Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Sr dec 09, 2009 6:11 pm

Tkole bnom reku ...glede strehe....ce je samo varovalka nej jo pol on zamenja...sej ni problem varovalke zamenjat ....k tko nebo hotu noben kupt avta(vsaj jst ga nebi) ...ČE ma človek vsaj mal interesa za prodajo vozila...in da je res sla samo varovalka...si pa bo ze uzeu 15 min pa pregledu knjigo , nasu varovalko in jo zamenju....

Glede predala...ce ti je avto res vsec...pač temu tudi prilagodis ceno ...in si zamenjas...

Glede motorja....te motorji so se super obnesl...varcni in zmogljivi...

lp

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Sr dec 09, 2009 7:29 pm

vuko87 je napisal/-a:Tkole bnom reku ...glede strehe....ce je samo varovalka nej jo pol on zamenja...sej ni problem varovalke zamenjat ....k tko nebo hotu noben kupt avta(vsaj jst ga nebi) ...ČE ma človek vsaj mal interesa za prodajo vozila...in da je res sla samo varovalka...si pa bo ze uzeu 15 min pa pregledu knjigo , nasu varovalko in jo zamenju....

Glede predala...ce ti je avto res vsec...pač temu tudi prilagodis ceno ...in si zamenjas...

Glede motorja....te motorji so se super obnesl...varcni in zmogljivi...

lp

x2

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če dec 10, 2009 5:58 pm

Avto sem vozil.

Menjalnik se obnese super, meni je všeč, motor tudi ni glasen.

Zanima pa me ali se da na servisu kjer je bil avto servisiran videti zgodovino in ali je res vse v računalniku?
Da razložim; na testno vožnjo smo se peljali do servisa, kjer naj bi bil avto servisiran. Tam je gospod mehaniku povedal registrsko številko avtomobila to se mi zdi sumljivo ampak se na to ne spoznam, da bi imeli v računalniku avtomobile po registrski oznaki (navsezadnje, ti lahko tablice ukradejo) nakar je meganik začel brati kaj vse je bilo menjano. Naštel je vse in svašta (skratka zdelo se mi je, da si zmišljuje), ko pa sem mu rekel naj mi to natisne, se je začel zmotavat, da je takoalitako vse v servisni knjigi. Aja naj omenim SERVISNA KNJIGA IMA SAM ENO ŠTEMPILJKO in to za prvi servis :) Aja naj omenim še, da se prodajalec in ti gospodje na Kalanu zelo dobro poznajo. Mislim, da je bilo vse zaigrano ali pa se motim, ker ne vem če je zgodovina servisov res v računalniku.

Cene pa ni priravljen spustit.

LP

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če dec 10, 2009 6:20 pm

To da imajo avte v računalnikih po tablicah je že malo za lase privlečeno...Če bi blo tak bi vedno avto ob menjavi tablic moral zopet prijavit na servisu,da bi spremenili registersko v računalniko ipd...? Lahko da se motim,ampak mi je malo čudno v tej situaciji vse skupaj, vsaj če je res bilo tako kot si opisal...

Pomojem te je hotel na "lep" način okoli prenesti... :?

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Če dec 10, 2009 6:34 pm

Jst osebno nikoli nebi avta peljal na servis kjer so ga serviserali....vsi vemo kaj se dela na uradnih servisih in noben nebo priznal svoje napake oz odkril stvari katere niso uredu ..Na tvojem mestu bi ji jst sam izbral servis kateremu bi peljal avtu...in zahtevu pregled vsega...

Verjetno so se delali servisi brez racunaov ce se poznajo med sabo ....in v tej situaciji upam stavit da ni nic zapisano v racunalnik...drugace pa nevem kater clovek tukaj servisira avto na uradnem servisu ...brez stempiljk...lih to je fora v danasnjem cajtu ...vsi mi (če že ) servisiramo na uradnem servisu zaradi garancije in bodoce prodaje vozila...

Nevem, raje išči kaj drugega....se bo ze naslo ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 10, 2009 6:50 pm

men so za mojga na servisu kjer je bil prej servisiral pogledal po številki šasije....

jst nebi hodu tja z lastnikom avta, ampak samo z številko šasije...

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Pe dec 11, 2009 10:00 am

Mene pa zanima, če so v Meganih enaki motorji kot v Lagunah. Mislim na motor 1.9 dCi. Govori se, da se zaradi konstrukcijske napake v Lagunah rade kvarijo turbine. Kako pa je to pri Meganih?
Hvala in pozdrav

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe dec 11, 2009 10:43 am

mirkec je napisal/-a:Mene pa zanima, če so v Meganih enaki motorji kot v Lagunah. Mislim na motor 1.9 dCi. Govori se, da se zaradi konstrukcijske napake v Lagunah rade kvarijo turbine. Kako pa je to pri Meganih?
Hvala in pozdrav

pri starejši letniki motorjev so bili problemi, pri l.2004 je že vse poštimano..

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe dec 11, 2009 11:06 am

Na mojem serivsu imajo avtomobil po reg. tablici (seveda tudi po šasiji, opremi..) to meni ni čudno. Ne ga vozit tja na pregled če se poznajo.
Tudi če je avto razsut u 3pm ti bo tako prodajalec, kot serviser zatrdil da je OK v 99%, da je potrebno zamenjati neke malenkosti (da rečeš: "aha vsaj pošten je bil, da je povedal"), ko pa kupiš avto se boš s prtljažnimi vrati in brisalcem butal v glavo od žalosti, ker si avtomobil vzel. Prodajalec bo zadovoljen, serviser pa tudi, ker ima v žepu dodatnih 200, 300, 500 EUR.

Možno da je avto v odličnem stanju, plačaj kakemu dobremu mehaniku 20, 30, 50 EUR (če ga poznaš in ti ni "žal" denarja), da gre s teboj pregledati avto..

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe dec 11, 2009 1:51 pm

need 4 speed je napisal/-a:Cena je tok kokr se zmeniš :P Bi bilo pa zanimivo mau vedet kolk je vredn po eurotaxu.

Po eurotaxu je vreden 4790€. Glede na podatke in stanje preko fotk. Jaz ga ne kupim nikoli, tebi pa svetujem, da daš max. 5000€.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov