Zaenkrat me najbolj zanima kaki clio 1.5 dci, pa tudi kak peguet 206 1,4 hdi bi se našel!
Imajo pa ti avti okol 150000 km, bi bil to racionalen nakup ali pa brcam v temo?
Hvala za vaša mnenja

GiGi1985 je napisal/-a:Velik servis je za večino "ljudskih" avtov nekje 300 do 400 eur, za večje limuzine nekje 500-700 eur, kar pa te ne zanima več. Redni servisi 200 eur. To so približne cene.
Deli za Cliota so cenejši kot za 206.
Hiba je podvozje in občiutljivost turbin, pazi kje tankaš pa hladnega ne tiščat. Ti motorji zdžijo 500k km, tako da 150k km ni nič za tak avto. Preveri turbino, samo ohranjenost avta, da je redno servisiran, ..... pa vozi!
lp
pugi405 je napisal/-a:
Hiba občutljivost turbin? To je hiba pri vseh avtih. Turbina je turbina. če je avto druge znamke, potem postane turbina imuna na okvare? :P Minus pri Hdi so prej šobe...
juraj je napisal/-a:ok, kje se torej tanka, da je kul, kako pa preveriš turbine in šobe in to, pa kolk stane menjava le teh?
GiGi1985 je napisal/-a:pugi405 je napisal/-a:
Hiba občutljivost turbin? To je hiba pri vseh avtih. Turbina je turbina. če je avto druge znamke, potem postane turbina imuna na okvare? :P Minus pri Hdi so prej šobe...
glej, ne da se mi prerekat, noben od teh dveh ni biser nepokvarljivosti. pa splošno znano je, da renaultove turbine bolj crkujejo kot pri kakšnem konkurentu, pa če ti je všeč ali ne. Pa petrol kvaliteta dizla, pred leti je na petrolovi pumpi pocrkalo veliko renaultov....je pa z vsemi dizli treba bit nežen (hladen, laufanje pred ugašanjem....) sicer je pa o tem napisano ogromno, le poiskat je treba.
Sam tankam na Molu ali agipu, kjer se avto najbolje pelje in poraba je najmanjša. Na petrolu me ne vidijo.
Juraj, pred nakupom priporočam, da pelješ avto na AMZS, kjer ti pregledajo avto v celoti za 50 eur, pa ti bo vse jasno, ali kupiti ali ne. Pa malo si preberi na netu o teh vozilih, pa boš dobil tudi kakšno informacijo. Imaš pa tudi renault forum, kjer je tudi veliko informacij.
Strošek turbine in šob pa zna bit velik, tako da si ne tega želet.![]()
lp
TrijoAdijo je napisal/-a:Turbina je turbina...Garrett je Garrett...Če so pa pr Defaultu zajebal z mazanjem turbine, pa to ni problem proizvajalca turbine ampak je to problem proizvajalca motorjev.
LP!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov