Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po okt 26, 2009 9:43 pm

Kar se lučk oziroma le teh tiče:

Pri hiši so trije audiji. Dva od teh sta a3 z malo kilometri in relativno mlada (2002, 2003). V zadnjih 10ih mesecih se je na obeh a3-kah (oba 1.6 bencinar) če seštejem 5 krat prižgala lučka. 5 krat! Če k temu prištejem redne servise sta bla oba letos vsak vsaj že trikrat pri serviserju. Vsi senzorji kar je mogoče, na obeh lamdba sonda. Pa tud na a4-ki , katera je sicer mal starejša in ima največ kilometrov je blo par stvari za zrihtat. Tko, da če na kakšni c4 prižge kakšna lučka me to ne preseneča, sam ker je to "le" citroen, potem se ga moraš bat kot hudič križa.

Res, da jih ni tolk kot golfov mislm pa, da jih niti ni tako malo, samo po večini jih ne kupujejo taki ljudje, ki jih potem za vsako spremembo slikajo in potem limajo tu gor.

Nazaj na temo - jz bi uzel c4.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po okt 26, 2009 10:04 pm

Lahko povem samo iz izkušenj, sicer res upam, da nimajo vsi takih problemov kot ta C3, ker bi bilo res žalostno.
Ne šinfam nad Citroenom, sam ne prenesem, ko se delate francoze! "Kakšne napake ima C4?"
Kot, da je C4 edini avto brez napak. Napake ima vsak avto, sam nekateri imajo maj moteče, nekatri pa bolj. Pa to nisem povedal, da bi zganjal kažin in niti zato, da bi koga silil v nakup ceeda, nasprotno, jaz bi kupil Chevrolet CRUZEa---BEST BUY

To pa, da imajo Citroeni probleme z elektroniko ve še zadnji pastir, za devetimi gorami, devetimi vodami, devetimi...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 26, 2009 10:15 pm

Ceed je napisal/-a:
da bi koga silil v nakup ceeda, nasprotno, jaz bi kupil Chevrolet CRUZEa---BEST BUY

sem tudi jaz mislil, a le do petka, ko ga je tast pripeljal(ko napravim "krog" in poslikam) ga predstavim.............V E N D A R KIA je za cruza premija......CRUZ :arrow: na ravni moje Lantre letnik 1994.....vendar, kot pravim povem vtise v drugi temi...

Branko 64: kr Hyundija kupi, boš videl ne bo ti žal......

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 To okt 27, 2009 12:18 pm

M je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:Zdaj pa naj mi povedo fani Ceeda, zakaj ni 20 strani dolga tema od napakah na C4-ki?

A lahko jaz, a lahko jaz??? :wiihuu
Ali res samo fani Cee'da pridejo v poštev? :cry:

Mogoče zato, ker so do sedaj pri nas prodali manj C4 kot ima tema o Cee'dovih napakah strani??? :woohoo

Mojster pol pa povej kolko Ceed-ov (oz. Proceedov) bi se prodalo če bi osnovni model stal 11.990 € ?!?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To okt 27, 2009 3:32 pm

Jože20 je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:Ma eni ste res face, šinfate vsepovprek brez osnove. Če se ne motim je na tem forumu tema Napake Ceed z več kot 20 strani vpisov.

Evropejec je le evropejec!

Bravo, tu si zadel bistvo.

Zdaj pa naj mi povedo fani Ceeda, zakaj ni 20 strani dolga tema od napakah na C4-ki?

Neglede na starost modelnega leta aktualne C4-ke sm mnenja da je superioren nad Ceed-om.

Mislim, obadva sta totalno smešna, ker se obešata na neresnična dejstva. Sta sploh prebrala teh 20 strani?! Tema se je odprla, ker je nekdo pred nakupom spraševal, če oz. kakšne morebitne napake imajo kaj ceed-i, debata je pa nato itak zašla iz prvotne teme. Nikjer ni pa nikakršnega naštevanja napak ampak bolj kot ne izkušnje določenih uporabnikov, ki so večinoma pozitivne ter seveda na drugi strani izlivanje frustracij določenih značkarjev.

Če pa smo že pri tovrstnih temah, je pa dejansko nekoč obstajala tema o napakah na Citroenu C4 (ne da se mi iskat, poiščita si jo), šlo je pa za konkretno en avto, primer je pa prišel celo na Pop TV. Toliko o tem. :roll:

ON-topic: Avtorju te teme lahko samo priporočim testno vožnjo vseh kandidatov, na podlagi katere je marsikaj bolj jasnega. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 To okt 27, 2009 8:19 pm

Mogoče samo za info... lahko premisliš tudi o Opel Astri, ki je sedaj kar močno znižana (ima ogromno opreme) ker je že nov model tik pred vrati na trgu. Ne vem pa kako je s 5-vratnimi...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3144416&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3161477&show=1

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To okt 27, 2009 9:01 pm

N3kliknM3 je napisal/-a:Mogoče samo za info... lahko premisliš tudi o Opel Astri, ki je sedaj kar močno znižana (ima ogromno opreme) ker je že nov model tik pred vrati na trgu. Ne vem pa kako je s 5-vratnimi...

kolk dolgo jim pa že ti avti stojijo?
sploh nimajo črnih dodatkov v notrajnosti, koliko so pol že stari 2-3 leta?
pa za star model ne vem zakaj bi naj bila to dobra cena..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To okt 27, 2009 9:07 pm

N3kliknM3 je napisal/-a:Mogoče samo za info... lahko premisliš tudi o Opel Astri, ki je sedaj kar močno znižana (ima ogromno opreme) ker je že nov model tik pred vrati na trgu. Ne vem pa kako je s 5-vratnimi...

Ogromno opreme? Naprimer kaj?

P.S. poleg platišč, ročne klime in tempomata ima še kaj?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 27, 2009 9:42 pm

mihaing je napisal/-a:

Ogromno opreme? Naprimer kaj?

P.S. poleg platišč, ročne klime in tempomata ima še kaj?

lahka (ALU) platišča:18
- ABS zavorni sistem
- ESP elektronski program stabilnosti
- EDC elektronski nadzor blažilnikov
- ASR regulacija zdrsa pogonskih koles
- športno podvozje
- aktivno vzmetenje
Varnost:
- 4 x Airbag
- meglenke
- 3.zavorna luč
- kodno varovan vžig motorja
Notranjost:
- športni sedeži
- komfortni sedeži
- nastavljiv sedež
Udobje:
- avtomatska klimatska naprava
- tonirana stekla
- električni pomik stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- ogrevanje zunanjih ogledal
- centralno zaklepanje
- centr.zaklep. z dalj. upravljanjem
- električni paket
- nastavljiv volan po višini
- nastavljiv volan po globini
- servo volan
- volanski obroč oblečen v usnje
- multifunkcijski volan
- tempomat
Multimedia:
- avtoradio
- avtoradio / CD
- MP3 predvajalnik
- potovalni računalnik
Uporabnost:
- deljiva zadnja klop 1/3 - 2/3
Ostalo:
- slovensko poreklo

Jaz sem jo vozil, sicer 1.7cdti. Soliden avto, malo pretrd zame, drugače pa prijetna.
Med temi tremi bi izbral novega cee'da.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 28, 2009 10:29 pm

@gosic, ja seveda ima aktivno podvozje, avtomatsko klimo, ASR,... :lol: :lol: :roll: :roll:

bla, bla bla

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr okt 28, 2009 10:58 pm

kolesar je napisal/-a:kolk dolgo jim pa že ti avti stojijo?
sploh nimajo črnih dodatkov v notrajnosti, koliko so pol že stari 2-3 leta?
pa za star model ne vem zakaj bi naj bila to dobra cena..

Glede na to da je Astra še vedno med top 3 najbolj prodajanimi avtomobili v svojem razredu v Evropi (situacija v Sloveniji ni nič drugačna) ne stojijo prav dolgo. Črni dodatki v notranjosti so samo in zgolj pri nivoju opreme COSMO, zgoraj omenjena pa ima opremo ENJOY. Zgoraj omenjena Astra ni prav nič ugodna, se strinjam. Se da za podobno ceno dobiti precej boljšo. Jaz sem za slabih 16k€ dobil GTC-jko z 1.9CDTI 120KM motorjem (6 prestav), avtomatsko klimo, ABS, ESP, multifunkcijskim volanom, delnim usnjem, ogrevanimi ogledali, 17" alu platišči, SPORT tipko, radio z MP3 in aux, itd. Prav tako ima 8 letno garancijo (oz. 150000km) pod podobnimi pogoji, kot jih nudi KIA. Vsekakor jo je vredno dodati na seznam, če pa odgovarja avtorju teme pa naj presodi sam.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 29, 2009 7:33 am

No, če smo že pri best buy, bo to po mojem ta trenutek Megane sedane 1.4, ki ga odpelješ za 10.190,00 €, ja pa avto še vedno špica v svoji kategoriji na področju varnosti, kljub temu, da gre za prejšnji model, menda je dokaj udoben, konkretno prostoren, kvari se pa tudi ne več, vsaj nič bolj kot drugi. Za slabih 12.000,00 € dobiš pa že 1.6, z Dynamique opremo...

Kar se pa tiče uporabnika ales3112, ki me kliče mojster :roll: : SSKJ, pa poišči geslo cinizem...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 29, 2009 8:51 am

M je napisal/-a:
Za slabih 12.000,00 € dobiš pa že 1.6, z Dynamique opremo...

za 13.000 mam pa novega, ki je proti stari grdobi(ne govorim za sedana) dejansko pravi lepotec, da o napredku ne govorim_tudi notranjost...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 29, 2009 12:53 pm

M je napisal/-a:No, če smo že pri best buy, bo to po mojem ta trenutek Megane sedane 1.4, ki ga odpelješ za 10.190,00 €, ja pa avto še vedno špica v svoji kategoriji na področju varnosti, kljub temu, da gre za prejšnji model, menda je dokaj udoben, konkretno prostoren, kvari se pa tudi ne več, vsaj nič bolj kot drugi. Za slabih 12.000,00 € dobiš pa že 1.6, z Dynamique opremo...

Kar se pa tiče uporabnika ales3112, ki me kliče mojster :roll: : SSKJ, pa poišči geslo cinizem...

Imam pa že raje C4

Citroen.si je napisal/-a:C4
C4 že za 10.890€, cena velja za model ATTRACTION 1,4i 16V in ima vključen redni popust in jubilejni popust

-------------------------------------------------------

Pa še zapozneli odgovor na trditve o pomanjkanju pohval in grdoti C4. Očitno si en redkih, ki mu je C4 grd. Tvoja averzija ti ne daje pravice, da zavajaš ostale z "nikoli ni bil preveč uspešen, ni požel pohval niti kupcev niti stroke, pa še grd je".

M je napisal/-a:Meni osebno je cee'd daleč najbolj všeč, tako zunaj kot znotraj. Ampak to je čisto subjekrivna ocena. Ni mi pa jasno, kako C4 paše v ta izbor...
Model se izteka, nikoli ni bil preveč uspešen, ni požel pohval niti kupcev niti stroke, pa še grd je ;) .

Si mislil tole?
Reviji Top Gear in Diesel Car magazine sta enotno razglasili Citroën C4 za najbolje oblikovan avto v kompaktnem razredu.

Britanska revija Auto Express pa je Citroënu C4 podelila priznanje britanski avto leta. Strokovna žirija, ki je izbirala med 27 vozili, je na drugo mesto uvrstila BMW-jevo serijo 3, tretjo mesto pa je pripadlo Hondi Civic.

ali tole?
Na tiskovnoj konferenciji Midway Group na Newyorškom međunarodnom autosalonu održanoj u Centru Jacob Javitz na Manhattanu u New Yorku, Citroën C4 proglašen je Najboljim automobilskim dizajnom 2006. Nagrade za Svjetski automobil godine nastoje odraziti današnje industrijske i tržišne trendove, a jedan od glavnih čimbenika pri odluci o kupnji svakako je izgled vozila. Kategorija Najboljeg automobilskog dizajna na svijetu, baš kao i sama nagrada, nastoje naglasiti nova vozila s inovacijama i stilom koji šire postojeće granice.

Tri glavna natjecatelja za nagradu Najboljeg automobilskog dizajna bili su Citroën C4, BMW serije 3 te europska inačica Honde Civic / Civic Hybrid. Citroën C4, koji je nagrađen vrhunskim priznanjima za dizajn, uključuje istu stilsku originalnost koja je nekoć bila temelj prepoznavanja marke, ali bez vraćanja retro izgledu. Riječ je o suvremenom, ekonomičnom dizajnu koji dopušta dva oblika karoserije s trojim i petorim vratima, stvarajući tako, na istoj osnovi, dva prepoznatljivo različita vozila. (autonet/hr)

ali tole
04nov05
Citroen's innovative C6 has been voted the most beautiful large sedan in the annual Automobile piu Bella del Mondo awards.
The European-based awards recognise cars that have made the greatest contribution to the advancement of car design and styling.
Citroen Australia manager Miles Williams says the Citroen C2, C3 and C4 are all (previous) winners of the award in their own categories.

In to je samo majhen del pohval stroke. Tudi tu na forumu je večina hvalila dizajn, torej verjetno res ni "grd". Če pa je tebi, napiši prihodnjič "mi je grd".

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 29, 2009 1:18 pm

Hja, vsakomur svoje, a ne? Meni pač ne potegne najbolj...

Kar se pa tiče tega, da ni požel priznanj, pa nisem imel oblikovanja v mislih, ampak bolj področje zanesljivosti. Kolikor se spomnim, je bilo kar nekaj polemik glede kvalitete, pa tudi na carsurvey.org ni ravno absolutni zmagovalec po mnenju uporabnikov...

Zanimivo, res nisem vedel, da je tudi C4 tako poceni, ampak opreme nima pa popolnoma nobene. 2 x airbag? Pa saj nismo več 1998...

Pa saj ni važno. Branko si bo že nabavil tisto, kar mu je všeč...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 29, 2009 1:33 pm

M je napisal/-a:... ampak opreme nima pa popolnoma nobene. 2 x airbag? Pa saj nismo več 1998...

Zanesljivost so popravili, glede airbagov se strinjam - je pač vstopni "budget" model.

Opremo ima pa tako:

Attraction:
ABS s pomočjo zaviranja v sili
Varnostna blazina za voznika in sovoznika
Regulator in omejevalnik hitrosti
Variabilni servo volan
Volan nastavljiv po višini in globini
Volan s fiksnim centralnim delom (2 bloka)
Potovalni računalnik
Električni, greti vzvratni ogledali
Električni pomik stekel spredaj
Centralno zaklepanje z daljinskim upravljalcem (1 ključ)
Po višini nastavljiv voznikov sede(
Deljiva zadnja klop 1/3 - 2/3
Klimatska naprava
Hlajen sovoznikov predal
Oblazinjenje Mixi
Dnevne luči
15-palčni okrasni kolesni pokrovi Arromanche

Ni tako švoh, edino ESP in več airbagov bi bilo nujno. Ima pa nekatere stvari (odebeljeno), ki jih tudi nekateri konkurenti s srednjo opremo ne premorejo.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 29, 2009 6:53 pm

esem je napisal/-a:
M je napisal/-a:... ampak opreme nima pa popolnoma nobene. 2 x airbag? Pa saj nismo več 1998...

Zanesljivost so popravili, glede airbagov se strinjam - je pač vstopni "budget" model.

Opremo ima pa tako:

Attraction:
ABS s pomočjo zaviranja v sili
Varnostna blazina za voznika in sovoznika
Regulator in omejevalnik hitrosti
Variabilni servo volan
Volan nastavljiv po višini in globini
Volan s fiksnim centralnim delom (2 bloka)
Potovalni računalnik
Električni, greti vzvratni ogledali
Električni pomik stekel spredaj
Centralno zaklepanje z daljinskim upravljalcem (1 ključ)
Po višini nastavljiv voznikov sede(
Deljiva zadnja klop 1/3 - 2/3
Klimatska naprava
Hlajen sovoznikov predal
Oblazinjenje Mixi
Dnevne luči
15-palčni okrasni kolesni pokrovi Arromanche

Ni tako švoh, edino ESP in več airbagov bi bilo nujno. Ima pa nekatere stvari (odebeljeno), ki jih tudi nekateri konkurenti s srednjo opremo ne premorejo.

Moram pa rečt, da me čudi, da volana s fiksnim centralnim delom ni pobral še nihče drug. Nisem še vozil zadeve, ne vem, kakšen je občutek, ampak z vidika varnosti je zadeva odlična.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če okt 29, 2009 7:26 pm

M je napisal/-a: ... ampak z vidika varnosti je zadeva odlična.

Zakaj že?
Osebno mi je zelo moteče, ker nevem v katei poziciji so kolesa :?
Freude am Fahren

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Če okt 29, 2009 7:35 pm

gigi, se strinjam... meni je tole s fiksacijo totalno zgrešeno...
moti me tudi vse več displayev kot npr. pri meganu, kjer so vsepovsod te cenene lučke... avto mora met fajn volan (ne preveč posreden), dve lepi številčnici za števce in to je že veliko:)

moj glas: novi ceed oz. proceed

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 29, 2009 8:38 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
M je napisal/-a: ... ampak z vidika varnosti je zadeva odlična.

Zakaj že?
Osebno mi je zelo moteče, ker nevem v katei poziciji so kolesa :?

kako ne veš, v kateri poozociji so kolesa??? :roll: vsaj to vendar vidiš po prečkah... saj se ne vrti samo obroč, ampak tudi prečke, fiksen je samo sredinski del.

je pa to rešitev, ki omogoča, da je airbag vedno v idealnem položaju.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov