjurc
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a stjurc So avg 22, 2009 1:22 pm

Najina odločitev je padla:
Renault Scenic 1.5 DCI 105 KM Dynamique + ksenon + park senzorji + Radio Arkamys (Bluetooth + USB priključek) + pregradna mreža med prtlljažnim in potniškim prostorom

Skratka vsa oprema razen litih platišč in usnja.

Cena s popusti (Revozov delavec + 1000 € na financiranje) = 17.939 €.

Čez kak mesec ga naročiva, da bo decembra tu (2 meseca je čakalna doba).

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So avg 22, 2009 4:18 pm

stjurc je napisal/-a:Najina odločitev je padla:
Renault Scenic 1.5 DCI 105 KM Dynamique + ksenon + park senzorji + Radio Arkamys (Bluetooth + USB priključek) + pregradna mreža med prtlljažnim in potniškim prostorom

Skratka vsa oprema razen litih platišč in usnja.

Cena s popusti (Revozov delavec + 1000 € na financiranje) = 17.939 €.

Čez kak mesec ga naročiva, da bo decembra tu (2 meseca je čakalna doba).

za mene super izbira, taprava mašina, oprema pa še ksenon..

aja lita platišča 16 col maš pa že v dynami opremi..

lp

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi So avg 22, 2009 5:50 pm

mene scenic ni navdušil. tipični renault. sem mislil, da so bolje poštimali avto.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So avg 22, 2009 6:35 pm

cayzi je napisal/-a:mene scenic ni navdušil. tipični renault. sem mislil, da so bolje poštimali avto.

lp

Ne more bit vse za vsakega in kaj te ni navdušlo?

mene je tud dans 1.4 tce razočala, pač majo ful bolše dizle.. ;)

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant So avg 22, 2009 10:06 pm

kolk popusta pa dobi Renault delavec?
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi So avg 22, 2009 10:57 pm

kolesar je napisal/-a:Ne more bit vse za vsakega in kaj te ni navdušlo?

glede da je nov avto je izdelava čist primitivna.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 23, 2009 8:14 am

cayzi je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:Ne more bit vse za vsakega in kaj te ni navdušlo?

glede da je nov avto je izdelava čist primitivna.

lp

Tole je pa res primitivna izjava:roll:

in kaj točno te moti pri izdelavi?

stjurc
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a stjurc Ne avg 23, 2009 3:46 pm

Revozov delavec dobi različne popuste za različne avtomobile. Za Scenica je trenutno 13 % (npr. za odhajajočega Meganea Grandtour je bilo čisto na koncu mislim da 28 % - za tega vem, ker mi ga je prodajalec ponujal). Sicer pri nas noben ni zaposlen v Revozu, ampak na Dolenjskem je pač tako, da vsak nekoga pozna, ki je :).

Kar se izbire tiče, se strinjam z nekaterimi mnenji tukaj: vsakemu ustreza pač nekaj drugega. Sam sem npr. precej več pričakoval od tako opevanega (s strani nekaterih mojih prijateljev, kolegov in sodelavcev) VW-ja. Res ne vidim potrebe dajati 6k € za enak avto z drugo značko. Sploh bi pa vzel Scenica, čeprav bi bil denar isti, ker se mi pač bolj dopade. Touran mi je deloval zelo traktorsko (le-ta pa imamo 2 doma, zato ne potrebujemo še 3. ;) ).

Je pa Zafira npr. tudi zelo dobra izbira. Me je pa zelo razočarala njihova "akcija", ki poteka te dni in naj bi prinesla do 6.000 € popusta za Zafiro. No, izkaže se, da povprečno opremljena Zafira (če jo vzameš na leasing v tej akciji) stane cca. 19.500 €. Ta cena pa ni nič nižja od cen za leasing za podobno opremljeno Zafiro, ko sem hodil pri njih pred 2 mesecema :shock: . Kje je torej ta popust mi ni bilo jasno. Na koncu sem dobil občutek, da je bila to bolj prazna reklama oziroma, da gre bolj za privabljanje potencialnih kupcev, kot pa za dejansko akcijo.

Še eno stvar sem ugotovil pri izbiranju in končni izbiri avtomobila: neverjetno kako daleč gredo eni (že omenjeni prijatelji, kolegi, sodelavci, ...), da bi vplivali na tvojo izbiro. Še posebej smotani so ljubitelji VW-jev. Najbolj alergični so očitno na Renault, ker so pljuvali (če smem tako reči) po njem že ko sem našteval kandidate za najin novi avto in sem Scenica naštel kot enega izmed kandidatov. Stvar pa pravzaprav eksplodira, ko jim poveš za svojo končno odločitev. Od takrat naprej pa ni samo avto zanič, tudi jaz sem neumen, nimam pojma, ne znam računati itd. Sam sem totalni antiznačkar (kar sem napisal že nekje v začetku te teme), pa vendar me toliko negativizma do mojega novega avtomobila pripravi do tega, da vzamem svoj novi avto (ki ga ne morem niti pohvaliti niti pograjati, ker še nisem njegov lastnik) v bran (ne razumem, kako lahko nekdo graja nekaj kar sploh še ne pozna). Avtomatsko tako postanem "ljubitelj Renaultov", ko me je eden od kolegov označil, čeprav se imam še vedno za antiznačkarja. Mi je pa sedaj jasno, kako se v polemike o tem katera značka je boljša zapletejo tudi tisti, ki tega nočejo (nočemo).

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne avg 23, 2009 7:00 pm

ja te oplove reklame so cel smeh. Najbolj na smeh mi je šlo, ko je prodajalec računal ceno s popustom, potem pa povedal da na s.p.(pri nas) oz katerokoli pravno osebo je cena dost bolj ugodna. No naračunal je okoli 200€ nižjo ceno, pri fordu pa gre cena občutno dol. na renoju tega nismo sprašval, je pa takoj bla cena 4k€ nižja kot po ceniku. Majo zelo zanimiv način popustov nekateri. Glede scenica pa lahko rečem samo to: če je moj oče rekel, da bi izbiral med scenicom in zafiro, pa je čist na nemške avte in obenem se mu je reno zelo zameril, potem definitivno ni slab tale scenic ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 24, 2009 8:43 am

@stjurc: če ti le nebo Scenic zajebaval tako, kot beremo v marsikaterem postu na tem forumu za starejše Renaulte, si vsekakor za 18.000 € dobil ogromno avtomobila. Recimo ob faceliftu Seatov, si dobil Alteo XL 1.9 TDI s 105 KM s poznanstvi in popusti za nekje 17.500 €, s tem da je imela 6 airbagov, ABS, TCS, strešne sani... o kakšnem xenonu, potovalnem računalniku, tempomatu, 6 prestavi, DPF filtru in podobnih zadevah sploh ni za govorit. Tourani so sicer prekleto prilagodljivi, vendar, pa za tako ceno, nima smisla. Pri 6.000 € in več razlike, še par mesecov varčuješ, pa ma še žena nov avto :).

Glede nekaj 1.000 € razlike, ko jo oglašujejo prodajalci, like pri Seatu je bilo na Alte XL po 5.000 € popusta, na FreeTracke pa še več. Ja bilo, vendar v primeru, da si vzel polnoopremljeno verzijo z najmočnejšim motorjem in spiskom dodatnem opreme. Za tisto kar pa smrtniki kupujemo, pa je blo popusta toliko, kot pred pričetkom akcije. Jaka akcija torej.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 24, 2009 8:52 am

in kateri renaulti so zajebaval 2001-2003, je tko?

nehite že s tem, renault je postal čist uredu avto, tak ko drugi..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 24, 2009 10:17 am

hladni je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:in kateri renaulti so zajebaval 2001-2003, je tko?

Postal ja leta 2008 mogoče. Prej pa prej nasprotno.

ja?
ne vem moj je l.2004 pa je čist ok, mamin 06 pa tud...
na megae forumu tud ni nekih okvar...

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po avg 24, 2009 11:35 am

kolesar je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:in kateri renaulti so zajebaval 2001-2003, je tko?

Postal ja leta 2008 mogoče. Prej pa prej nasprotno.

ja?
ne vem moj je l.2004 pa je čist ok, mamin 06 pa tud...
na megae forumu tud ni nekih okvar...

kako se pa lahko megane forum pokvari??? :shock:

;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po avg 24, 2009 1:05 pm

M je napisal/-a:kako se pa lahko megane forum pokvari??? :shock:
;)

Peš ;)

Ne razumem nastrojenosti proti renojem; pod streho je že četrti, pa z nobenim problemov (bom tkole reku, problem je biu s servisom, ki smo ga pač zamenjal). Mislm, sej po drug stran sm srečen, če jih bodo mal mn prodal, ga bom lahko dobu še cenej :D

PS: k sm gledu novga scenica (grand) bi ga prec kupu, če bi ga rabu; osebno ti svetujem, da kupta tist v čemer se najbolš počutta.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Po avg 24, 2009 2:34 pm

odprti clio je napisal/-a:
M je napisal/-a:kako se pa lahko megane forum pokvari??? :shock:
;)

Peš ;)

Ne razumem nastrojenosti proti renojem; pod streho je že četrti, pa z nobenim problemov (bom tkole reku, problem je biu s servisom, ki smo ga pač zamenjal). Mislm, sej po drug stran sm srečen, če jih bodo mal mn prodal, ga bom lahko dobu še cenej :D

PS: k sm gledu novga scenica (grand) bi ga prec kupu, če bi ga rabu; osebno ti svetujem, da kupta tist v čemer se najbolš počutta.

Enako pri meni in sorodnikih. Nobenih tezav z Renaulti/Citroeni. Tako da res ne vem kako eni vozite/vzdruzjete svoja vozila.

V FRA srečuješ po cesti same Renaulte in nekaj Citroenov. Ce bi bili le ti tako slabi, bi tudi francoze kljub nenormalnemu domoljubju pokvarljivost odvrnila od nakupa.

Mogoce imamo pa eni le sreco z avtomobilom. Pa ceprav ni Das Auto.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po avg 24, 2009 3:07 pm

pri nas imamo doma trenutno 2 Renaulta.

megana 2008, in clia 2002. in niti z cliotom 2002 ni blo nobenih problemov. zgleda mamo tud malo sreče, in seveda oba primerno vzdržujemo.

clio ma preko 110k km, megane pa jih tud kr vztrajno nabira :) tak da morem potrkat po lesu.

aja mašine
megane 1.6 16v dynamique plus
clio 1.5dci
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov