Jaz tu lahko po lastnih izkušnjah povem za 5 vratnega Colta, vendar z 1,3 motorjem (bencinar)!
Avto ima super vozne lastnosti!! lepo se obnaša tako na parkirišču

kot tudi v ostrih zavojih, potegne super itd. V primerjavi s corsami, clioti itd. je dost bolj praktičen, saj lahko enostavno premikaš tudi zadnje sedeže naprej in nazaj (enako kot prednje) in lahko tako poljubno izbiraš kaj želiš: -a več prostora za noge ali pa večji prtljažnik.. drugače pa lahko v 5 sekundah vzameš zadaj sedeže ven, in pol imaš v bistvu zadaj prtljažnik večji kot v kakem karavanu.
Zraven tega je res Mitsubischi na zraven Mazde in Toyote na 1. mestu kar se tiče zanesljivosti (pred vsemi BMW-ji, Mercedesi itd.), kolikor pa pravijo pa pri tem Colt sploh ne poznajo nobenih težav (kakor jih tudi jaz v enem letu nisem mel in upam, da jih tudi ne bom mel).
Cena je za tak kakovosten avto tudi ful ugodna - torej bi rekel, da je ta avto za svoj razred na prvem mestu..
To je pa res, da imajo vsake oči svojega malarja - men je ta avtu tudi oblikovno ful dober!!
Torej, to so bili tudi razlogi, zaradi česar sem se tudi jaz odločil za ta avto pred slabim letom..