Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po nov 16, 2009 2:10 pm

zvezdica_maja je napisal/-a: Po obliki mi je sicer najbolj všeč bravo, tudi ful udoben je znotraj, samo ker avto kupujem za dlje časa (sigurno več kot 5 let), se mi zdi golf boljša izbira. Poleg tega delam letno cca. 35k km in po moji logiki mi bo dlje zdržal golf kot bravo.
Ma zdržati bi morala oba.

Pa ne glej zgolj samo 'zdržljivosti' in pričakovane vrednosti po x letih - v tako dolgem številu let in pri tem številu kilometrov je pomembno predvsem, kako se boš v avtu dejansko počutila.
Če praviš da ti je bravo bolj všeč in bolj udoben, zakaj torej ne...
Ampak tukaj pozor - nemški avti pogosto dajejo prvi vtis, da so trdi in neudobni, po daljši vožnji pa pogosto iz njih stopiš manj utrujen kot če bi sedel v kakšnem 'mehkem udobnem' avtu.

Vsekakor oba dobro preizkusi (minimalno ena ura testa za vsak avto) in preveri vse podrobnosti glede udobja, ergonomije, upravljanja, praktičnosti...

Jaz sicer navijam za golfa, ampak lahko da bo tebi bolj odgovarjal bravo. Saj recimo zame bi bil v tem trenutku (če bi sedaj kupoval) boljša izbira golf 6 in ne 5 (čeprav so razlike minimalne), ti pa meniš obratno - vsak ima pač svoj okus in potrebe.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Napisal/-a vanmarkus Po nov 16, 2009 2:45 pm

jaz pa ti svetujem samo to ,da ko boš kupovala zahtevaj daljšo testno vožnjo tistih 20 min. ni NIČ pač dej vedet prodajalcu ,da si resen kupec

lp
nekje piše da sem pameten

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Po nov 16, 2009 3:12 pm

Osebno bi vzel Bravota, zato ker sem mnenja da dobiš več za svoj denar, oblikovno mi je veliko bolj všeč in ni tako dolgočasen kot golf (vendar to je spet moje mnenje). Enostavno nisem tak, da bom imel golfa samo zato, ker je nemec, je po besedah drugih boljši od vseh avtomobilov na svetu in je dobro prodajan. Te stvari me ne prepričajo v nakup in naj tudi tebe ne.:)
Avto izberi na podlagi počutja v avtu in vožnji, ter na podlagi tega kateri ti je bolj všeč.
Sem prepričan da v samo kvarljivosti ne bo nekih razlik, bi si pa prej upal trditi da bo JTD zdržal dlje kot TDI, ampak ne pravim da je TDI slab motor, Oba sta odlična in če ju boš vzdrževala mislim da ne bo z nobenim problemov :D

Stari fiati so res mogoče na slabem glasu, ampak poudarek na besedi stari. Pa še to po mojih izkušnjah le tisti ki so bili slabo vzdrževani, saj meni že tretji starejši fiat dela brez problemov.
Se je pa pri novih kvaliteta izboljšala, sploh JTD motorji so v sami špici. :D

Pa uspešen nakup.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po nov 16, 2009 4:51 pm

Če bi moral izbirati med njima bi Golfa, ker imam katastrofalne izkušnje z Fiatom. Definitvno pa testno vožnjo. Odločitev je tvoja, uspešen nakup.

lp
Freude am Fahren
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov