Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po nov 16, 2009 12:11 pm

Sicer pa po tvoji sliki v avatarju sploh nevem kaj razmislas :P
Lp by Mare

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 16, 2009 9:35 pm

Ta 9-3 mi je mogoče edini lep Saab in ta mi je zeeelooooo lep, mogoče razen malce nenavadne armature. Kolikor sem slišal so pa deli zelo dragi, če je treba kaj rihtat...
Drugače ga skoraj bolj predlagam kot Passata(čeprav je pri bajti in je res udoben in zanesljiv avto, odličen za dolge proge), ker jih je enostavno toliko uvoženih v zadnjih letih, da je na vsakem vogalu kak.
Saab je pa čisti kontrast - ekskluziven, netipičen in tudi novejši letnik očitno dobiš za podoben denar... Je pa slaba stran verjetno nekoliko dražje vzdrževanje, večja izguba vrednosti in tudi težje ga bo prodat čez nekaj let...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po nov 16, 2009 9:49 pm

Se pridružujem mnenju "laMike". Koliko vas je že imelo 2.2 d dizla da ga tako grajate? Motor je odličen, za prenos je veriga, z njim sem kot sopotnik prevozil dost km, pa nikoli težav.
Sem za saaba, če iščeš avto za dolgo časa (+5 let), ni nimaš bati izgube, ker dejansko nimaš nič za izgubit, 500 euro več kot pri passatu, kar je zanemarljivo. Težava passata je, da je zelo zanimiv za tatove, kar pomeni, da nosiš riziko kraje oz. plačuješ kasko. Pri Saabu to odpade. Pa tudi vsak drugi že ima tega passata, kar bi mi osebno bilo bedno.
Je pa probem saaba, da težko najdeš pametnega mehanika, upam, da imaš kakšnega dobrega v msilih, vrednega zaupanja ;)

Kakorkoli se boš odločil, uspešen nakup
LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
_los_bandoleros_
Nov uporabnik

...

Napisal/-a _los_bandoleros_ To nov 17, 2009 11:28 pm

Malo sem tudi pobrskal po Opel forumu glede tega 2.2 DTI motorja, in ni večjih kritik, zavedam se da lahko tako kot pri enem kot pri drugem avtu naletim na marsikaj, pri več kot 150000 prevoženih, ampak ima ta 2.2 DTI motor Bosch črpalko, 1.9 131K pa deluje na malo drugačnem principu, je pa res da ima 2.2 verigo namesto jermena, tako da sta res tam tam, je pa dejstvo da je 1.9TDI 131K, bolj poskočen, to sem pa že občutil, potemtakem gre pri 2.2 res za malo zastarel motor ampak še se vseeno obnese.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr nov 18, 2009 11:46 am

2.2 je pac traktor za dosti kilometrov, ne pa za mestno priganjanje ....
Lp by Mare

Uporabniški avatar
_los_bandoleros_
Nov uporabnik

(:

Napisal/-a _los_bandoleros_ Pe nov 20, 2009 11:28 am

Probal tega Saaba in ga kar rezerviral, avto je res lep in se zelo lepo vozi, motor lepo laufa, ima nekaj manjših felerjev( malo popraskana armatura, en ris na tapeti na sovoznikovi strani, malo rjavi kolesni vijaki, malenkost se lušči zadnji znak, zaenkrat vglavnem samo malenkosti, upam da tako tudi ostane, ceno so mi spustili na 7,490 Eur bom probal še za kakšnih 200 Eur ko grem po njega, zraven dobim servisno knjigo, pred 10000 kilometri naj bi bil servisiran pri Kopaču v Lj., tako da zaenkrat mislim da še kakšno leto ne rabim delat servisa, vsekakor ga bom pa peljal na pregled podvozja, in pregled z računalnikom, me pa še enkrat zanima če ga kdo pozna avto in lastnika, ker se je pred časom prodajal privat, sedaj pa ker dobi otroka, kupuje drugega in ga pač ko ga prodajo v Avtohiši pri Čepinu, vzame večjo Zafiro.

Pozna kdo???
http://www.bolha.com/oglas383483807/saa ... 004-178000

Sedaj je link samo še na bolhi, ker z avto.net so ga umaknili zaradi moje rezervacije!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe nov 20, 2009 3:33 pm

Super!

Sicer pa tudi link na bolhi ne deluje vec ma dobro, imas da ga predstavis v Galeriji! :)

Srecno voznjo!
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
_los_bandoleros_
Nov uporabnik

(: Itaq

Napisal/-a _los_bandoleros_ Pe nov 20, 2009 7:59 pm

Ja seveda da ga bom, zdaj lahko počasi umaknem Golfa, pa dam Saaba gor, sem na Saab forumu bral enkrat neke članke, pa je en član napisal, da če vidi kakšnega 19-letnika v Saab-u, da ga takoj proda, ker kao za nas so Passati, pa bmw 3, pa to, no jaz sem star 19 let in bom v kratkem vozil Saaba, moram najt tisti članek in mu malo...

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To dec 01, 2009 1:45 pm

Živjo,

pred časom sem imel golfa IV (130KM), trenutno imam Saab-a 9-3 2.2TID. Res je, da ne gre za isti razred, samo edino kar gre VW v prid je 6. brzina, drugače je Saab zakon v vseh pogledih... Tud po nesreči ne grem nazaj na VW ali na kakega drugega "kvalitetnega" nemca :D

Kar se primerjave motorjev tiče, je VW res nekoliko poskočnejši, res pa je da je Saab 200 kg težji od Golfa IV (pa saab ima 2cm širše gume:), pri isti teži in gumah bi bila razlika v pospeških po mojem mnenju zanemarljiva... Občutek večje moči daje tudi večja turbo luknja pri VW, TID pospešuje bolj zvezno in tudi zato ni takega "sunka" ko turbo zagrabi...

Se pa da motor 2.2 TID "čipat" na cca. 160KM, kar bom verjetno v prihodnosti storil...

O samem izgledu raje ne bi zgubljal besed, ko vidm Passata 01-03 se morm stran obrnt, me kr oči zapečejo tolk je grd (sploh karavan) - moje osebno mnenje, medtem ko je 9-3 Vector poezija za oči - moje mnenje...

moj 9-3: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 5b71ae1470

Pri tvoji izbiri si se absolutno pravilno odločil

Lp Davor

Uporabniški avatar
_los_bandoleros_
Nov uporabnik

Napisal/-a _los_bandoleros_ To dec 01, 2009 6:13 pm

Hvala za dober kompliment davorkat, sem še danes preveril pri serviserju ( Kop-car), če je bil tam servisiran in če je imel kakšne napake, ker ima gor njihov okvir od tablic, in sem sklepal po tem in jih poklical, na srečo sem naletel na enega izmed njihovih delavcev ki se zdaj že bivšega lastnika spomni in je rekel da je opravljal redne servise na 15.000 km, filtri in olje, niso pa odkrili nobenih drugih napak, kajti avto si je sam lastnik pripeljal iz Belgije, no pri Kop-caru me je vprašal za kakšno ceno ga bom kupil, rekel sem mu za 7500, in mi je rekel da ga on takoj proda za takšno ceno, kajti je še vreden tega, kljub temu da se težje prodajajo, in je rekel tudi da ne bom zgrešil nakupa, in so res skoraj vsi na strani Saab-a, še bolj pa seveda tisti ki ga vozijo in ga še bomo(:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov