Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne nov 01, 2009 10:51 am

Katerikoli avto je težko prodat. Mi prodajamo Škodo Octavio 1.9 TDI, na avto netu je med cenejšimi, če ne celo najcenejša med primerljivimi, pa kličejo v glavnem preprodajalci, v smislu a koja je zadnja cijena, pa nekakšne smešne zneske ponujajo...

No, ap dobil sem seveda še obvezni mail od Capt. Johna Smitha, ki je iz Iraka premeščen v Evropo in nujno rabi takšen avto :roll: , pa mail od enga Romuna...

Je pa res, da oglasov brez cene, s ceno po dogovoru, ali pa s ceno 10 € osebno niti povoham ne.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Ne nov 01, 2009 12:39 pm

Mislim, da je res bolj to krivo kot je pelinkovec rekel. Pred kakšnim letom dni, ko sem gledal za rabljenimi avti nisem niti pomislil na to znamko, niti sedaj ko pogledam pod Carisma ne vem če sem ga sploh kdaj videl na cesti. Krivo je nepoznavanje znamke oz. modela avta.
Najbolj gredo pa itak v promet nemci... Je pa tudi "recesija" kar precej znižala cene avtomobilov, če primerjam, sem mojega Opel Corso dejansko prodal za 15-20% pod dejansko vrednostjo samega avtomobila (in je bil resnično lepo ohranjen!).

Iz marketinškega vidika je res zelo pomembno, da so slike lepo razločne: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=51889
In pa dejansko pod opis napisano še par dodatnih informacij, da kupec dobi že preko opisa mal več zaupanja v tebe.

Upam, da čimprej rešiš situacijo. Če je registriran in že imaš drug avto, zna biti že tole res stresno.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne nov 01, 2009 3:39 pm

Tud jst sem dobil "povpraševanje" sicer ne od Capt. Johna Smitha, pač pa od Captain Mike Mckee-ja :har

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Ne nov 01, 2009 5:52 pm

Jaz sem tudi prejel mail od Capt Christopher Rogersl :bonk , dobil pa sem tudi SMS, da se RESNO :lol: zanimajo za moj avto, naj pokličem na GSM 090... :rofl :bonk

A je kdo toliko neumen, da nasede na take fore?

Glavna krivca za tako klavrno prodajo sta recesija in pa poplava rabljenih avtov, je švercerjev ko dreka :x

Hecna mi je le ena stvar - ko sem začel prodajati, sem bil zihr, da ga bom hitro prodal,ker ne gre za nek hudo visok znesek, hkrati pa je avto dober, sem si mislil, da recesija lahko le "pripomore" k prodaji takšnih poceni avtov...ja, vidim da sem brcnil v temo :P

Očitno je stvar takšna, da tisti, ki jih je recesija prizadela (nižje plače, izguba službe, ...) ne morejo razmišljati o menjavi oz nakupu avta, tisti, ki pa nimajo finančnih problemov, o takšnih avtih sploh ne razmišljajo... pa smo tam :?

Bo že... Hvala bogu, da vsaj dela in se lahko mirno vozim...

lp vsem

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne nov 01, 2009 7:07 pm

mah kaka recesija.. jst prodajam R5 za 200€ že 3 mesece pa samo cigani in bosanci kličejo. cigani ponujajo 100-150€ kot da so zmenjeni.. bosanci pa da če jim pustim tablice in registracijo za čez mejo :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne nov 01, 2009 8:20 pm

Z prodajo Carisme je skoraj misija nemogoče. Poznam človeka, ki že 20 let prekupčuje, vse je prodal, a Carisme se ni mogel znebit. :) Prodal boš samo z menjavo, po možnosti za dražje vozilo (seveda vsak rad vidi nekaj denarja),
Se pravi če se ti dopade nek avto za 5000 euro, išči tak avto po avto.netu in pokliči človeka, če ga interesira menjava in tvoje doplačilo. ;) Za gotovino boš res težko našel sedaj kupca, mogoče največ 1000 eur za gotovino, kar je sramotna cena za tak avto. A kolegica je pred tednom kupila Cliota 2000 z klimo za 2200 euro. :roll:
Aja, kar se sejma tiče pa samo pozabi, škoda časa, bencina in vstopnine, trenutno se prekupčevalci "nategujejo" med seboj, ker kupcev preprosto ni.

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne nov 01, 2009 8:48 pm

Dober, zanesljiv avto za normalno ceno se proda preden sploh pride do neta. Ti samo raztrobi svojim sodelavcem, prijateljem in znancem da prodajaš dober in zanesljiv avto pa se bo že kdo našel, ki ga bo kupil. Avto se proda prek znanstev in zaupanja.

Primer: sem ravno kupil avto od kolega. Se mu je malo mudilo, za ceno sva bila dogovorjena pa v petih minuah. Avto je pa 100% dober, ker je bil on prvi lastnik. Problem je bil kam s trenutnim avto. Rešitev: od brata punca je rabila poceni in zanesljiv avto in točno to je dobila. Smo se dogovorili za odlog plačila 2 meseca pa je blo.

Z enim random kupcem se pač ne moreš tega it.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 01, 2009 9:43 pm

erixon je napisal/-a:Dober, zanesljiv avto za normalno ceno se proda ... random kupcem se pač ne moreš tega it.

Ja tole je pa že skor 7TH heaven :P

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne nov 01, 2009 11:48 pm

Proda se samo kar je krepko pod ceno...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po nov 02, 2009 12:24 am

Nejko87
Se strinjam
Dejansko, če je bil opravljen velik servis na avtu je to samo en velik + za kupca nikakor pa ne moreš računat na 200 evrov več na vrednosti.
Tud sam sem recimo pred slabim letom kupil avto za 1200 evrov (nove gume, zavore, velik servis vse na novo), ampak danes je avto zgubil do 50% vrednosti kljub temu, če ga grem sedaj prodajat kupca sploh ne bo ganilo, da ima avto velik servis narejen, zimske, nove zavore in druge stvari, ampak avto bo še vedno ocenjen na eno tržno trenutno vrednost.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po nov 02, 2009 6:12 am

ja s takim avtom se praktično oženiš če me razumeš kaj hočem povedati, v kolikor je tista temno modra tvoja, ki se prodaja, je vsaj iz oglasa videti, da imaš zimske gume, še to navedi v oglas, trenutno je tudi to pomemben faktor pri prodaji, pa če dodaš še letne gume zraven.........mogoče pa tudi to kaj pripomore, da bo laže šel..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Po nov 02, 2009 5:34 pm

Nejko87 je napisal/-a:Proda se samo kar je krepko pod ceno...

Ja, v splošnem to drži..niso pravi časi za prodajo avta...

abcabc je napisal/-a:Dejansko, če je bil opravljen velik servis na avtu je to samo en velik + za kupca nikakor pa ne moreš računat na 200 evrov več na vrednosti.
Tud sam sem recimo pred slabim letom kupil avto za 1200 evrov (nove gume, zavore, velik servis vse na novo), ampak danes je avto zgubil do 50% vrednosti kljub temu, če ga grem sedaj prodajat kupca sploh ne bo ganilo, da ima avto velik servis narejen, zimske, nove zavore in druge stvari, ampak avto bo še vedno ocenjen na eno tržno trenutno vrednost.

S tem se ne morem popolnoma strinjati - tudi sam sem avto kupil tik pred prvim velikim servisom in ga pač plačal po takratni tržni ceni oz. mogoče celo malo več (~ 50 000SIT oz 200€), pač je bil 1. lastnik in odlično ohranjen avto... S servisom sem imel potem še dobrih 400€ stroška, kar ni zanemarljivo, vendar me to ni toliko motilo, ker itak velja nepisano pravilo, da je fajn ob nakupu rabljenega avta najprej narediti veliki servis - torej 2 muhi na 1 mah.... :)

Logično pa je, da ne moreš na račun servisa dvigniti cene točno za opravljeni servis, ne moreš pa tega tudi popolnoma prezreti. Denar je denar, če ga ne naredi prodajalec, ga bo moral bodoči kupec - v vsakem primeru je avto z opravljenim servisom vreden več od primerljivo ohranjenega avta brez opravljenega servisa. Ravno tako gume, menjane zavore, ipd... vse vpliva na ceno - sicer je prodajalec še vedno v minusu glede na vložene € v avto, vendar je tako opremljen/servisiran avto vreden več.

To seveda velja oz. to cenijo ljudje, ki avto kupijo zase oz zato, da se bodo vozili. Raznim preprodajalcem pa je glede tega vseeno, saj ga itak ne misli vozit, gleda samo, kje bo večji plus.

Vem pa tudi to, da ga bo tisti, ki ga bo prišel pogledat, skoraj 100% tudi vzel, 100€ gor ali dol... Če je kupec zainteresiran, greš včasih tudi kakšnih 100€ pod zastavljeno ceno, če pa je nek švercer, ga pa gladko odje*eš :P

Hvala bogu, pa avto dela tako kot je treba in mi ga ni težko voziti še naprej ;)

xsara je napisal/-a:ja s takim avtom se praktično oženiš če me razumeš kaj hočem povedati

Ja, vem... Na srečo gre za srečen zakon ;) :D :D

hladni je napisal/-a:ne vem če je res tako kot vi pravite. Nizka cena nekatere prej odbija kot privablja. Največji faktor pa je ohranjenost...in kaj zaj to pomeni:sedeži zadaj so kot it tovarne, spredaj super ohranjeni, vedno je bila kaka prevleka gor. Strop nima niti enega flekca. Praske le minimalne, nič polamano, vdarjeno od vrat itd. Dober vtis nardiš če maš gor smrček in je avto spucan. Moj avto je bil takšen primerek, bil sem 2. lastnik....

Pod to se pa podpišem :tomidelej: oz tako tudi sam razmišljam... Da bi dal avto za npr. 1200-1400€, kot je nekdo napisal, bi se meni kot kupcu to zdelo celo malo sumljivo, če so vsi avti v rangu 2000-3000€.
Še posebej če veš, da je avto odlično ohranjen in vzdrževan, pač da je vse tipi topi... potem pa cena 1200€...Nekako ne gre skupaj, a ne? Ali pa imam samo jaz takšen občutek :?:

Pa lep dan vsem ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po nov 02, 2009 8:02 pm

BMW-ji pa gredo, da kr ne morem verjet...je bratranc pred 2 mescoma prodal BMW-ja 3 touring l.2004v 1 dnevu od objave na netu, potem danes sva dala še enega na net BMW3 l2007 (je kupu razbitga, pa je mislu, da ga bo za sebe popravu, vendar se je premislu) in v roku 1 ure so se že 3 kregali, da ga bodo prišli iskat, tako, da..... :roll:

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po nov 02, 2009 8:50 pm

@pelinkovec

V življenju sem menjal že nešteo avtov, nekateri so imeli opravljen velik servis, nove gume, zavore pa je kupec vzel to samo v en velik + na koncu je pa vseeno ceno zbijal.
Itak, če pa ni opravljenega velikega sevisa pa hočejo zbijat ceno in zbijat, kot da manjka pol avta.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po nov 02, 2009 9:50 pm

res je da niso pravi casi za prodajo,ampak posledicno so odlicni za nakup ;)

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Po nov 02, 2009 9:53 pm

Cash je napisal/-a:BMW-ji pa gredo, da kr ne morem verjet...je bratranc pred 2 mescoma prodal BMW-ja 3 touring l.2004v 1 dnevu od objave na netu, potem danes sva dala še enega na net BMW3 l2007 (je kupu razbitga, pa je mislu, da ga bo za sebe popravu, vendar se je premislu) in v roku 1 ure so se že 3 kregali, da ga bodo prišli iskat, tako, da..... :roll:

Jaz pa imam kolega, ki se nikakor ne more "rešiti" BMW 3 limuzine, l. 2003, odlično ohranjen, itd... ceno ima nekje v zlati sredini, ampak nekako ni pravega interesa, tu pa tam se najde kak kvazi kupec, ampak pogledat ga pa mislim, da ni prišel še nihče (v 2-3 mesecih) :o
Je pa verjetno pomembna tudi lokacija prodajalca, vsaj nekateri pravijo, da je... Čeprav meni ni problem it 150-200km pogledat avta, ki je "vreden greha", nekaterim pa je že par 10 km zelo daleč in bi najraje videl, da mu ga priprelješ pokazat na dom :bonk

abcabc je napisal/-a:V življenju sem menjal že nešteo avtov, nekateri so imeli opravljen velik servis, nove gume, zavore pa je kupec vzel to samo v en velik + na koncu je pa vseeno ceno zbijal.
Itak, če pa ni opravljenega velikega sevisa pa hočejo zbijat ceno in zbijat, kot da manjka pol avta.

Saj jaz ne govorim, da se cene ne zbija ali kaj podobnega, samo zbijati ceno zaradi samega zbijanja cene mi je pa malo mimo - če že zbijaš, imej nek argument, npr. avto ni ohranjen, ima veliko prevoženih, je rjav, obtolčen, bla bla.... Če pa je avto tipi topi in ima veliki servis, mi pa ni logično, da je vreden enako, kot primerljiv avto brez velikega servisa.

Kot navajaš v primeru, da ni velikega servisa, da zbijajo ceno, kot da manjka pol avta - takemu bi se lepo zahvalil in to je to, se mi sploh ne da ubadati. Konec koncev je treba biti realen, ne pa samo nekaj zbijat in zbijat... Eni bi radi, da jim kupiš še nove gume, plačaš servis in zavarovanje :jao: :bonk

Če je kupec resen in zainteresiran, se da marsikaj dogovoriti...100€ gor ali dol...

Se mi velikokrat zdi, da je v nas še veeeeliko balkana - treba je zbijat zbija t in še enkrat zbijat ali pa npr zaje*at stranko, ipd... potem je pa kost na mestu :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov