@/miha\; majster kje si ti dobil take grozne obrate za Cliota
Jaz ga imam s 1.4 75KM pa ima v 5. pri 70km/h točno 2000obr/min, naprej si pa računaj koliko je (nič več kot tvoj BMW). Je pa imela sestra 1.2 60KM pa je imel čist ista prestavna razmerja (gledano po števcih). Itak imajo vsi avti bolj kot ne prestavna razmerja nekje v istih okvirih, razlike so malenkostne (upoštevano isti rang).
Če gledaš dizle je pa ista zgodba, doma smo imeli Cliota 1.5dci, zdaj pa je še Xsara 2.0HDi > oba gresta v 5. prestavi pri 2000 obratih 90km/h. Tak, da isti šmoren pa čeprav je tu že Xsara en razred višje kot Clio.
Kar se tiče mašine 1.4; 75KM v Cliotu je po mojem dobra izbira. Jaz ga imam tri leta, zdaj ima že več kot 200 tisoč kilometrov in za enkrat mašina - cuker

. Ne, da bi nekaj brez veze hvalil, ampak res, končna hitrost po števcu je ~ 182km/h, potegne zadovoljivo, olje - v 15.000km se nivo na šibki zniža mogoče za 3mm, poraba bencina pa za moje pojme majhna. Sem pa jaz zdaj ugotovil, da mu bolj paše Petrolov bencin - 0,4 do 0,5l nižja poraba kot pri OMV in Mol. Včeraj sem tankal, poraba točno 5,8l/100km

- lokalna vožnja, slabe ceste, ovinki pa tudi nekaj razgibanega terena. In res zdaj sem že trikrat zaporedoma tankal na Petrolu in nikol ni bilo povprečje čez 6, z OMV- jevim bencinom je pa bilo okrog 6,3 do 6,4.
V primerjavi s 1.2 motorjem se kar pozna večji navor pa tudi končna moč, pije pa manj, pa tisti, ki smo ga mi imeli doma je na 20.000km spil liter olja.
Moje mnenje, definetivno boljša izbira 1.4, pri zavarovanju in cestnini pa praktično ni razlike. Leta 2006 vem, da je bilo med 1.2 in 1.4 razlike za 10.000sit

pri nič popusta.