Ma zdržati bi morala oba.zvezdica_maja je napisal/-a: Po obliki mi je sicer najbolj všeč bravo, tudi ful udoben je znotraj, samo ker avto kupujem za dlje časa (sigurno več kot 5 let), se mi zdi golf boljša izbira. Poleg tega delam letno cca. 35k km in po moji logiki mi bo dlje zdržal golf kot bravo.
Pa ne glej zgolj samo 'zdržljivosti' in pričakovane vrednosti po x letih - v tako dolgem številu let in pri tem številu kilometrov je pomembno predvsem, kako se boš v avtu dejansko počutila.
Če praviš da ti je bravo bolj všeč in bolj udoben, zakaj torej ne...
Ampak tukaj pozor - nemški avti pogosto dajejo prvi vtis, da so trdi in neudobni, po daljši vožnji pa pogosto iz njih stopiš manj utrujen kot če bi sedel v kakšnem 'mehkem udobnem' avtu.
Vsekakor oba dobro preizkusi (minimalno ena ura testa za vsak avto) in preveri vse podrobnosti glede udobja, ergonomije, upravljanja, praktičnosti...
Jaz sicer navijam za golfa, ampak lahko da bo tebi bolj odgovarjal bravo. Saj recimo zame bi bil v tem trenutku (če bi sedaj kupoval) boljša izbira golf 6 in ne 5 (čeprav so razlike minimalne), ti pa meniš obratno - vsak ima pač svoj okus in potrebe.