sg je napisal/-a:V passata 3b diesel (tudi bencin od 1999) in vse 3bg - bistveno je da ima elektronski pedal gasa - ni nobem problem vgradit tempomata naknadno, tako da ti naj bo to zadnji kriterij pri izbiri avta ! Prej glej na vse drugo...
Jaz sem se tega lotil kar sam, če kupiš novo ročko in kabel je cca 70 €, če pa dobiš ročko s kakega razbitega pa še precej manj. Dela je res kar dosti, ampak izkušen mehanik mora imet v največ dveh urah zadevo končano, tako da moraš v najslabšem primeru priti skoz za cca 150 €.
No sam sem prišel skoz z 35 € + en popoldne dela, ker sem delal prvič in previdno. Sem pa mimogrede, ko je bil avto razkopan še marsikaj postoril.
Saj ni edini kriterij, seveda ne mislim kupovat totalnega skropucala samo zaradi tempomata... ampak to resnično mislim imet in sem glede na to potem tudi iskal avtomobile, je pa res da je ogromno drugih dejavnikov, zaradi katerih avta lahko tudi ne kupim. Zgleda varijanta dograditve res na mestu, ampak opažam da so tudi nasplošno avtomobili s tempomatom bolje opremljeni. Seveda so izjeme...
A za konkretnega (ki mi je res zelo všeč) pa noben nima kakšne dodatne informacije?
Hvala za vso pomoč!