Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To sep 29, 2009 4:27 pm

Razložili so mi, da v večini primerov ček izplačajo, vendar pa da se mora prinašalec zavezati, da v primeru, da ni kritja oz. se kasneje izkaže, da je kaj narobe, banki jamči s tem zneskom (ga vrne).

@Adis Jaz berem; nisem pisal na pamet. Preberi si citat od nebivedu. V kolikor je lagala oseba, ki jo je citiral, lažem tudi jaz.

LP

PP: mimogrede, s čeki
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 29, 2009 5:25 pm

odprti clio je napisal/-a:
Razložili so mi, da v večini primerov ček izplačajo, vendar pa da se mora prinašalec zavezati, da v primeru, da ni kritja oz. se kasneje izkaže, da je kaj narobe, banki jamči s tem zneskom (ga vrne).

@Adis Jaz berem; nisem pisal na pamet. Preberi si citat od nebivedu. V kolikor je lagala oseba, ki jo je citiral, lažem tudi jaz.

LP

PP: mimogrede, s čeki

nebivedu je samo podal primer kako se vnovči ček + western. nebivedu ni lagal ampak je podal info katere so bile v javnosti ( žurnal itd...)

jaz ti pa dajem primer iz real-life ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To sep 29, 2009 9:31 pm

adis je napisal/-a:nebivedu je samo podal primer kako se vnovči ček + western. nebivedu ni lagal ampak je podal info katere so bile v javnosti ( žurnal itd...)

jaz ti pa dajem primer iz real-life ;)

Sej ne pravm, hvala! Ampak sm pač napisu, da piše in napisal kaj piše. Tud citat sm podau, tak da mam opravičljiv razlog za pisanje - nism pa na pamet pisu :D Drgač pa, zdj res ne razumem: plačaš unih par € vnovčitve in čakaš, če je kritje. Če kritje je, dobiš denar, če ga pa ni, si pa pač v minus tistih nekaj €. Pol te ne more opehart? K če je kritje, ti dobiš denar in ga živ bog ne more več zahtevat nazaj.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To sep 29, 2009 10:18 pm

odprti clio je napisal/-a:... Če kritje je, dobiš denar, če ga pa ni, si pa pač v minus tistih nekaj €. Pol te ne more opehart? K če je kritje, ti dobiš denar in ga živ bog ne more več zahtevat nazaj.

To zadnje bi bilo treba razčistit. Vso temo driblamo okoli tega.
Kako lahko banka zahteva denar nazaj, ko je enkrat izplačan - torej tudi preverjen z njihove strani. Če se naknadno izkaže, da je ček problematičen, je to krivda banke oz napaka v preverjanju. Kako lahko zahteva denar nazaj?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 29, 2009 10:34 pm

esem je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:... Če kritje je, dobiš denar, če ga pa ni, si pa pač v minus tistih nekaj €. Pol te ne more opehart? K če je kritje, ti dobiš denar in ga živ bog ne more več zahtevat nazaj.

To zadnje bi bilo treba razčistit. Vso temo driblamo okoli tega.
Kako lahko banka zahteva denar nazaj, ko je enkrat izplačan - torej tudi preverjen z njihove strani. Če se naknadno izkaže, da je ček problematičen, je to krivda banke oz napaka v preverjanju. Kako lahko zahteva denar nazaj?

Ček lahko vnovčiš brez preverjanja. Takrat podpišeš izjavo in še par zadev, da se obvezuješ, da boš denar vrnil, če ni kritja. U bistvu podpišeš papirje, po katerih te lahko tožijo in iztožijo denar.
Če pa daš ček preverit, pa daš zato 4 ali 6 evrov. In če ugotovijo, da ima kritje, ti izplačajo denar, če pa kritja nima, ali je ponaredek, si pa izgubil samo tist drobiž.

Vsa poanta gre tukaj zaradi teh čekov. "kupec" ti pošlje ček brez kritja z previsokim zneskom, naivnež dvigne denar in ga del vrne temu "kupcu" in ta kupec dobi denar, naivneža pa čez 14 dni banka toži in on mora vse skupaj vrnit. U bistvu je to čista natega in naivneževo imetje, ki ga prodaja teh "kupcev" sploh ne zanima. Zanima jih samo denar za katerega te nategnejo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To sep 29, 2009 11:51 pm

@nebivedu: bravo lepše nebi mogel napisati :tomidelej:

zato pa ta pametni bančni uslužbenci dajo vse čeke ne glede na to, za kakšen znesek se gre v unovčenje in tako ima banka/bančni uslužbenec dobre odnose z stranko in obratno ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To sep 29, 2009 11:57 pm

No hvala :D ta del je falil (da maš opcijo ali ali) :D O.K. sm si reku, prve naivneže so nategnil, pač niso vedl. Zdj, k pa vem, da obstaja ta možnost pregleda pa ne vem kaj naj si mislm, al naj se režim, al jokam - kako eni z lahkoto služjo, drugi pa tko brezumno ukrepajo...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr sep 30, 2009 5:18 am

nebivedu je napisal/-a:Ček lahko vnovčiš brez preverjanja. Takrat podpišeš izjavo in še par zadev, da se obvezuješ, da boš denar vrnil, če ni kritja. U bistvu podpišeš papirje, po katerih te lahko tožijo in iztožijo denar.
Če pa daš ček preverit, pa daš zato 4 ali 6 evrov. In če ugotovijo, da ima kritje, ti izplačajo denar, če pa kritja nima, ali je ponaredek, si pa izgubil samo tist drobiž.

adis je napisal/-a:@nebivedu: bravo lepše nebi mogel napisati :tomidelej:

zato pa ta pametni bančni uslužbenci dajo vse čeke ne glede na to, za kakšen znesek se gre v unovčenje in tako ima banka/bančni uslužbenec dobre odnose z stranko in obratno ;)

Nebivedu je res dobro razložil, ampak....problem je, ker veliko bančnih uslužbencev brez problemov vnovčijo čeke in stranko ne opozorijo o ničemer! Izplačajo denar takoj in niti ne dajo jasno vedeti, da se kljub temu lahko izkaže, da ček ni krit in podobno! Niti ni jasno rečeno, da banka lahko kasneje terja izplačani denar od stranke!! zato pa se lahko dogajajo take goljufije! Če bi v banki takoj opozorili stranko na takšne reči potem zagotovo nikoli nihče nebi vnovčil čeka! Možno pa je, da je danes že kaj drugače in bančni delavci opozorijo svoje stranke o morebitnih sumljivih čekih in posledicah.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 30, 2009 6:51 am

Pri nas moraš podpisat papir, da se obvezuješ vrnit denar, če ček nima kritja. Tako da te brez skrbi opozorijo. Edina verjetnost, da te pri western union ne opozarjajo, ker te tudi ne smejo - tam mora po svetovnih zahtevah tako laufat zadeva.

V osnovi, pa je naš bančni sistem bil dober in je še vedno dober, v primerjavi z evropskim sistemom smo bili 20 let naprej. Bilo je malo napak, ampak te so se vse dale odpravit. Recimo če si iz slovenije nakazoval v tujino, je morala banka poslati naprej v enem delovnem dnevu. Po evropskih zakonih pa lahko 3 dni denar zadržimo in še banka, ki prejme denar dodatne 3 dni. Ta bančni sistem, ki prihaja, je na nivoju evrope. Torej prilagojen vsem v evropi (za moje pojme še najbolj kriminalcem). Nima več teh preverjanj, ni opozoril in goljufije bodo pogostejše. Celo centralnega registra računov nima, tako da ti ne moreš preverit ali pravemu nakazuješ - ampak če je človek napisal napačen račun na pogodbo, boš nakazal na napačen račun in denarja po možnosti ne boš več videl.

Dobesedno se vračamo za par stopenj nazaj, ker moramo prilagajat poslovanje evropskim zakonom.

Pa še nekaj, bančne uslužbenke na šalterjih imajo nizke plače (80% teh žensk dobiva polne otroške doklade, ker imajo tako majhne plače), tako da tisti, ki misli, da imamo bančniki dobre plače, se moti. Plače niso dobre, so pa rednne, kar je v teh časih tudi zelo pomembno.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr sep 30, 2009 7:31 am

nebivedu je napisal/-a:tako da tisti, ki misli, da imamo bančniki dobre plače, se moti. Plače niso dobre, so pa rednne, kar je v teh časih tudi zelo pomembno.

je pa precej obvisno od banke do banke, pa od tega, kako se zmeniš na začetku... :)

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Sr sep 30, 2009 7:57 am

jaz sem tudi danes dobil mail od tega cap. carlos bruno torej je ziher nateg. bom videl kaj mi bo odpisal glede placila.
lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 30, 2009 8:41 am

M je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:tako da tisti, ki misli, da imamo bančniki dobre plače, se moti. Plače niso dobre, so pa rednne, kar je v teh časih tudi zelo pomembno.

je pa precej obvisno od banke do banke, pa od tega, kako se zmeniš na začetku... :)

Pa ne na šalterju. Tam so na vseh bankah plače majhne.

Pričakujejo, da se bo delavka nasmihala in bil a nasmejana pred strankami. Potem naj jo pa plačajo poštemo in bo lahko cel dan pred strankami nasmejana.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov