Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To jan 12, 2010 7:59 pm

Raje avto ki hoče žret 6L, kot pa avtomobilček ki zavrača vsak deci goriva in ne gre sploh :D
L.P.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To jan 12, 2010 8:13 pm

C ax 1.4 diesel ne kupuj. So problemi s tesnilom glave. (Puše cilindrov polezejo notr)
Porabo sem imel med 3-4 L/100km. Minimum pa kak deci pod 3L/100km... (stava s kolegi, gume na 3 bare, pritljažnik s strehe,..)
okrog 10k km sem naredil izključno na olje iz fritez.. Brez dodatkov :)

Ax 1.5 D pa je druga zgodba..
Poraba je večja za cca. 1 liter. Vendar je 60 konj na dobrih 700kg kar poskočnih.
Problemi z tesnenjem so bili odpravljeni. Enak motor je PSA vgrajeval še v modela saxo in 106. Tako da mora biti poraba tu nekje.. 1.5D - dober mora piti okrog 4L/100km
Se pa pozna.. Zelo kratke fure, nikoli ogret na pravo temperaturo zna povprečje spraviti na 5L/100km... Če bi se vozil za stavo, bi povprečje padlo med 3,5 in 4.. Manj težko :)

No moje iskušnje so take :)

Od novejših vozil pa poglej cliote 1.5 dci
Porabe znajo biti okrog 4-5L/100km..
Slabost je možen velik strošek v primeru okvare...
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To jan 12, 2010 8:43 pm

Kot je že nekdo napisal; Želiš priti čim ceneje čez pri porabi, a vse tvoje ostale poteze so oz. bodo iracionalne (beri: napačne izbire avtomobila).

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 13, 2010 1:40 pm

BC je napisal/-a:700EVR zame ni majhen prihranek in ne vem zakaj bi tvegal kup težav?
imaš slabe izkušnje s tem avtom ali kar nekaj na pamet pišeš?
kolikor jaz vem vw ne slovi ravno po tem, da bi delal hudo pokvarljive avtomobile, prej obratno.

Tudi VW je samo avtomobil in ima svoje pomanjkljivosti. Iz preteklosti smo se že naučili, da motorji ki so v času svojega nastanka na mejah možnega (tehnično seveda) ne slovijo po dolgi življenjski dobi in zanesljivosti. Z Lupom nimam izkušenj, ker tako malega avtomobila ne bi kupoval niti v sanjah (prevozim preveč km). Sem pa že večkrat (tudi na lastni koži) doživel kako je z rabljenimi vozili za malo denarja. V 99% primerov je potreben velikanski voložek da narediš iz njega prevozno sredstvo (prelistaj malo forum o popravilih). Razmisli tudi o avtomatiki, saj večina serviserjev ne ve niti tega da je potrebno olje v menjalniku zamenjati (menjava menjalnika bo presegla vrednost avtomobila). Če misliš da je Lupo tako dober nakup pa ne sprašuj na forumu, ker boš dobil 100 različnih mnenj, ampak ga kupi.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov