Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 05, 2010 9:01 pm

Facelift ali pred faceliftom?

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To jan 05, 2010 9:12 pm

defasturias je napisal/-a:Facelift ali pred faceliftom?

sj sm napisu I, torej pred faceliftom!sj drgače ni neki problematičen, ker je na avtonetu ful razbitih, tak da se deli dajo poceni dobit, tak da mi je blo vseen kaj mi crkne na njemu, ker je itq vse đabe :lol:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 05, 2010 9:21 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
defasturias je napisal/-a:Facelift ali pred faceliftom?

sj sm napisu I, torej pred faceliftom!sj drgače ni neki problematičen, ker je na avtonetu ful razbitih, tak da se deli dajo poceni dobit, tak da mi je blo vseen kaj mi crkne na njemu, ker je itq vse đabe :lol:

Kaj facelift je pa II? Megane II je že čisto druga oblika. Sem že mislil da ti je facelift rjavel.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To jan 05, 2010 9:38 pm

jst imam tudi kar nekaj problemou z Meganom 96 letnik...
tudi kolone so zelo rjave. kolektor je itak počen, pri motorju pušča hladilna ker so imeli vijak predolg in prebije steno, zdej je motorček prostega teka šou... hladilnik in to sm že menjau. kot je napisou že eden prej, ravno tako je bilo pri meni. ko sm ga kupu je biu super, potem pa vlaganje vanj. edino kar nism opazu je blo to, da ventilacija dela samo na 4. stopnji kar nujno poglej, saj je popravilo kar drago in gretje zadnje šipe ne dela (nism mogu opazit saj sm avto kupoval poleti).
tako da priporočam facelifta...

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ So jan 09, 2010 11:48 am

no po malo večjem razmisleku sem se nekako odločil, da bo po vsej verjetnosti fiat bravo... ali pa mogoče brava. to bomo še videli, samo sem se nekako bolj zagrel za bravo. zanima me samo, če je velika razlika v porabi med 1.4 in 1.6? pač če bi mi kdo vedo povedati ko ma konkretno izkušnje...

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So jan 09, 2010 6:59 pm

Pri renaultovem 1.4 16V in 1.6 16V motorju je odstopanja pri vožnji na iste relacije okoli 1,5l. Pri fiatu tudi ne bi smelo biti kakšnega večjega odstopanja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 7:07 pm

Fiate sem imel, Megane so imeli pa kolegi, tako da ti lahko povem, da za ta denar boš dobil največ pri Fiatu. Glede zaneslivosti so pa približno izenačena, samo da so za Megana dosti dražji deli kot za Fiat-a.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So jan 09, 2010 8:10 pm

unkn0wn_ je napisal/-a:no po malo večjem razmisleku sem se nekako odločil, da bo po vsej verjetnosti fiat bravo... ali pa mogoče brava. to bomo še videli, samo sem se nekako bolj zagrel za bravo. zanima me samo, če je velika razlika v porabi med 1.4 in 1.6? pač če bi mi kdo vedo povedati ko ma konkretno izkušnje...

Vsekakor je boljše vzet 1.6 - o težavah z 1.4 mašinami(če niso bile pravilno vzdrževane) je kar nekaj napisanega sicer na a.com, pa tudi na fiat forumu.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So jan 09, 2010 9:09 pm

Za tak denar osebno ne bi razmišljal o dotični znamki in modelu avtomobila. Preprosto izberi tisto, kar je najbolj ohranjeno (ne glede na prevožene kilometre), nima serijskih napak (čeravno bi pri takem avtomobilu morale že biti odpravljene) ipd. :D Ob nakupu imej ob sebi mehanika, ki bo avto vsaj kolikor tolikor pregledal in ti svetoval, če je avto vreden nakupa. Pa srečno! :)

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Ne jan 10, 2010 8:53 am

brava definitivno 1.6 ker je veliko boljši motor kot 1.4

unkn0wn_
Nov uporabnik

Napisal/-a unkn0wn_ Ne jan 10, 2010 11:44 am

alesdrolec je napisal/-a:brava definitivno 1.6 ker je veliko boljši motor kot 1.4

am..je kaka razlika razen v izgledu med bravo pa brava?

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 10, 2010 11:53 am

Mislim da kolk sem bral ne
Relax take it easY
Slika

kalingo
Nov uporabnik

Kraj: NM LJ MB

Napisal/-a kalingo Ne jan 10, 2010 4:24 pm

glede na to kar iščeš ti predlagam da kupiš tisto kar je bolje ohranjeno in servisirano (računi, knjiga,..) mislim pa da boš za 1000€ dobil lepo ohranjenega megana, bravo ali bravota, seveda kupi brez klime ker ponavadi plačaš klimo avto je pa u pi....

sam imam megane letnik 96 190.000km in se vozim brez večjih problemov vem pa da je star 13 let a mu kar zaupam ker je tudi še brez rje, kupil sem ga pred 4-mi leti in je bil odlično ohranjen.

lahk ti pa povem da sem pri meganu menjal:
zadnji amortizerji - počile osovince (original menjave 160€, če bi vzel kake neoriginal bi bili cenejši)
gretje - crkne regulator obratov ventilatorja
loputa za zajem notranjega zraka- polomi se zobnik in je menjava predraga zato je samo izklopljena
lučke za osvetlitev armaturke - menjaš ko gate ena je 0.80€
mehanizem za odpiranje oken - zamenjal samo zajlo 10€ drugače je 130€
števec - trenutno v okvari ker še nisem prišel do mehanika

to so bili neki izredni posegi v tem avtu (ali celo redni :D )
ni pa blo nikol tako da bi ostal na cesti, z avtom sem šel dve leti zapored ( letos in lani) v francijo na azurno obalo. 3000km v eno vožnje pa avto ni ne kuhal pri 40C niti nič ni blo narobe.

za fiata NE VEM sam imajo nekaj problemov z elektriko (naj fantje povejo), mam pa občutek da sta si po vzdrževanju že zaradi let nekje enakopravna.
moraš pa vedeti da so to avti ki so že precej v letih in bo ziher kaj treba menjati. so pa vseeno udobni in tudi dovolj varni če so le bili vzdrževani.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov