Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ankarana
Nov uporabnik

bmw x3 - mnenje

Napisal/-a ankarana Po okt 12, 2009 11:25 am

Pozdravljeni

Kolebam med nakupom avtomobila BMW X3 1.8d 143 KM

Zanima me splošno mnenje o avtomobilu, predvsem glede vožnje, lega na cesti in udobnost.

Prosim še za prednosti in slabosti, hvala.

gre za tale avtomobil, pri tem prodajalcu
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3088374&show=1

LP

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po okt 12, 2009 12:40 pm

Glede same vožnje in lege na cesti bo najbolje, da se odpravite na testno vožnjo in dobite sami tisti občutek. Nekomu ustreza trše vozilo, nekomu spet mehkejše.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po okt 12, 2009 1:44 pm

to so verjetno tisti k so bli delani za policaje? uglavnem, če je to to, potem jst nebi nikol vzel. opreme nima nobene, motor je prešvoh za tak "velik" avto in še kej. da bi pa samo značko plačeval pa nima smisla. za tak denar dobiš skor na "polno" opremljenega citroenovega C- crosser, pa maš bixenon, usnje... opel antara tud ni slaba izbira

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2297811&show=1

toyoto RAV4

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3018474&show=1

mogoče celo koleos?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3158611&show=1
Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po okt 12, 2009 2:09 pm

Nared seb uslugo pa če že kupuješ tak auto uzem usaj 2.0d drugač ti bo hmal žal. Še bolš bi ti pa blo da za tak denar uzameš kkšno leto starga X3 3.0d pol si pa itak zmagu. Pa da neboš mislu poraba je pr vseh 3 ista ;) Drugač pa glede vožnje pele se podobn kokr navadna 3 serija, je pa res da maš mal več pregleda nad cesto in tut nagibanja mal več, in pa mehkejšo vožnjo.

Pa še kkšn predlog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3141262&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3147110&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2751973&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3155672&show=1

LP
Zadnjič spremenil SašoP, dne Po okt 12, 2009 2:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po okt 12, 2009 2:13 pm

Suljo20 je napisal/-a:Nared seb uslugo pa če že kupuješ tak auto uzem usaj 2.0d drugač ti bo hmal žal. Še bolš bi ti pa blo da za tak denar uzameš kkšno leto starga X3 3.0d pol si pa itak zmagu. Pa da neboš mislu poraba je pr vseh 3 ista ;)

LP

X2, vrjem men 3.0d nebo ti žal kokr prav suljo pa tut na ceni neboš zgubu ta je pa nov drag nima opreme pa mašina zlo švoh čez leto dve neboš za njega nč dobiu

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po okt 12, 2009 4:19 pm

peesda ste eni brihtni, za kaj naj bi bil prešvoh?
Glede na to, da ima celo boljše tehnične podatke kot moj outlander bom reku da je 1.8 zadovljiv motor, kljub svojim cca 1800kg. Mimogrede avto ni namenjen za podiranje hitrostnih rekordov.
Če se nisi ravno zapičil v X3 bi, kot je predlagal že nekdo pred mano, preiskusil tudi Outlanderja oz Crossoverja oz 4007, ki so itak vsi isti šmorn, le da boš za ta denar dobil več avta.
Glede na to da sem vozil dosti hitrejših limuzin do sportakov, me je lega in vodljivost tega majhnega tanka pozitivno presenetila ampak boš moral za kaj več kar sam probati.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po okt 12, 2009 4:29 pm

Kako hudiča lahko kolebaš med edno samo možnostjo? :P

Top Gear ga je uvrstil dokaj visoko na lestvici worst cars of all times, z obrazložitvijo: it's crap off road and it's crap on road.. :evil:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To okt 13, 2009 7:46 am

Omenjena opcija je akcijska ter z zelo mikavno ceno. Mislim, da je bil pred akcijo cenjen na okrog 40.000€, s tem pa je skočil v zelje najbližjim konkurentom (Audi Q5 ter MB GLK). Reakcija se že pozna, saj MB ponuja GLK-ja za cca 6500€ ceneje (39.900).
Vendar pa je potrebno vedeti, da je akcijski model "olupljen" na najosnovnejše, kar pa sicer ne pomeni, da nima nič od opreme (avt. klima, pot. računalnik, ESP, radio CD, HDC, 17" alu...), manjka pa mu kakšen samoumevni dodatek za dano ceno (usnjen multifunkcijski volan, PDC,...). Kljub osnovni motorizaciji, je zadovoljivo močan (kljub vsemu je imel 2.0d pred faceliftom samo 7km več!) ter velja za "šparovčka", kateremu ni problema držati poraba izpod 7l/100km. Vozne lastnosti ima v tem razredu najbrž še vedno najboljše, čeprav mu konkurenca diha za vrat. Po faceliftu so izboljšali tudi notranje materiale, ki so bili na začetku največja tarča kritik. Najoptimalnejši izbor med X3 je sicer 177km 2.0d s kakšnim avtomatskim menjalnikom, 3.0d pa je stvar prestiža ter povsem nesmiselen nakup, razen če se ne uporablja tedensko na daljših relacijah (višja cena, večji padec rabljenega, vzdrževanje,...) - čeravno se pelje odlično (preverjeno!). Obstaja sicer še 3.0sd s 285km, ki pa je najbrž že prava zverina (X3 ni ravno med najtežjimi SUV)

Gre sicer za najbolj znanega predstavnika tzv. luksuznega razreda kompaktnih SUV, vendar bi za dano ceno pogledal izven segmenta "luksuznih" ter dobil pri kakšnem Rav4, Forester, novi Sorento, Outlander, CRV, Freelander, Yeti... vso opremo, ki razvaja (usnje, navigacija, ksenon,...). Če pa si vrgel oči na luksuzne predstavnike tega razreda, priporočam da počakaš na prihod novega X1, ki bo cenejši, modernejši ter bolj cestno naravnan. Motorizacija pa bo ista (1.8d)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To okt 13, 2009 9:05 am

Spasky je napisal/-a:peesda ste eni brihtni, za kaj naj bi bil prešvoh?
Glede na to, da ima celo boljše tehnične podatke kot moj outlander bom reku da je 1.8 zadovljiv motor, kljub svojim cca 1800kg. Mimogrede avto ni namenjen za podiranje hitrostnih rekordov.
Če se nisi ravno zapičil v X3 bi, kot je predlagal že nekdo pred mano, preiskusil tudi Outlanderja oz Crossoverja oz 4007, ki so itak vsi isti šmorn, le da boš za ta denar dobil več avta.
Glede na to da sem vozil dosti hitrejših limuzin do sportakov, me je lega in vodljivost tega majhnega tanka pozitivno presenetila ampak boš moral za kaj več kar sam probati.

Preden žališ brihtnost ostalih, preveri če je to res 1.8l motor. Ker nazadnje je bil 2.0. :-:o
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To okt 13, 2009 9:22 am

LaMike je napisal/-a:

Preden žališ brihtnost ostalih, preveri če je to res 1.8l motor. Ker nazadnje je bil 2.0. :-:o

No shit Sherlock?! :roll:
Oznako ima 1.8 čeprav kubikažo isto kot 2.0 (podobna fora kot 2.3 oziroma 1.8IS) in kaj bi bil tvoj point, kaj si konstruktivnega napisal k lažji izbiri?
Napisal sem, da je motor z oznako 1.8 zadovoljiv v tem avtomobilu ne pa k nekateri takoj najdejo 20k€ dražji avto z močnejšim motorjem.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To okt 13, 2009 9:36 am

Spasky je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

Oznako ima 1.8 čeprav kubikažo isto kot 2.0 (podobna fora kot 2.3 oziroma 1.8IS) in kaj bi bil tvoj point, kaj si konstruktivnega napisal k lažji izbiri?
Napisal sem, da je motor z oznako 1.8 zadovoljiv v tem avtomobilu ne pa k nekateri takoj najdejo 20k€ dražji avto z močnejšim motorjem.

Napisal si, da je 1.8 motor dovolj. Ni res. Motor je 2.0. In če si želel reči motor z oznako bi to tudi napisal. O ostalem pa ne bom pametoval, pa čeprav imam ustvarjeno mnenje in vozilo sem preizkusil prejšnji teden. Ker sem še vedno mnenja, da si o vozilu ustvariš svoje mnenje sploh, ko gre za 30 000 in več 1000€.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To okt 13, 2009 10:00 am

LaMike je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

Napisal si, da je 1.8 motor dovolj. Ni res. Motor je 2.0. In če si želel reči motor z oznako bi to tudi napisal. O ostalem pa ne bom pametoval, pa čeprav imam ustvarjeno mnenje in vozilo sem preizkusil prejšnji teden. Ker sem še vedno mnenja, da si o vozilu ustvariš svoje mnenje sploh, ko gre za 30 000 in več 1000€.

đizs, dej se še vtakni v to, da nisem zraven dal 1.8l oziroma ccm kar bi nakazovalo na prostornino, ki je napačna ampak sem dal samo oznako 1.8.
bom napisal, da boš lažje spal... motor s prostornino 2.0, ki pa ima pa oznako 1.8 je zadovoljiv. :roll:
se oproščam za offtopic
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To okt 13, 2009 10:21 am

Kaj pa ce bi pocakal na X1?Mislim,da bo cena od 32300eur naprej.Pa se novejsa oblika je...

http://www.google.si/url?sa=t&source=we ... aNEIZVkNbw

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To okt 13, 2009 10:38 am

Ja ful si pametn res pa uzem si ti pol tega 318 če ti je tok dobr. Js sm napisu da nej si uzame usaj 2.0d. Zdj pa če je teb dost tvoj Outlander 1.8 je pa to tvoj problem js vem da si nikol nebi uzeu tega pa še dost drugih tuki ne. Če že more bit ''terenc'' pol nej ma tut pravo srce pod havbo ne pa en mlinček. 3.0d mašine so pa itak zakon sam ti itak kako boš to vedu če ti je še 1.8 vrh glave. Nism pa pisu za 3.0d novga ampak za rabljenga ampak ti to itak že use veš ane
To je use kr sm meu za povedat u tej temi pa ne sodelujm več ker ste eni res pametni da je kr hudo

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To okt 13, 2009 11:19 am

Suljo20; saj x3 18d ima 2.0 literski motor

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To okt 13, 2009 12:19 pm

Ja vem da ma ampak js sm mislu 320d ;)

LP

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati To okt 13, 2009 12:54 pm

Super avto z preizkušeno tehniko. Glede na njegovo starost se še vedno lahko kosa z novejšo konkurenco (GLK, Q5). Tudi motor je primeren, vse znamke se odločajo zmanjševati motorje v avtih. Zmoti te lahko le to da počasi prihaja novi model in model BMW X1.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 13, 2009 7:51 pm

Kar se tiče lege in voznih lastnosti je avto odličen. Osebno mi notranjost deluje preveč poceni, ampak to je moje videnje. Kar se tiče motorja je kar glasen, sploh hladnega kar slišiš v kabino. Kar se tiče št.konjev jih je več kot dovolj za normalno vožnjo, tako da se nimaš bati pomankanja moči, seveda pa ne boš prvi na semaforju. ;) vse je odvisno od tebe kaj si želiš oz. pričakuješ od avta.
je pa to že nekaj let star model,tale ki ga gledaš, je tudi dokaj skop z opremo, spet odvisno kaj potrebuješ. Kmalu pride ven X1, ki je oblikovno dosti bolj zanimiv in z podobno ceno kot jo ima X3.
Če kupuješ avto zase in ga misliš imeti vsaj ene 7,8 let potem ja, če ga misliš prodat čez leto ali dve potem močno odsvetujem, kajti izguba vrednosti bo ogromna.

LP
Freude am Fahren
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov