Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 13, 2009 5:26 pm

pocesnkII je napisal/-a:kaj pa pravite na to a5 s line ki ma serisko xxx/30/20

Od kdaj je opcijska oprema serijska? ...in popolnoma si tudi zgresil smisel teme, ce bi
dobro prebral bi videl, da avto, ki ima brez preblema lahko taksno obremenitev na koncnikih
ni v tem podrocju povprasevanja... Dajmo malo razmisljat.

Ce te pa ze zanima ima A5 S-line paket 17", S-line plus pa 18" in v tem zadnjem paketu
se dograjuje od 18" (ekskluziv) - 20" in ta kombinacija se imenuje WQS.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 To okt 13, 2009 6:45 pm

obcasnigledalec: vem, da si rekel, da ne ciljaš na bodykite, barvanje je recimo podobno...
ampak vseeno, barvanje verjetno marsikateri (predvsem novejši) avto postavi pod vprašaj.

--
edit mactron: dodano komu citiras, nauci se to :idea:

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big To okt 13, 2009 10:41 pm

plavko61 je napisal/-a:fantiček, javi se po 5 letih, ko boš menjal par rok, amortizerjev, stabilizatorjev itd...
Na armaturko boš pa mogel dat žakel cementa da nebo plesala in škripala.

Glede na tvoje komentarje ki ih berem ti še do kolen ne lezeš fantiču, glede teh neumnosti ki ih pišeš se dej mal zresnt kakšno škripanje kakšno parkrat menjanje rok. Sosed je kupu novga golfa 5, (primer) pa se voz na 18 že 4 leta zdele bo 5 pa sva bla zadnjič na pregledu in ma podvozje v nulo, tko da dej ne joki. Zdej če ti vozš Golfa 2 Diesel pa ti armaturka po luft skače se pa opravičujem ker je prišlo do nesporazuma, kle je beseda o novejših autih ;) Lep dan plavček61

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 13, 2009 11:08 pm

načeloma se izogibam takšnim avtom (kiti, nižanje, ....) mi je pa všeč da so na vozilu kakšna lepa platišča (od višine 60 do max 40) vse ostalo je preveč.

fantiček, javi se po 5 letih, ko boš menjal par rok, amortizerjev, stabilizatorjev itd...

delno imaš prav, ampak to je problem predvsem starejših in pa določenih avtov kjer je vse tako nežno narejeno, da glava boli. sem sam imel clia spuščenega in 15 col felge, je v nekaj mesecih vse škripalo, črički povsod, menjal ležaje, zglobe....obup. Kolega na 206ki isto. Medtem ko sosed vozi Golfa 5 z 19kami že skoraj 2 leti pa nobenih problemov. Osebno se izogibam francozov, ker so zame premehki. Moje mnenje.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec To okt 13, 2009 11:40 pm

Večinoma sprašujem, ker bom menjal par stvari na avtu, ampak ga mam namen še zmeraj prodati spomladi, tako da vem, če obdržim original dele ali ne, da jih na željo kupca montiram nazaj gor. Gre se pa za manjše spremembe, ki so bolj stvar okusa kot pa česarkoli drugega.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr okt 14, 2009 12:07 am

Oprosti moji neumnosti; pomlad bo hitro tu, zakaj bi spreminjal videz vozila? Oz. zakaj boš vlagal denar? Ali pa pač imaš morda zadeve na zalogi? Sicer pa mene kaka alu platišča in diskretnejši spojler na vozilu ne bi motil; kot tudi ne naknadno pobarvane zaščitne letvice ipd.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr okt 14, 2009 10:05 am

Ker je majhen vložek, ki se mi ob prodaji povrne, če ne pa lahko zadeve prodam posebej. Litke sem kupil rabljene, ki so malo podrajsane, ampak vsseno v veliko boljšem stanju kot tiste ki jih imam gor. En vikend dela, pa so v tipi top stanju. Pa špegle menjam za električne. Ni zej da bi metal gromozanske vsote denarja noter. Pa, da pač mal avto razstavljam ker mi je to v užitek. Pa spomladi je mišljeno aprila, maja.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: Modifikacije na avtih - da ali ne?

Napisal/-a pugi405 Sr okt 14, 2009 11:20 am

obcasnigledalec je napisal/-a:Zanima me, kakšen odnos imate do avtov, ki jih je prejšni lastnik zmodificiral, s tem NE ciljam na nagravžne bodykite(po večini so OGABNI) ampak v smislu drugih litk, mogoče gewind ali vzmeti. Bi kupili tak avto, ali raje ne?

Raje ne.

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Sr okt 14, 2009 11:36 am

plavko61 je napisal/-a:fantiček, javi se po 5 letih, ko boš menjal par rok, amortizerjev, stabilizatorjev itd...

Zdej si samo povedal, da po tvojem mnenju če maš original (vse) ni tolikokrat potrebno menjat rok, amortizerjev, ... če pa maš predelan avto tako kot je treba pa za sabo seveda potegne celo verigo storškov kot je menjava nekaterih delov. Seprav dolgoročno gledano (cca 8-10 let), ker avto je "bolje" ohranjen? Tisti k ma vse original in nič menjan al tisti ki ima vse menjan na 5 let ob predpostavki da sta vožena s podobnim načinom vožnje. Pa tut če avto uporabljaš do meja (trackdays) boš rajš preventivno menjal olje, amortizerje ipd. da ja ne bo slučajno kej narobe. Ampak tko se dela, če so € nažalost je pa vse več ljudi ki bi radi mel samo veliko igračko z mal denarja.

Vedno se pa moraš vprašat a rabiš avto od A do B točke, a rabš avto zaradi firme, ker si nek ugleden CEO al rabš avto, da ga vsake tok časa stisneš in se počutš 10 let mlajšga ali drugo. Na podlagi tega in seveda € pa nrdiš nek kompromis...

Jst osebno gledam, da avto ni karamboliran in potem vložim še tok denarja da mu naredim generalno motorja, menjavo gum in zavor, kemično čiščenje. Če ima kakšne dodatke se probam zmenit, da niso všteti v ceno in nej jih on/ona proda posebaj nekomu xyz, če je modificiran s poliestrom je prej - kot +.
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Sr okt 14, 2009 12:03 pm

no jaz bi prej kupil predelan avto kot pa "original"...seveda pa tukaj spet vprašanje "kako predelan"...Interšpar styling,ter poliester vsekakor nista zaželjena...razni navrtani diski,druge vzmeti,amortizerji,izpušni sistemi itd. vsekakor dobrodošlo.

Po mojem občutku je to mišlenje "prste vstran od predelanih avtomobilov" zgrešeno, saj je popolnoma odvisno od avta do avta kaj se je "predelalo".

Temu primerno je tudi to , da je spekter kupcev takih avtomobilov zelo mali...

npr. Vse ki poznam in imajo predelan avto tako ali drugače vlagajo vsaki kanček denarja ki je odveč v avtomobil...kot je že nekdo napisal od predčasnih servisov,motorna olja od 100+,in še in še...avtomobil vedno čisti,nikol na robnikih,vožen mimo 80% lukenj na cestah...

Sicer pa vsakemu svoje..

V tvojem primeru ga pusti raje takšnega kot je in je to to.

lp!
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr okt 14, 2009 3:07 pm

Meni se zdi, da je naboljše kupiti avto od značkarja, saj ti najbolj skrbijo za svoje avte.
Drugo je kot vidiš na avto netu da je en narižal BMWja 5 z bodykiti, nalepkami, spar črkami, spodaj pa piše da menja za mercedes clk, ki je čist drug svet (oblika). Evo pol še clk-ja uniči z istim sranjem kot BMWja in spet proda. V čem je bil smisel vsega? Ja z BMWjem je osvojil vse kar se je osvojiti dalo. Vsi ga poznajo in več ni atraktiven za širšo množico, nihče se ne pogovarja več o njem, zato isto naredi s clk-jem, da si dvigne ratio. Vmes pa seveda oba zgoni v 3pm.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 14, 2009 4:13 pm

Js sm na prejsnem avtu menjal zavore za zmogljivejše, dal dirkalno zavorno olje in nekatere malenkosti. In zdaj je ta avto slabši od enakega z navadnimi zavorami ipd?..Ne bi rekel...razen vedno čisega pa res nisem imel..prej vedno umazanega ( na zunaj ) :oops:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr okt 14, 2009 6:31 pm

MacTron je napisal/-a:
pocesnkII je napisal/-a:kaj pa pravite na to a5 s line ki ma serisko xxx/30/20

Od kdaj je opcijska oprema serijska? ...in popolnoma si tudi zgresil smisel teme, ce bi
dobro prebral bi videl, da avto, ki ima brez preblema lahko taksno obremenitev na koncnikih
ni v tem podrocju povprasevanja... Dajmo malo razmisljat.

Ce te pa ze zanima ima A5 S-line paket 17", S-line plus pa 18" in v tem zadnjem paketu
se dograjuje od 18" (ekskluziv) - 20" in ta kombinacija se imenuje WQS.

se oproščam, ker sem vidu kar nekaj a5 z 20'' sem avtomatsko pomislu na serisko opremo
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov