Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

nakup volvo s60 d5

Napisal/-a fantom Pe jan 01, 2010 5:57 pm

najprej bi vse lepo pozdravil. v bližnji prihodnosti nameravam kupiti zgoraj omenjeno vozilo (volvo s60 d5) izdelano med letoma 2002-2004. pa me zanima nekaj stvari glede vzdržljivosti, servisov, porabi, napake in pd. ali ima kdo iskušnje z uvoženimi volvoti? za odgovore se vam že v naprej najlepše zahvaljujem in vam ob tej priliki želim vse najlepše in najboljše v novem leto. :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jan 01, 2010 8:13 pm

http://www.avto.net/ad.asp?id=2631698 za tega jaz vem da je dober.Sicer cena je preterana zato ga tudi prodaja že eno leto oz. ga uporablja zase.Velik servis sem mu delal jaz (olje,vsi filtri,šponarji ,jermeni, vodna pumpa) lani je dal obnovit sprednjo premo k Vargalantu (roke,končniki).Avto je zelo udoben in divje dobro gre z moje pojme,ob normalni vožnji pa ima porabo 5,5 litra po BC-ju (on se vozi dnevno Izlake-Ljubljana).Bilap a je medtem ko ga ima on tudi spredaj razbit ampak nič hujšega,luč in levi blatnik sta nova odbijač pa je preživel in je samo pobarvan (morda tudi blatnik-nisem siguren)

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jan 01, 2010 9:28 pm

Pozdravljen!

Kar se tiče motorja in vzdržljivosti, je avto zelo vzdržljiv, seveda ob pravilni uporabi oz. vzdrževanju. Kar se tiče udobja je zelo udoben avtomobil, mogoče malenkost zmoti malo prostora za noge na zadnji klopi. Kar se tiče novih delov, so dragi, na ravni konkurence-premium avtomobilov tega razreda. Drugače ni nek 'bav bav'. Poraba je odvisna od menjalnika in pa desne noge. Avtomatski ima približno za liter večjo porabo, v povprečju se voznikom giblje okoli 6 litrov z ročnim in pa sedem z avtomatskim menjalnikom. Kar se tiče uvoza, je pri nas 90% teh avtomobilov iz uvoza, največ iz italije. Kar ni ponavadi nič slabega, dokler se ne vrtijo km nazaj in podobno. Po mojih informacijah so zadovoljni kupci avtohiše mik iz Kopra, za ostale se niti ne spomnim. V pomoč ti je lahko tudi, da malo pogledaš na vozimvolvo.si.

Veliko sreče pri nakupu!

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne jan 03, 2010 1:46 pm

hvala za informacije, sm šel gledat na volvov forum in našel ogromno podakov. za predlagan avto sm tud klical in glj ga zlomka gospod je trdil da avto ni bil nikoli poškodovan ali lakiran :-P . tolk o iskrenosti prodajalcev.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 03, 2010 6:26 pm

Ja saj bi jaz tud rekel da ni bil nikol razbit,če se to nebi opazilo,ker 90% kupcev pričakuje 5 let star avto kot iz trgovine ali še boljši.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Ne jan 03, 2010 6:32 pm

Ma osebno bi tega pustil drugemu kupcu, namreč ima neko naknadno montirano prestavno ročko/bunko + če pogledaš volan oz plastiko ki je preko airbaga je nakam zelo zdelana videt.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 03, 2010 6:42 pm

Res je hebl je MOMO gor (takega je uvozil) kilometrov ma pa tok kot jih je napisanih

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Ne jan 03, 2010 9:13 pm

Kaj pa je z volanom :shock:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 03, 2010 9:22 pm

Ja kaj pa ti vidiš oz. kaj te moti??Tidte črte na pokrovu airbaga??Je pač pod takim kotom slikan.Airbag je not,ker kot sem rekel on je razbil blatnik,luč,odbijač zakaj pa je rekel da ni razbit sem pa tudi že razložil,ker tudi jaz ko bom svoj avto prodajal bom dal jasno vedt da tist ki kupuje prvo barvo in servisno knjigo nima pri meni kaj iskat.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Po jan 04, 2010 10:12 pm

se strinjam s tabo da ko pride kupec gledat rabljen avto da se mora zavedat da so na njem sledi obrabe. drugače je pa z tem če nekoga vprašaš ali je bil avto poškodovan in prodajalec trdi da ne in se pri kasnejšem ogledu ugotovi da je bil. ne zdi se mi pošteno da prevoziš pol slovenije v upanju da si našel vredu avto ki še na srečo ni bil poškodovan in polugotoviš da te je prodajalec "nategnil". to se mi pa nezdi pravično :ne :ne :ne

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 04, 2010 11:16 pm

Oče ima Volvo S60 D5, 2004.
Avtomobil ni bil na izrednem servisu od nakupa, vsak dan naredi nekje 250 km.

Avtomobil udoben, hiter, zaradi moči motorja in ker je diesel, je meni slišati kot V6, ko ga pritisne :D Poraba je 6.0 l.

Edina stvar kar je menjal je 2x prednji odbijač, zaradi slepih, retardiranih srn ;)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To jan 05, 2010 8:29 pm

noj je napisal/-a:Pozdravljen!

Kar se tiče motorja in vzdržljivosti, je avto zelo vzdržljiv, seveda ob pravilni uporabi oz. vzdrževanju. Kar se tiče udobja je zelo udoben avtomobil, mogoče malenkost zmoti malo prostora za noge na zadnji klopi. Kar se tiče novih delov, so dragi, na ravni konkurence-premium avtomobilov tega razreda. Drugače ni nek 'bav bav'. Poraba je odvisna od menjalnika in pa desne noge. Avtomatski ima približno za liter večjo porabo, v povprečju se voznikom giblje okoli 6 litrov z ročnim in pa sedem z avtomatskim menjalnikom. Kar se tiče uvoza, je pri nas 90% teh avtomobilov iz uvoza, največ iz italije. Kar ni ponavadi nič slabega, dokler se ne vrtijo km nazaj in podobno. Po mojih informacijah so zadovoljni kupci avtohiše mik iz Kopra, za ostale se niti ne spomnim. V pomoč ti je lahko tudi, da malo pogledaš na vozimvolvo.si.

Veliko sreče pri nakupu!

To je vse, kar moras o avtomobilu vedeti.

Glede servisov se da pa zelo poceni priti skozi! Jaz sem kupil originalne dele za glavni servis na pooblascenem Summitu. Za dele sem placal cca 650€, delo mehanika pa 90€, avto pa dela kot nov. Ampak se da se ceneje priti skozi; narocis dele na www.partsforvolvos.co.uk in si na minimalni ceni.

Vsi govorijo, da je D5 glasen motor, a se ga zelo hitro navadis. Kot je bilo prej povedano, avto je prekleto udoben in leti kot se sika.

Priporocam.

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jan 05, 2010 8:44 pm

BBS je napisal/-a:Edina stvar kar je menjal je 2x prednji odbijač, zaradi slepih, retardiranih srn ;)

:DDD :DDD :DDD
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 09, 2010 12:31 pm

hvala vsem za uporabne informacije. kakšne pa imate iskušnje z volvoti iz italije na splošno?

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So jan 09, 2010 1:05 pm

Dotičen avto (164 konjska verzija) smo imeli v družini 4 leta - od leta 2005 (avto je bil kupljen pri posredniku, ki avtomobile uvaža iz Nemčije z 40.000 km in je bil letnik 2004) do konca 2009. :)
Z avtom ni bilo niti enega problema v teh štirih letih, ko smo ga prodali, je pa avto imel dobrih 180.000 kilometrov. Edini strošek so bili vsako leto nove gume + redni servisi na eno leto oziroma 30.000 kilometrov. ;)
Avto je bil pred dvemi meseci prodan naprej za 9.200€ in prepričan sem, da bo tudi naslednjemu lastniku ob pravilnem vzdrževanjem še dolgo služil.
Avta se ni šparalo, imel je avtomatski menjalnik (sicer bi sam imel raje ročnega), poraba pa je bila okoli 6 - 6.5 litrov.
Proti mojemu zdajšnjemu Peugeotu 206 1.4 dizel HDi je bil avto pravi šparovček, če gledamo velikost (težo) avtomobila.
Notranjost je meni osebno preveč dolgočasna, ampak avto navsezadnje ni bil moj. Sedeži so bili usnjeni in zakon... kot, da bi se usedel na domači kavč (pa še za tega ne bi rekel, da je tako udoben kot sedeži v Volvu).
Skratka, priporočam nakup, vendar bodi pri nakupu zelo previden - s seboj imej mehanika ali se s prodajalcem dogovori, da avto peljeta na AMZS pregled (90,00€) :!:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So jan 09, 2010 1:41 pm

Moj je iz Italije. Ko sem ga kupil je imel 133.000km, december 2003. Zelo sem bil zasvican zaradi kilometrov in bognedaj da bi slo pri takem avtu kaj narobe. Ampak ne, avto ze od aprila 2008 deluje brez ene same napake in sem hudicevo zadovoljen z njim, ga ne menjam za nic. Motor je D5 (163KM), kateri je za v tak avtomobil odlicen. Navora ima ogromno, moci nikoli ne primanjkuje. Sedezi so, kot prej napisano, fotelji, ceprav imam jaz bez sedeze, pol usnje/pol blago.

Se pa brez dvoma splaca narediti servis takoj po nakupu.

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jan 09, 2010 6:48 pm

Tudi moj je iz Italije. Sicer s40, letnik 2003, takrat sem ga kupil dobro leto starega s 45.000 km. Nisem ga dal priklopit na računalnik, toda vseeno sem 99,9 % prepričan da so realni kilometra. Notranjost je bila zelo dobro ohranjena, skoraj je še dišal po novem. Na zunaj je imel nekaj površinskih prask, kot da bi se nekdo po grmovju vozil, imel pa je še počen zadnji spojler in rahlo najhno vdrtino na prtljažniku. Lastnik je očitno bil neroden pri vzvratni vožnji. Sicer pa sem že veliko napisal na tem in volvo forumu.
Nisem imel še nobenih problemov z njim, le gumijasto hidravlično cev sklopke sem menjal, ker se je predrgnila (nima veze z lastništvom ali uvozom), to pa je tudi vse.
Zadaj še imam nalepko Mondial Car S.p.a., očitno je tam bil od začetka.
Sem zelo zadovoljen.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov