Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne nov 29, 2009 10:52 am

AudiFreak je napisal/-a:Jaz sem se opekel s tem 1.6 74 kw motorjem v Audi 80. Menjal katalizator, dva krat lambdo sondo, lmm, svečke... No avto je še kar trokiral. Nikdar ni šel čisto, tako kot bi mogel. Šel ni nikam. 1.9 tdi 66kw v A4 je raketa in pol proti temu. Zdaj pa si predstavljaj. :lol:

Seveda je bla zaradi tega trokiranja včasih tudi poraba 12 litrov. Proti koncu ko sem ga kolikor tolikor k sebi spravil z vsemi možnimi popravili je porabil samo še 9 litrov. 8)

Tudi jaz sem imel težave z trokiranjem pri Golfu IV 1.6 74kw (AKL). 2x sem zamenjal svečke, kable za svečke, cinšpulo, lambdasondo, na računalniku je bil x-krat. Noben mehanik ni vedel kaj je narobe, niti z forumi si nisem mogel pomagat. Po dveh letih matranja sva z pomočjo VW mojstra iz Lenarta odkrila da so bile krive verjeli ali ne, svečke NGK. Predpisane svečke NGK-BKUR6ET-10 sem zamenjal za predpisane BOSCH-eve in sedaj se že leto in pol vozim brez problema.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Ne nov 29, 2009 4:51 pm

usaka informacija pride prav, da vem na kaj bom pripravljen pri tem motorju, gre se mi pa da bom mel avto usaj nekaj časa ne samo eno leto.
Power is nothing without control!!!!!

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Če dec 03, 2009 8:28 pm

evo slišal se z andrejem in avto me čaka, tako da drugi teden ga grem iskat potem pa predstavim tu na forumu, pa bomo vidli kako se bo obnašal, mam pa doma za usak slučaj en 1.8 8v motor ki ga treba le obnovit;) upajmo na najboljše:)---

Po nakupu tega passata bom mel na dvorišču že 3 passate enega za dele 1.8ABS motor, legendarnga 1.6TD in tega ki ga pripeljem;)

Čist passat freak--Just like that model of car:)

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če dec 03, 2009 8:38 pm

Tako ja, kr navlako na dvorišče pelat, na tuj račun vse pretrpi.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Če dec 03, 2009 8:41 pm

Jože20, nevem zakaj bi bla navleka, in ne vem kaj misliš s tem na tuj račun, če pa ne veš sem en avto prodal da bom lahko pripeljal drugega passata, če ti pa ni ušeč VW znamka, se pa ne rabiš oglašat;)

Uporabniški avatar
Northary
Nov uporabnik

Napisal/-a Northary So dec 05, 2009 2:44 pm

" legendarnga 1.6TD ":?: kokr berem tvoje poste o njem je bil legendaren za rihtat
Slika
Every day for us something new

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 So dec 05, 2009 3:06 pm

Northary je napisal/-a:" legendarnga 1.6TD ":?: kokr berem tvoje poste o njem je bil legendaren za rihtat

Njemu je vse legendarno, kaj se tiče Passata. Samo nevem od kdaj je tak Passat ko ga ma sacrifise legenda?

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice So dec 05, 2009 3:12 pm

legendarn gor al pa dol se pa vozim ceneje kot kdorkoli drug in se mi stroški servisa počasi vračajo. drugače me bolj zanimajo informacije od 1.6 101KM motorja, da pač vem kaj me čaka in kako ukrepat. Je pa tko da mi je ta model passata ušeč zato tudi kupujem in rihtam tega dizla.

lp

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 So dec 05, 2009 8:27 pm

sacrifice je napisal/-a:legendarn gor al pa dol se pa vozim ceneje kot kdorkoli drug in se mi stroški servisa počasi vračajo. drugače me bolj zanimajo informacije od 1.6 101KM motorja, da pač vem kaj me čaka in kako ukrepat. Je pa tko da mi je ta model passata ušeč zato tudi kupujem in rihtam tega dizla.

lp

Sori ampak ti si čez les. Bilo ti je povedano že vse o motorju. Pač veliko žre, gre pa nikamr. Vzdržjivost je dobra.

In kaj ma veze to s tem, da se ti voziš ceneje od mene :D Ne vidim poante.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So dec 05, 2009 8:49 pm

Mene bolj zanima kaj imajo stroški servisa s poceni vožnjo? Kaj? Zabiješ v staro garo ogromno denarja, da se voziš poceni. :roll: Men ne gre ravno skupaj. Pa imam v nickname-u "Dr" :tomidelej:

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne dec 06, 2009 12:33 am

enostaven primer prej sem za recimo 10eur z vectro šel 1x v novo mesto, skupno 60km, zdaj grem z istim denarjem 4x pa še kje okoli do krškega brežic, in tako že nekaj prihranim in mi ostane za kaj drugega porihtat po autu, use se gre za to. To staro "garo" pač ima ker rad sam rihtam in šravfam avte, kaj je pri novejših težje, pa pač enostavno so mi lepši in bolj vzdržljivi kot stari avti, zato tudi v nadalne sploh ne razmišljam o nakupu novejšega avta, tu maš zmeram nekaj da narediš avto boljši, lepši, karkoli in ob varčni vožnji ti se splača. Men ni problem tud če 10l/100km pije, ampak če se da manj toliko bolje.

Glede tega 1.6 motorja usaj iz mojega vidika bo šel bolje kot originalni 1.8 90KM, tud že novejša tehnologija, glede na težo ki je pri starejšem passatu manjša računam na malo manjšo porabo kot pri novejših, dirkam ne več ker se enostavno ne splača, tako da močen bo čisto zadosti za normalno vožnjo. Servisi so pa tako ali drugače isti na useh avtih. Zanimajo me čisto izkušnje drugih ki so imeli ta motor na kaj treba bit pozoren in katere stvari rad grejo.

Me pa zanima še katero olje je najboljše za ta motor(v vectri uporabljam elf competition 10/40, katere svečke so najboljše pa mogoče še kaka malenkost. Pa kako je s tem kimam v teh passatih se dobro obnesejo in koliko v povprečju pride filanje klime(prvič mam avto s klimo).

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne dec 06, 2009 10:17 am

sacrifice je napisal/-a:enostaven primer prej sem za recimo 10eur z vectro šel 1x v novo mesto, skupno 60km, zdaj grem z istim denarjem 4x pa še kje okoli do krškega brežic.....

ej :roll: pretiravt pa res ni treba :!: :idea: potemtakem za 240 km porabiš 10 eur? Na kurilca je to 16 litrov, potem drži, bencina je pa to dobrih 8 litrov....poraba 3,3

Torej tankaš v 1.6TD kurilca.... :D

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne dec 06, 2009 11:40 am

ne ne vozim se na kurilca ampak na 50%nafte in na 50% odpadnega rastlinskega olja, brez nekih predelav, kar je tudi predstavljeno v galeriji. Pa še opažam da avto dosti lepše deluje in manj kadi in malenkost bolje gre v nižjih obratih. Useeno pa mi je škoda avta in denarja za kazni zaradi kurilca.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne dec 06, 2009 8:34 pm

sašo5 je napisal/-a:
sacrifice je napisal/-a:enostaven primer prej sem za recimo 10eur z vectro šel 1x v novo mesto, skupno 60km, zdaj grem z istim denarjem 4x pa še kje okoli do krškega brežic.....

ej :roll: pretiravt pa res ni treba :!: :idea: potemtakem za 240 km porabiš 10 eur? Na kurilca je to 16 litrov, potem drži, bencina je pa to dobrih 8 litrov....poraba 3,3

Torej tankaš v 1.6TD kurilca.... :D

Točno tako 5x več boš pa prišel okol, če boš še gume na 2.9 bara filal zadnje pa na 3.3 bare :roll:.Glede starih vozil post 98/99 sem že sam ugotovil, da se več ne splačajo :( torej okol 2001 dalje ........ :arrow:

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne dec 06, 2009 9:00 pm

tu je stvar kakor za koga, kdo bi zdej rekel kaj pa ve 20let star pobec, ampak zaenkrat imam raje starejše avte, vozil tudi že novega passata in marsikater drug nov avto, sej je use ql in use sam so pa takoj servisi dražji, polno elektronke, kar jaz ne rabim in sem čisto zadovoljen z "predpotopnim" passatom. Tako da tega passata ki ga zdaj pripeljem 1.6 101KM mislim met usaj nadaljnih 5let, ker mi ni neka potreba za novim avtom. 1.6TD bo pa predvsem za daljše fure in za očeta.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr dec 09, 2009 10:29 pm

evo avto nabavljen, jutri bo predstavljen v galeriji, prvi vtis je odličen, gre odlično ohranjen pa svetovno. Hvala andreju da me je čakal toliko časa in drugim za raznorazne nasvete;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov