Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr avg 05, 2009 11:51 pm

Oče ima Volvota S60 D5, avtomatik, 2006 letnik.
Motor ima mašino 2.4, nekje 180 KM (za nepoznavalce) in je odličen.
Pred tem je imel zdajšnjega mojega S 40 1.8 bencinarja.

D5 je dizel, in nekje v prvem letu po nakupu smo bili vsi impresionirani z zvokom, že pri normalni vožnji, ki ga poda motor, kateri je bil res ''močen'' in rohneč.
Zdaj sem se ga jaz že malo naveličal in mi ni več tako všeč zvok pri normalni vožnji, ga moram goniti v res visoke vrtljaje, da me zvok še zadovolji, npr. 4.000 (kar je veliko pri tem avtomobilu). Res odlično potegne, z ročnim menjalnikom bi bilo še bolje. ;)
Vzmetje je kar trdo in se kar poznajo manjši ležeči policaji.

Poraba je nekje 5.6 - 6.2, ker se oče vozi Kočevje-Ljubljana in nato skoraj po vsej Sloveniji, večinoma AC.

Vozil sem se že v Hondi Accord in me ni preveč impresionirala, mi je bil Volvo bolj všeč.
@herc_TyepR, upam da sem bil koristen

;)

herc_TyepR
Nov uporabnik

Napisal/-a herc_TyepR Če avg 06, 2009 12:08 am

DragonForce je napisal/-a:Oče ima Volvota S60 D5, avtomatik, 2006 letnik.
Motor ima mašino 2.4, nekje 180 KM (za nepoznavalce) in je odličen.
Pred tem je imel zdajšnjega mojega S 40 1.8 bencinarja.

D5 je dizel, in nekje v prvem letu po nakupu smo bili vsi impresionirani z zvokom, že pri normalni vožnji, ki ga poda motor, kateri je bil res ''močen'' in rohneč.
Zdaj sem se ga jaz že malo naveličal in mi ni več tako všeč zvok pri normalni vožnji, ga moram goniti v res visoke vrtljaje, da me zvok še zadovolji, npr. 4.000 (kar je veliko pri tem avtomobilu). Res odlično potegne, z ročnim menjalnikom bi bilo še bolje. ;)
Vzmetje je kar trdo in se kar poznajo manjši ležeči policaji.

Poraba je nekje 5.6 - 6.2, ker se oče vozi Kočevje-Ljubljana in nato skoraj po vsej Sloveniji, večinoma AC.

Vozil sem se že v Hondi Accord in me ni preveč impresionirala, mi je bil Volvo bolj všeč.
@herc_TyepR, upam da sem bil koristen

;)

koristen je vsak komentar... saj se ne morem odločiti samo glede na vse te komentarje sem se odločiu že skoraj za volva... le malo možnosti je za ostale dva

herc_TyepR
Nov uporabnik

Napisal/-a herc_TyepR Če avg 06, 2009 12:09 am

kaj pa glede felten a je treba od volvota s60R originalne homologirat ali ni potrebno pa kakšen je razmak med vijaki

herc_TyepR
Nov uporabnik

Napisal/-a herc_TyepR So avg 15, 2009 5:37 pm

eno vpršajne mam glede te navigacije v volvu... ali je to uprorabna glede na to kolk majhen je tisti ekran tam (na slikah je videti zelo majhen)???

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So avg 15, 2009 10:51 pm

Navigacija v Volvu je za moje pojme ravno pravsnja. Sicer ne pricakuj neke vrhunske slike, vendar se zelo lepo vidi vse.

Glede ozvocenja v Volvu - se strinjam z ostalimi in ti povem iz lastnih izkusenj, da je zvok fantasticen (tudi v paketu brez ojacevalca).

Zvok iz D5... Mislim, da le ni tako glasen motor, kot ga drugi kritizirajo. Ocitno sem se ga navadil.

Glede feln mislim da nebo problemov. Tudi sam sem studiral ali bi na svojega V70 dal platisca od verzije R, vendar vedno pride kaj vmes.

Probat ni greh, pravijo.
LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne avg 16, 2009 2:07 am

herc_TyepR je napisal/-a:kaj pa glede felten a je treba od volvota s60R originalne homologirat ali ni potrebno pa kakšen je razmak med vijaki

Ponavadi ni potrebno, so že homologirane (235/40/18 ), razmak med vijaki je 108×5.

Uporabniški avatar
_los_bandoleros_
Nov uporabnik

SAAB

Napisal/-a _los_bandoleros_ Če avg 27, 2009 9:04 am

Vzemi Saab-a , po možnosti 150 konjskega dizla, ali pa bencinarja, ti trgajo!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov