glede na to kar iščeš ti predlagam da kupiš tisto kar je bolje ohranjeno in servisirano (računi, knjiga,..) mislim pa da boš za 1000€ dobil lepo ohranjenega megana, bravo ali bravota, seveda kupi brez klime ker ponavadi plačaš klimo avto je pa u pi....
sam imam megane letnik 96 190.000km in se vozim brez večjih problemov vem pa da je star 13 let a mu kar zaupam ker je tudi še brez rje, kupil sem ga pred 4-mi leti in je bil odlično ohranjen.
lahk ti pa povem da sem pri meganu menjal:
zadnji amortizerji - počile osovince (original menjave 160€, če bi vzel kake neoriginal bi bili cenejši)
gretje - crkne regulator obratov ventilatorja
loputa za zajem notranjega zraka- polomi se zobnik in je menjava predraga zato je samo izklopljena
lučke za osvetlitev armaturke - menjaš ko gate ena je 0.80€
mehanizem za odpiranje oken - zamenjal samo zajlo 10€ drugače je 130€
števec - trenutno v okvari ker še nisem prišel do mehanika
to so bili neki izredni posegi v tem avtu (ali celo redni

)
ni pa blo nikol tako da bi ostal na cesti, z avtom sem šel dve leti zapored ( letos in lani) v francijo na azurno obalo. 3000km v eno vožnje pa avto ni ne kuhal pri 40C niti nič ni blo narobe.
za fiata NE VEM sam imajo nekaj problemov z elektriko (naj fantje povejo), mam pa občutek da sta si po vzdrževanju že zaradi let nekje enakopravna.
moraš pa vedeti da so to avti ki so že precej v letih in bo ziher kaj treba menjati. so pa vseeno udobni in tudi dovolj varni če so le bili vzdrževani.
LP