Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe sep 04, 2009 7:09 am

vectra dti sport je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:za primerjavo ti dam samo cene novih delov za glavni servis pri alfinem motorju 3.2 V6: predračun za: jermen, šponar, vodna pumpa, 2 tesnili pumpe, zobati jermen, šponar zobatega jermena, pa še 2 stvari, kateri sem pozabil.....samo material 870€+ delo seveda pa te pride krepko čez jurja....

ja no!!! ni glih tolko a ???? alfa gta ima tak motor in je zato taka cena....cene navadna ni toliko pomoje ;) nevem no mozno je use sam jst sm prasu mehanika je reku okoli 650 do 750 eur....glavni servis!!! za to laguno na psc!!!!renalut.....je pa to cist kul avto :D :D :D formula :D hihi

Daj ne sanjaj o tako smešnih vsotah. Za tak denar narediš velik servis na Cliotu ali na Meganu ne pa na V6 motorju, kjer so deli opazno dražji. Jermen je precej daljši, olja gre vsaj liter in pol več, hladilne tekočine je skoraj 2x več, vodna črpalka je opazno močnejša, 6 svečk namesto 4, mikrofilter klime, napenjalci jermenov... Vse skupaj na pooblaščenem servisu in z originalnimi deli.... teh 750 EUR zadošča ravno za material.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe sep 04, 2009 8:52 am

adis je napisal/-a:@pskoda in ostali kateri govorite o porabi:
avtor ima še zmeraj možnost dogradnje avtoplina in se bo ceneje vozil kot vi v vaših avtih ;)

Se oproščam za off ampak me tolk matra. V čem je fora vzet 3.0 mašino za okrog 3-4ke, če pol daš avtoplin vgradit plus tega da je vgradnja tolk draga da glava boli, pa še rado j**e? Moj avto žre 10 ali pa 15 boli me k...,pa tudi ko sem šel novga kupovat nisem spraševal kolk žre oz kolk kaj košta, če ne bi mel denarja za bencin kaj šele za servise, potem sigurno ne bi vzel takega avta. Po moje je brezveze vzet tak avto če sprašuješ koliko stanejo stvari, bolje je imet 2.2 dizla, pa brez zamere tako bi naredil jaz

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe sep 04, 2009 9:03 am

tristan01 je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:za primerjavo ti dam samo cene novih delov za glavni servis pri alfinem motorju 3.2 V6: predračun za: jermen, šponar, vodna pumpa, 2 tesnili pumpe, zobati jermen, šponar zobatega jermena, pa še 2 stvari, kateri sem pozabil.....samo material 870€+ delo seveda pa te pride krepko čez jurja....

ja no!!! ni glih tolko a ???? alfa gta ima tak motor in je zato taka cena....cene navadna ni toliko pomoje ;) nevem no mozno je use sam jst sm prasu mehanika je reku okoli 650 do 750 eur....glavni servis!!! za to laguno na psc!!!!renalut.....je pa to cist kul avto :D :D :D formula :D hihi

Daj ne sanjaj o tako smešnih vsotah. Za tak denar narediš velik servis na Cliotu ali na Meganu ne pa na V6 motorju, kjer so deli opazno dražji. Jermen je precej daljši, olja gre vsaj liter in pol več, hladilne tekočine je skoraj 2x več, vodna črpalka je opazno močnejša, 6 svečk namesto 4, mikrofilter klime, napenjalci jermenov... Vse skupaj na pooblaščenem servisu in z originalnimi deli.... teh 750 EUR zadošča ravno za material.

LP Tristan01

Fak ste pametni!! 750 € za 3.0 moraš bi res mau mim usekan! Zapelji se k Potokarju (lj), nabavi potreben material, pol daš pa h kakem mehaniku za zrihtat. Norost je tak avto vozit na pooblaščen servis, ker ti ga lahko kak izkušen mehanik neprimerno bolš zrihta, kot pa mulci na praksi v pooblaščenem servisu. Mene je glavni servis na meganu 1.9dci stal 300€ z delom, pa bolj zaupam mojmu serviserju kot pa pooblščenmu. Je tut res, da sva dobra prjatla z mehanikom. Na pooblaščenm servisu me bi stalo pa 800€.

Mimogrede, tudi on ima laguno V6 in ga lahko povprašam koliko ga stane gl. servis za ta avto.
Drugače je pa ta avto raketa na 4-ih kolesih.

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a zoro_31 Pe sep 04, 2009 12:05 pm

Tudi mene vleče ta laguna, vendar z dodatno vgradnjo plina. Servis pa vsi vemo kolko stane - kako se znajdeš oz kako dobro poznaš mehanika. Še ena zanimivost:
http://www.skn-tuning.si/index.php?opti ... &Itemid=16

se da kar lepo povečat moč, čeprav ne vem kako jim to uspe? Obljubljajo kar 246 ks??

to pa že mogoče nastane problem za menjalnik, ga zna uničit predčasno..

No zanima me še vaše mnenje glede te Lagune:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3085275&show=1

znanega kaj glede tega prodajalca?

Hvala za informacije :lol:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe sep 04, 2009 12:09 pm

zoro_31 je napisal/-a:Tudi mene vleče ta laguna, vendar z dodatno vgradnjo plina. Servis pa vsi vemo kolko stane - kako se znajdeš oz kako dobro poznaš mehanika. Še ena zanimivost:

se da kar lepo povečat moč, čeprav ne vem kako jim to uspe? Obljubljajo kar 246 ks??

jest ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je ta prodajalec katastrofa. zelo je nezainteresiran za prodajo, nesramen, nč se mu ne da. kot zanimivost pa še slovensko ne zna prav dobro.
to so moje izkušnje z njim.

če pa te kaj bolj zanima bom pa šel danes mimo pa malo pogledal, ker vidim, da si iz ptuja.

lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe sep 04, 2009 12:20 pm

Nikoli nebom razumel ljudi ki kupijo 3.0 v6 motorje pa preko 200 konjev pol pa si dajo plin vgradit???

Ne mi zdaj z okoljevarstvenih razlogov. Pol si kupi toyoto yaris z 1.0 motorjem pa je...

- Edino če delaš 30 000 letno kaj pa ni smotrn nakup takega avta
- če si ''zelen'' (picikl)
- ne vem no...

Pa še čip pa nevemkaj pol pa plin noter...

Aja vozim že drug avto po 4 letih z 3.0 motorjem, pa kakorkoli poračunal se mi vgradnja plina ne splača pa še pol tisti plin pa nevemkaj. Če pa bi delal ogormno kilometrov pa bi vzel dizel ropotuljico pa je...

Če pa bo država bila toliko fer do lastnikov čistih avtov in jim plačala cestnino pa takoj.

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Napisal/-a zoro_31 Pe sep 04, 2009 12:29 pm

King1 je napisal/-a:
zoro_31 je napisal/-a:Tudi mene vleče ta laguna, vendar z dodatno vgradnjo plina. Servis pa vsi vemo kolko stane - kako se znajdeš oz kako dobro poznaš mehanika. Še ena zanimivost:

jest ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je ta prodajalec katastrofa. zelo je nezainteresiran za prodajo, nesramen, nč se mu ne da. kot zanimivost pa še slovensko ne zna prav dobro.
to so moje izkušnje z njim.

če pa te kaj bolj zanima bom pa šel danes mimo pa malo pogledal, ker vidim, da si iz ptuja.

lp

Ime pove vse ADI & FAĆKO D.O.O. :D

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Napisal/-a zoro_31 Pe sep 04, 2009 12:43 pm

xandrej je napisal/-a:Nikoli nebom razumel ljudi ki kupijo 3.0 v6 motorje pa preko 200 konjev pol pa si dajo plin vgradit???

Ne mi zdaj z okoljevarstvenih razlogov. Pol si kupi toyoto yaris z 1.0 motorjem pa je...

- ne vem no...

Aja vozim že drug avto po 4 letih z 3.0 motorjem, pa kakorkoli poračunal se mi vgradnja plina ne splača pa še pol tisti plin pa nevemkaj. Če pa bi delal ogormno kilometrov pa bi vzel dizel ropotuljico pa je...

Če pa bo država bila toliko fer do lastnikov čistih avtov in jim plačala cestnino pa takoj.

Tisto je bla bolj zanimivost, če nisi prebral. Ne vem kak jim uspe dvignit moč za tolko na atmosfercu. Yarisa sigurno ne :) pač mi je všečna ta laguna, ker je taki "prikrit" avto. Ne zgleda neke, gre pa kar fino baje. pa zeleno tudi treba gledat malo, odkar imamo plin na Ptuju.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe sep 04, 2009 12:49 pm

xandrej je napisal/-a:Nikoli nebom razumel ljudi ki kupijo 3.0 v6 motorje pa preko 200 konjev pol pa si dajo plin vgradit???

- ne vem no...

Seveda se ti splača, ker 3.0v6 dobiš šeenkrat ceneje kot kak normaln motor. Za to razliko pa vgradiš plin in to je to!
Edino vzrževanje je glavni strošek pri takem avtu.

Vitamin-B
Nov uporabnik

Napisal/-a Vitamin-B Pe sep 04, 2009 1:13 pm

a se slučajno avtomatski menajlnik od lagune rad kvari?
kdaj se pri taki (2002 3.0) laguni opravljajo servisi (predvsem redni in generalni)
ahja a je kak hiter način, da se preverijo realni kilometri na njej?
ta, ki jo gledam ima 140k. če so realni km, kaj bo naslednji večji strošek na servis, če vse poteka gladko?

hvala, lp

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Pe sep 04, 2009 1:29 pm

Tista modra laguna II je ful dobra, ena izmed lepših barv, feln, opreme, edino kar me moti je da ima xenon, a nikjer vidnega pranja žarometov, kar pomeni ali nakdnadno vgradnjo ali menjan sprednji odbijač....Drugače pa more bit to pravi voz, sploh avtomatik :)
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So sep 05, 2009 5:34 pm

Kako pa je kaj z 2.0T motorji pri teh lagunah?

lp
Slika

vectra dti sport
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a vectra dti sport So sep 05, 2009 5:40 pm

eclipse_R je napisal/-a:Kako pa je kaj z 2.0T motorji pri teh lagunah?

lp

poznam prodajalca take lagune!!!!sam je karavan...prvi lastnik, s primorske, nikoli udarjen,garaziran avto je bomba 100% garantiram..avto je u nulo! nikoli tezav razn enkrat je menju nek modul za kartico k ma tisto za zagon!!!poznam lastnika...hoce pa okoli 7.000eur

vectra dti sport

Napisal/-a vectra dti sport So sep 05, 2009 5:45 pm

jack86 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Fak ste pametni!! 750 € za 3.0 moraš bi res mau mim usekan! Zapelji se k Potokarju (lj), nabavi potreben material, pol daš pa h kakem mehaniku za zrihtat. Norost je tak avto vozit na pooblaščen servis, ker ti ga lahko kak izkušen mehanik neprimerno bolš zrihta, kot pa mulci na praksi v pooblaščenem servisu. Mene je glavni servis na meganu 1.9dci stal 300€ z delom, pa bolj zaupam mojmu serviserju kot pa pooblščenmu. Je tut res, da sva dobra prjatla z mehanikom. Na pooblaščenm servisu me bi stalo pa 800€.

Mimogrede, tudi on ima laguno V6 in ga lahko povprašam koliko ga stane gl. servis za ta avto.
Drugače je pa ta avto raketa na 4-ih kolesih.

fak s ti pamtn :shock: jutr k mu bo pa jermen al pa kar koli zaribal kdo mu da garancijo??šoštar a ??? mu bo kupu novo glavo al pa se kaj...garancija je garancija ce mas za tak avto bos meu tut za servis..ce ne ga ne kupit!!!k sele potem ratajo stroski

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 05, 2009 5:51 pm

@vectra dti sport

se opravičujem ampak sem opazil, da si zelo nestrpen človek. ti bi kr na vsakega norel, če napiše nekaj kar tebi ni po godu.

lp

p.s. avtorju teme pa se opravičujem za OFF. ;) ;)

vectra dti sport

Napisal/-a vectra dti sport So sep 05, 2009 6:11 pm

King1 je napisal/-a:@vectra dti sport

se opravičujem ampak sem opazil, da si zelo nestrpen človek. ti bi kr na vsakega norel, če napiše nekaj kar tebi ni po godu.

lp

p.s. avtorju teme pa se opravičujem za OFF. ;) ;)

ne ne :D
narobe razumes ;) ampak tu sm opazil da je veliko bi se reklo mehanodrkov :D ne da se delam pametn ampak s tem delam ze 6 let in vem dosti ne vsega ampak dosti..celo zivljenje se clovek uci!!! ampak da ti pa vaski mehaniki po denarnici skakajo ni lepo!!!
drugace sem pa elektromehanik opel servisu in sem imel dosti primerov ko so pripeljeli avto "postiman" pri vaskem mehaniku in potem je bilo vec skode kot je vreden avto...
ne trdim tega za use vaske mehanike ampak jih je vecina...nekateri so res majtri vsaka cast!!!hodil sem po nasvete tudi h vaskem mehaniku ampak je malo takih k se lahko obrnes nanj!!!!tu pa sta dva k sem opazil da nekaj znata lisko in se edn se ne spominim nicka LISKO majstr :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov