Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če jan 14, 2010 8:02 am

~toMmy~ je napisal/-a:
masko je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ma naj bo octavia še tako hvaljena in rinjena v višji razred, za moje pojme še vedno ne seže niti malo višje kot golf! Sicer je to lahko s pravo opremo že kar visoko, ampak recimo nova octavia se po prostornosti ne more kosati s starim (ožjim) passatom. Jaz osebno sem v njej(zelo dobro opremljeni) začutil poceni izvedenko golfa. Res da po vsega 10 minutah vožnje ampak v golfu sem pa praktično vsak dan...

Sem po testih in govoricah mel (pre)visoka pričakovanja pa me je konkretno razočarala...

Primerjava je med RS-ko in mazdo 6. Druge izvedenke octavij (razen morda L&K ) se z mazdo 6 ne morejo primerjat.
Praviš poceni izvedenko golfa. Pa si videl kakšna je cena z enakim motorjem in opremo!!
Matjaž

Sploh se ne poglabljam v ceno, govorim o občutku v samem avtu in škripanju plastike ter taksistovem naštevanju problemov z octavio(model pred tem faceliftom). Rekel je, da je stara bila super, z novo pa sami problemi. Upam, da le izjema...
Pač mene je uspela v zelo kratkem času zelo razočarati(glede na prej slišane pohvale). Verjamem pa, da je RS pravi stroj in v combi izvedbi bi si jo še mogoče omislil. Od limuzine bi pa veliko raje vzel bližnjega sorodnika R32/R20...

V primerjavi z Mazdo 6 je pa pač en razred nižje nedvomno in tudi tehnično ji ne sledi, avtorju teme predlagam, da ob testni vožnji pretehta tudi koliko denarja je dejansko pripravljen odštet...

Bravo, stari! Dober si, da ti rata ocenit avto, po tem, ko se enkrat 10 minut pelješ s taksijem, pa ti taksist zdraven malo pojamra! Kapo dol, tega ne zna vsak! :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

Čim več podobnih, tako dobro argumentiranih mnenj si želim na tem forumu! To so prave lastne izkušnje, pa še nepristranske, saj nisi lastnik in posledično ne preferiraš znamke! :clapclap
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 14, 2010 10:53 am

Torej se pravi, če vsak dan vozim golfa V, zelo pogosto tudi passata letnik 03 tudi na daljše ture in tudi nekaj drugih vagovcev, nisem dovolj kompetenten, da lahko v 10 minutah prepoznam kam sodi nek avto iz istega koncerna? Pa dejansko sem porabil kvečjemu minuto, da sem opazil, da se vozim v malo spremenjenem golfu in da se po prostornosti(in še čem) ne more primerjat niti s starim passatom, kaj šele novim in očitno tudi z ostalimi primerljivimi modeli iz njegovega razreda kot je tudi mazda 6! Tisti, ki v tem času ne prepozna, da se vozi v nečem podobnem kot vsak dan in ne opazi podobnosti in razlik, pa tudi nima nobenega znanja in zanimanja za avtomobile!

Taksistovo jamranje pa nisem omenil kot močen argument ampak pač se mi ne zdi privlečeno za lase... vsaj sam ne vidim razloga zakaj bi si človek izmišljal zgodbice o ležaju, vztrajniku ipd. in pri tem zelo pohvalil stari model(očitno torej ne pljuva brezveze po znamki zaradi xyz razlogov). Pa tudi prvič ni, da slišim iz prve roke tako mnenje o kvaliteti starega in novega modela (prvič nisem jemal resno, zdaj pa imam resne dvome).

V temo se sploh "vtikam", ker je octavia combi bila do nedavnega tudi med resnimi kandidati za nadomestilo passata in zdaj definitivno ni več. Ne nabijam kar nekaj v tri dni...

OFF: Tvoj prispevek k temi je bil pa definitivno dosti bolj koristen od mojega, a ne? ;) Pa da se malo spustimo na tvoj zelo resen nivo naj bo zraven še :bow :pray: :clapclap =I :pivo

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če jan 14, 2010 11:56 am

~toMmy~ je napisal/-a: Torej se pravi, če vsak dan vozim golfa V, zelo pogosto tudi passata letnik 03 tudi na daljše ture in tudi nekaj drugih vagovcev, nisem dovolj kompetenten, da lahko v 10 minutah prepoznam kam sodi nek avto iz istega koncerna?

Ne, pravim, da v 10 minutah vožnje s taksijem nihče ne more dovolj ocenit vozila, da bi lahko podal kakršen koli kompetenten komentar.

To, da vsak dan voziš golfa V, zelo pogosto tudi passata letnik 03 tudi na daljše ture in tudi nekaj drugih vagovcev, in da dejansko imaš Octavio s čim primerjat, si zdaj povedal prvič, čeprav je morda relevanten podatek. Do sedaj si omenjal samo 10 minutno vožnjo s taksijem, kar res ni neka huda referenca, misli pa žal ne berem. In iritira me, ker je vsaj 80 % mnenj na tem forumu napisano na takšni ali še manjši osnovi.

Ker se mi ne da pregovarjat in pisat zadev, ki avtorju teme ne bodo v pomoč, se bom držal pod črto napisanega, ti pa nivoja raje ne spuščaj več.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Če jan 14, 2010 12:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Torej se pravi, če vsak dan vozim golfa V, zelo pogosto tudi passata letnik 03 tudi na daljše ture in tudi nekaj drugih vagovcev, nisem dovolj kompetenten, da lahko v 10 minutah prepoznam kam sodi nek avto iz istega koncerna? Pa dejansko sem porabil kvečjemu minuto, da sem opazil, da se vozim v malo spremenjenem golfu in da se po prostornosti(in še čem) ne more primerjat niti s starim passatom, kaj šele novim in očitno tudi z ostalimi primerljivimi modeli iz njegovega razreda kot je tudi mazda 6! Tisti, ki v tem času ne prepozna, da se vozi v nečem podobnem kot vsak dan in ne opazi podobnosti in razlik, pa tudi nima nobenega znanja in zanimanja za avtomobile!

Taksistovo jamranje pa nisem omenil kot močen argument ampak pač se mi ne zdi privlečeno za lase... vsaj sam ne vidim razloga zakaj bi si človek izmišljal zgodbice o ležaju, vztrajniku ipd. in pri tem zelo pohvalil stari model(očitno torej ne pljuva brezveze po znamki zaradi xyz razlogov). Pa tudi prvič ni, da slišim iz prve roke tako mnenje o kvaliteti starega in novega modela (prvič nisem jemal resno, zdaj pa imam resne dvome).

V temo se sploh "vtikam", ker je octavia combi bila do nedavnega tudi med resnimi kandidati za nadomestilo passata in zdaj definitivno ni več. Ne nabijam kar nekaj v tri dni...

OFF: Tvoj prispevek k temi je bil pa definitivno dosti bolj koristen od mojega, a ne? ;) Pa da se malo spustimo na tvoj zelo resen nivo naj bo zraven še :bow :pray: :clapclap =I :pivo

Si spregledal primerjalni test katerega je priporočil
hladni
http://www.kabeleins.de/auto/videos/dre ... kel/14337/
Prostornost octavie in mazde6??
Prilagam še dve primerjave oz. teste. Prvi je res test RS-ke vendar je zanimiv članek. Prostornost RS-ke je enaka kot v ostalih octavijah.
http://www.themotorreport.com.au/45988/ ... st-review/
http://www.arhivo.com/?mod=aktualno&act ... One&ID=850
In za konec še test tega portala:
http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=2470
To niso testi uradnih strani proizvajalcev, tako da so kar primerni.
Upam, da bodo komu pomagali.
Matjaž

Uporabniški avatar
Raiden
Nov uporabnik

Napisal/-a Raiden Če jan 14, 2010 1:53 pm

Dve zgodbi:

- mazda 6 prejšnji model: ima jo kolega deisel, obubožal zaradi izredno dragih servisov, na 80.000 km crknil motor, v avtu stalno nekaj tolče,na servisu :o

- nova mazda 6: kolegico po 3 mesecih pustila na cesti. na servisu :o

Oktavije: večina ljudi je z njimi izredno zadovoljna...ne poznam primerov kot zgoraj...verjetno tudi obstajajo...

Na koncu je stvar osebnega okusa, oba avta sta ok, samo pozanimaj se za servise pri mazdi ---€--

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Če jan 14, 2010 2:30 pm

~tommy~ daj premisli preden kaksno "bleknes".

Ce povzamem tvoje besede, se octavia ne more primerjat s starim passatom, kaj sele z novim prav tako ne z mazdo 6. Sej, morem ti priznat da se tu popolnoma strinjam s tabo. Ce pa vsaj malo poznas razrede, kaj hitro ugotovis da je octavia razred golfa in mazde 3. Tako da ne vem, ce je golf/mazda3 res toliko vecja in prostornejsa.

Ze ce nekaj ocenjujen na podlagi rekla/kazala, vsaj delaj primerne primerjave.

OFF: sej je 159 tudi bistveno vecja od mazde 3

Zadnje case je so tu odgovori na temeljih rekla/kazala, kaj konkretnega pa uporabnik na 6 straneh ni uspel dobiti (svetle izjeme). Cakam na kaksen post, kjer bo kdo kot uporabnik vozila podal lastne izkusnje, opisal + in +, cene vzdrzevanja,...

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Če jan 14, 2010 6:33 pm

Raiden je napisal/-a:Dve zgodbi:

- mazda 6 prejšnji model: ima jo kolega deisel, obubožal zaradi izredno dragih servisov, na 80.000 km crknil motor, v avtu stalno nekaj tolče,na servisu :o

- nova mazda 6: kolegico po 3 mesecih pustila na cesti. na servisu :o

Oktavije: večina ljudi je z njimi izredno zadovoljna...ne poznam primerov kot zgoraj...verjetno tudi obstajajo...

Na koncu je stvar osebnega okusa, oba avta sta ok, samo pozanimaj se za servise pri mazdi ---€--

Ali ima tvoj kolega mazdo 6 prejšnji model, od začetka ali je kupil rabljeno?
Še za novo 6-ko, lahko so to samo porodne težave avta, kaj je pa bilo narobe?

Drugače sem tudi sam lastnik Mazde 6 prejšnji model, pa sem z avtom več kot zadovoljen nok nok.

Če je kolega kupil rabljeno je imel avto lahko že 280.000 km in ne samo 80.000 km.

Vsak se odloča po svoje, samo ne moreš kar tako blatiti znamke ki jo ne poznaš dovolj dobro.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če jan 14, 2010 6:50 pm

Seveda da ma lahko tud mazda 6 napake...samo po statisitkah je v samem vrhu z ostalimi Japonci :lol:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če jan 14, 2010 8:13 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Seveda da ma lahko tud mazda 6 napake...samo po statisitkah je v samem vrhu z ostalimi Japonci :lol:

točno tako, pri vsaki znamki je vmes nekaj "zanič" primerkov, tako da je treba gledat povprečje.
prav tako moraš gledat, za kake napake gre, in zato, kako določena znamka odpravlja te napake (ali jih prizna ali ne). Za škodo ne morem reč ker ne vem, za mazdo pa ful ne komplicirajo in dostkrat še več popravijo pod garancijo kot bi morali.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 15, 2010 8:45 am

Menda oz. upam vsaj da je vsem jasno, da nepokvarljivega avta ni. Tudi mazda se pokvari pa naj bo to nova ali stara. A sodeč po nemški statistiki je verjetnost okvar za toliko in toliko manjša, kot drugje in to je dejstvo! Kar pa seveda spet ne pomeni, da se to ne more zgoditi ravno nam ali kakemu znancu. Jaz sem imel še staro šestico in lahko le potrdim tisto, kar so ugotovili pri autobildu. Edini problem je bilo par pikic rje na zadnjih blatnikih, ki pa so jo kot že večkrat rečeno v sklopu 12-letne garancije tudi odpravili. Nov model, čeprav je še preuranjeno to sklepati, ker je zunaj komaj 2 leti, naj teh problemov ne bi imel, ker so medtem zamenjali dobavitelja pločevine. Pravzaprav že stara faceliftana šestica nima več teh problemov. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 15, 2010 11:21 am

NoFear85 je napisal/-a:~tommy~ daj premisli preden kaksno "bleknes".

Ce povzamem tvoje besede, se octavia ne more primerjat s starim passatom, kaj sele z novim prav tako ne z mazdo 6. Sej, morem ti priznat da se tu popolnoma strinjam s tabo. Ce pa vsaj malo poznas razrede, kaj hitro ugotovis da je octavia razred golfa in mazde 3. Tako da ne vem, ce je golf/mazda3 res toliko vecja in prostornejsa.

Ze ce nekaj ocenjujen na podlagi rekla/kazala, vsaj delaj primerne primerjave.

OFF: sej je 159 tudi bistveno vecja od mazde 3

Zadnje case je so tu odgovori na temeljih rekla/kazala, kaj konkretnega pa uporabnik na 6 straneh ni uspel dobiti (svetle izjeme). Cakam na kaksen post, kjer bo kdo kot uporabnik vozila podal lastne izkusnje, opisal + in +, cene vzdrzevanja,...

Hočem reči, da ni več, kar je nekoč bila ("malo" para, dosti muzike) in da po mojih standardih ne sodi niti malo višje kot je tudi po uradnih standardih opredeljena, čeprav se jo primerja z avti višjega razreda.

In potem je tu še eno dejstvo:

Octavia Combi Elegance 2.0 TDI DPF / Dizel / 103 kW/140 KM / 6-stopenjski / 5-vrata 24.490,83 €

Golf Variant Highline 2.0 TDI / Dizel / 103 kW/140 KM / 6-stopenjski / 4-vrata 24.394,02 €

Hočem reči, da ni nič kaj dosti prostornejša in nič cenejša od golfa(ki je meni merilo tega razreda, ker ga pač vozim), razen če jo opremiš z zastarelimi motorji. Torej slabih 100€ doplačaš za lepši zadnji konc in 30l več prtljažnika? Bistvo je, da octavia ni več poceni avto! Upam, da se vam ta razlaga zdi vsaj malo koristna. Bravo VAG, za isti denar prodajajo "češko" verzijo golfa.

Se pa da na octavii prišparat na motorizaciji, kar pa avtorju teme ob nakupu octavie močno odsvetujem! Osebno imam izkušnje z dizelskimi motorji in sicer med 1.9 ter 1.6/2.0 (s skupnim vodom, ki je po konfiguratorju končno tudi pri škodi) ni primerjave. Novi motorji so bistveno tišji in bolj uglajeni in tistih par deci uradne razlike v porabi se v praksi hitro prelevi tudi v kak liter ali celo več ob podobni vožnji.

Še en koristen podatek je to, da octavie zelo zelo dobro držijo ceno, po hitrem preletu na avtonetu mislim, da celo dosti bolje od golfa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov