zuzek je napisal/-a:defasturias je napisal/-a:Svetujem accenta, dobiš za ta denar že 99letnik, manj kot 150k km, in neuničljiv motor-
se mi ne dopade, bom kar pri cliotu ostal.
verjamem pa da so ok avti, sem že veliko dobrega slišal o njih
Glej, če si študent, tako kot jaz, potem gledaš na 2 stvari - da te avto ne bo pustil na cedilu in da bodo stroški vzdrževanja kar se da nizki.
Ti že v štartu kupuješ narobe, ker za 500eur ravno ne moreš gledat kaj se ti dopade, tako kot pri avtih za 20.000eur recimo. Ko boš kupil neka j***a, ki se ti bodo stalno kvarila in boš zanje zmetal več kot je avto vreden, ti bo žal. Jaz ti še enkrat svetujem, ne glej sploh ali ti je avto oblikovno všeč, glej da se čimmanj kvari in da so deli poceni. Takemu profilu accent definitivno ustreza in z njim res ne moreš falit.
Te pa nikakor ne razumem kako ti je lahko všeč avto kot je tale prvi clio, ali pa tista stara fiesta, namreč oba sta zares drvarnici in avta sta tako ne-varna da te glava boli ko se noter vsedeš. Ne bom rekel da je accent kaj dosti varnejši, ampak meni osebno daje, oziroma je dajal boljši občutek ko sem sedel notri. Celo boljši, kot pa v cliotu storii.
Ti pa lahko zagotovim, da v 10 letih lastništva z njim nismo imeli nobenih težav, samo redni servisi. Še ko sem se pri 14 letih učil vozit v njem in mi je avto neštetokrat crknil, je sklopka vse prenesla in je delal ko puška. Sicer ti pa fantje na forumu, ki ga imajo, lahko potrdijo da accent gre ko tank.
Sicer pa če si se že zapičil v clia, potem ti svetujem drugega, zaradi velikega servisa, pa mašina mora tudi delat uredu, glede na to da ga je imel mehanik, je vse sproti rihtal kar je bilo treba, ker ima on itak strošek samo material, torej mu ni treba šparat. Je bil pa zaleten, glede na to da ima zadaj barvan odbijač, spredaj pa črnega.
Ma tuki itak nimaš gledat koliko je pobuškan, rjav in kaj manjka. Glavno je, da je tehnično uredu. Tale drugi, ki ima narejen tehnični celo leto ni pa zaradi tega nič posebnega. Glede na to da je srebrni tudi registriran ima narejen tehnični, pri avtu te starosti ga moraš delat vsako leto, stane pa 30eur, tako da ni nevemkakšen strošek.