Lani sem imel Peugeota 206 1.4 HDi, niti enega problema.
Priporočam ti, da kupiš dizla.

hejho je napisal/-a:Zakaj pa zdaj želiš bencinca?
Jaz ti rečem, izplača se ti vzeti dizla. Že zaradi tega, da boš vsakič ko greš na bencinsko črpalko vesela, kako malo pije tvoj avto. Pa še, če imaš zaradi podjetja bonus za dizel, odlično.Kot pravim, jaz imam večino mestne vožnje, pa trije avti delajo odlično - dizli
hejho je napisal/-a:1 To, da ga kupim za več, kot bencinca, je res, ampak ga bom tudi čez kakšno leto prodal za več.
2.Porabo imam PRECEJ MANJŠO kot bencinec (enako mati), to je okoli 2-3 litre.
3.Letno prevozim 20.000 km in se mi dizel izplača.
4.Servisi niso nič dražji od bencinarja, morda 10-20 evrov. Zanemarljivo
FLINK je napisal/-a:hejho je napisal/-a:1 To, da ga kupim za več, kot bencinca, je res, ampak ga bom tudi čez kakšno leto prodal za več.
2.Porabo imam PRECEJ MANJŠO kot bencinec (enako mati), to je okoli 2-3 litre.
3.Letno prevozim 20.000 km in se mi dizel izplača.
4.Servisi niso nič dražji od bencinarja, morda 10-20 evrov. Zanemarljivo
Pri majhnem avtu in mestni voznji ne bo nikoli 3L razlike v porabi. In Dizel se ti splaca-kot ze velikokrat povedano, ce naredis veliko km-predvsem relacije.
Servisi so drazji kot 10eur...verjemi.
Koncna cena je pa cist odvisna....pri majhnih avtih ni take razlike in povprasevanja kot pri velikih. Vecina majhnih avtov je kupljenih za v mesto, za majhne relacije-in bencinarja skoraj lazje prodas....Pri vecjih avtih je pa razlika.
Feferonček je napisal/-a:M je napisal/-a:Feferonček je napisal/-a:Zakaj diesel? Ker imamo doma že enega diesla na podjetje, kar ima določene prednosti ...
Najboljši možen argument za diesla.
M, kar sem napisala, je bil zgolj razlog, ki je morda neumen, to pa priznam![]()
odprti clio je napisal/-a:Ne vem, al vas nekdo tok nateguje za servise bencinarjev, al vam delajo zastojn na dizlih. Zdle sm meu na popravilu fiat punto I ('98 ) 1.7 TD; material je biu dražji kt pr laguni I ('95) 1.8. Delu je pa kolega, tak da to pa je isto ja. Mimogrede, ne govorim o menjavi olja in oljnega filtra.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov