koreanstyle je napisal/-a:Zgleda si ti nisi prebral zadnjih par strani te teme. ravno corleone je govoril o tem kaj je športno in kaj ne, in je tudi povedal da ljudsko in športno ne gre skupaj. Jaz bi tistemu ki kupuje "športen" avto priporočil čim novejšega hot hatcha, bilo katere znamke. Z njim bo imel več užitka in manj stroškov in glavobolov kot z kvazi 20let starimi "športnimi" avti. Plus zadovoljstvo ko bo na ovinkasti cesti ali pisti pustil zadaj 20 let star ameriški avto z nevemkoliko konji in izpuhi.
Užitek pri vožnji imaš lahko tudi z starim hroščem če to želiš in ti to paše, in noben ne govori o užitku v tej temi, temveč je govora o športnem avtu. Hočem samo povedati da so avti katere je našteval corleone, vključno z tem dodgem ravno toliko športni kot je gII gti, r5gtt, twingo gt, corsa gsi, opc in podobno če ni kateri še bolj. In ugotovili smo v teh 8ih straneh te teme da športnega avta za 4k€ ni. Lahko si kupiš avto ki morda izgleda športno (dodge, probe...) star 20let z poraznimi voznimi lastnostmi, ali pa novejši avtek ki ne izgleda ravno športno ima pa športno srce in za svoj razred odličnime lastnosti.
Ste v tej temi marsikateri avto izločili kot športen, in povedali da je samo ferrari in porsche športen, katerih še nikoli nisem videl da bi kateri voznik na cesti pokazal kaj avto zmore, to se lahko pokaže le na pisti, za kamor je tak avto namenjen. Pa malo zgodovine od kje so prišli pravi športni avti in za kaj oziroma kam so jih delali---za na piste. Za tiste ki pravite da je 300zx in dodge stealth pravi športen avto se usedite v mamin clio in se peljite v knjižnico par stvari prebrati.
Sem prebral še tiste poste prej (nisem bil toliko pozoren na pisca), njegovi prvi predlogi so mi bolj všeč, drugi manj (3000gt...). Do neke mere se strinjam s tabo, vendar čimnovejši hot hatch (oziroma ta razred) za tak denar odpade. Torej je treba pogledati malce starejše avte (zna bit da so ti počasnejši, kle ni debate). In še ta stvar me je zmotila v tvojem postu: čeprav ni direktno govora o užitku pri vožnji, se primarno/sekundarno ob športnem avtomobilu govori ravno o tem...
Za ta denar bi se osebno odločil za avto letnika 95-02, lažji, prej coupe kot limuzina, s konji malce nad povprečjem in solidno lego...npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3111947&show=1
Pa če ma še račune od naštetih stvari, in se avto lepo pelje...