Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Po sep 14, 2009 7:21 pm

koreanstyle je napisal/-a:Zgleda si ti nisi prebral zadnjih par strani te teme. ravno corleone je govoril o tem kaj je športno in kaj ne, in je tudi povedal da ljudsko in športno ne gre skupaj. Jaz bi tistemu ki kupuje "športen" avto priporočil čim novejšega hot hatcha, bilo katere znamke. Z njim bo imel več užitka in manj stroškov in glavobolov kot z kvazi 20let starimi "športnimi" avti. Plus zadovoljstvo ko bo na ovinkasti cesti ali pisti pustil zadaj 20 let star ameriški avto z nevemkoliko konji in izpuhi.
Užitek pri vožnji imaš lahko tudi z starim hroščem če to želiš in ti to paše, in noben ne govori o užitku v tej temi, temveč je govora o športnem avtu. Hočem samo povedati da so avti katere je našteval corleone, vključno z tem dodgem ravno toliko športni kot je gII gti, r5gtt, twingo gt, corsa gsi, opc in podobno če ni kateri še bolj. In ugotovili smo v teh 8ih straneh te teme da športnega avta za 4k€ ni. Lahko si kupiš avto ki morda izgleda športno (dodge, probe...) star 20let z poraznimi voznimi lastnostmi, ali pa novejši avtek ki ne izgleda ravno športno ima pa športno srce in za svoj razred odličnime lastnosti.
Ste v tej temi marsikateri avto izločili kot športen, in povedali da je samo ferrari in porsche športen, katerih še nikoli nisem videl da bi kateri voznik na cesti pokazal kaj avto zmore, to se lahko pokaže le na pisti, za kamor je tak avto namenjen. Pa malo zgodovine od kje so prišli pravi športni avti in za kaj oziroma kam so jih delali---za na piste. Za tiste ki pravite da je 300zx in dodge stealth pravi športen avto se usedite v mamin clio in se peljite v knjižnico par stvari prebrati.

Sem prebral še tiste poste prej (nisem bil toliko pozoren na pisca), njegovi prvi predlogi so mi bolj všeč, drugi manj (3000gt...). Do neke mere se strinjam s tabo, vendar čimnovejši hot hatch (oziroma ta razred) za tak denar odpade. Torej je treba pogledati malce starejše avte (zna bit da so ti počasnejši, kle ni debate). In še ta stvar me je zmotila v tvojem postu: čeprav ni direktno govora o užitku pri vožnji, se primarno/sekundarno ob športnem avtomobilu govori ravno o tem...

Za ta denar bi se osebno odločil za avto letnika 95-02, lažji, prej coupe kot limuzina, s konji malce nad povprečjem in solidno lego...npr.:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3111947&show=1

Pa če ma še račune od naštetih stvari, in se avto lepo pelje... :) Kaj pa vem, meni se ne rabi odločit ;)
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 14, 2009 7:49 pm

vidm da gledaš toyote...sicer ta motor ni problematičen, tako kot nasploh motorji v celicah, tudi lega je dobra, ampak če si želiš moči in vrhunske lege mogoče glej celico carlos sainz, 2.0 turbo , od 204 do 225 hp, 4wd , odlična lega na cesti in z avtom, v kolikor dobiš ohranjenega , ni nobenih problemov, razen kakšne rje, avto se pelje sigurno bolje kot nekateri zdajšnji hotheči...tako da se nekaterimi prejšnjimi posti nikakor ne strinjam, če pa ljudje ne znajo vozit "športnih" avtomobilov pa delajo neke čudne primerjave med 3000gt in gtt5 jim pa le želim, da čimprej osvojijo znanje obvladovanja avtomobilov...
vprašanje je le če boš za 4000 € dobil tak primerek, osebni bi gledal tudi , kakšno hondo integro, subaru imprezo ...samo to je že veliko več denarja :lol:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone To sep 15, 2009 1:27 pm

Od športnosti lahko pri avtomobilu dobiš za 4k€ samo občutek in nobene resne športnosti. Novejši hot hatch za tak denar? No go. Zato so bili moji predlogi kakršni so bli. Ampak debata je padla že prenizko, žal.

@koreanstyle: Se ti sploh zavedaš da prehajaš na osebni nivo s komentarji in vprašanji o meni in o moji mami? Samo razmisli o tem, ni treba odgovarjati in še naprej smetiti teme.

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Če sep 17, 2009 5:03 pm

:lol: kakšne čudovite ume imamo na forumu. golf II pa športnik, zakaj nisi predlagal tiste corse olupljene z 300KM :lol:

recimo zdejle mi je prišel na misel lamborghini countach. Neudoben, pa totalno sranje za vozit, kljub 400KM.

To verjetno pomeni da ga vsak golf GT pihne skozi ovinke. Ampak še vedno bodo vse babe zletele k countachu na cilju, ko se bojo navzgor dvignila vrata zraven pa še malo zarjoviš z motorjem (malenkost karikirano).

Uglavnem, v golfu se še vedno počutiš kot v sekretu na štrbunk.

Avtorju priporočam naj zbere še 3000€ več, kupi kakšega nissana/forda/bilokaj za 6000€, 1000€ vloži za popravilca, ker za 4k ne dobiš nič. razen stvari v katere moraš vložiti še 4k. Še posebej če misliš kupovati avto za dolgo obdobje, recimo da se boš lahko pri 70h še vedno vsedel vanj in se počutil 30let mlajši, v golfu bi pa, hm, lahko dirkal na ljubelj (če bodo takrat še te dirke)
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So sep 26, 2009 6:15 am

Kaj pa tole : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3162610&show=1

Ni prestar, ima plin, osvetljeno podvozje ( karkoli naj bi že tole pomenilo ). Le všeč ti more bit takšen tip avtomobila.

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy So sep 26, 2009 8:42 am

simply je napisal/-a:Kaj pa tole : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3162610&show=1

Ni prestar, ima plin, osvetljeno podvozje ( karkoli naj bi že tole pomenilo ). Le všeč ti more bit takšen tip avtomobila.

saj se hecaš kajne ? :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So sep 26, 2009 10:40 am

Ne mislim popolnoma resno. Če bi imel čas bi ga sam vzel - že zaradi tega da vidim to čudo.

Človek božji - osvetljenega podvozja še nova BMwjeva sedmica nima.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So sep 26, 2009 10:49 am

eh, osvetljeno podvozje je mel še trabant, če je le bil lastnik leta 2001 (al kolk že) navdušen nad fast&furious sceno :)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash So sep 26, 2009 10:50 am

:lol: :lol:

Ah če bi imel še na strehi ene 2 neonki bi še jaz razmišljal o nakupu. :P

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli So sep 26, 2009 12:56 pm

škoda da ni dizel. potem bi bil šele atraktiven
Zadnjič spremenil matobeli, dne So sep 26, 2009 1:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Bruum Bruum!

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy So sep 26, 2009 1:09 pm

pa to je tema o športnem avtomobilu do 4000€ ne pa plastik fantastik vrjanta (če ma gor 36 spojlerjov pa neonk to še ne pomen daj športn avto, še slabi ker se ga morš tok bl merkat ....) :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So sep 26, 2009 1:18 pm

simply je napisal/-a:Kaj pa tole : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3162610&show=1

:lol: :vc To pa je športnik z 200 konji. Razen če jih ima še 120 na paši in jih vsak čas pričakuje :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy So sep 26, 2009 4:34 pm

lancia hf je napisal/-a:

:lol: :vc To pa je športnik z 200 konji. Razen če jih ima še 120 na paši in jih vsak čas pričakuje :lol:

ma ne zihr ma nitro sam pozabu je napisat :lol:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So sep 26, 2009 4:37 pm

jaz sem že položil aro, baje ima 250 konjev, torej 170 na paši :)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To okt 06, 2009 8:50 am

eljuero je napisal/-a:jaz sem že položil aro, baje ima 250 konjev, torej 170 na paši :)

Po mojem če bi zbral vse pastirje iz Evrope nebi pripelal tistih 170 konjev s paše :P

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 2:30 pm

drift.king je napisal/-a:evo da še jst probam mal pomagat

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3059372&show=1

Dobr je ta bmw 2008 letnik :D heh pa še sam 2000€ je :lol:

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar To okt 06, 2009 2:54 pm

Slika