~toMmy~ je napisal/-a:masko je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Ma naj bo octavia še tako hvaljena in rinjena v višji razred, za moje pojme še vedno ne seže niti malo višje kot golf! Sicer je to lahko s pravo opremo že kar visoko, ampak recimo nova octavia se po prostornosti ne more kosati s starim (ožjim) passatom. Jaz osebno sem v njej(zelo dobro opremljeni) začutil poceni izvedenko golfa. Res da po vsega 10 minutah vožnje ampak v golfu sem pa praktično vsak dan...
Sem po testih in govoricah mel (pre)visoka pričakovanja pa me je konkretno razočarala...
Primerjava je med RS-ko in mazdo 6. Druge izvedenke octavij (razen morda L&K ) se z mazdo 6 ne morejo primerjat.
Praviš poceni izvedenko golfa. Pa si videl kakšna je cena z enakim motorjem in opremo!!
Matjaž
Sploh se ne poglabljam v ceno, govorim o občutku v samem avtu in škripanju plastike ter taksistovem naštevanju problemov z octavio(model pred tem faceliftom). Rekel je, da je stara bila super, z novo pa sami problemi. Upam, da le izjema...
Pač mene je uspela v zelo kratkem času zelo razočarati(glede na prej slišane pohvale). Verjamem pa, da je RS pravi stroj in v combi izvedbi bi si jo še mogoče omislil. Od limuzine bi pa veliko raje vzel bližnjega sorodnika R32/R20...
V primerjavi z Mazdo 6 je pa pač en razred nižje nedvomno in tudi tehnično ji ne sledi, avtorju teme predlagam, da ob testni vožnji pretehta tudi koliko denarja je dejansko pripravljen odštet...
Bravo, stari! Dober si, da ti rata ocenit avto, po tem, ko se enkrat 10 minut pelješ s taksijem, pa ti taksist zdraven malo pojamra! Kapo dol, tega ne zna vsak!

Čim več podobnih, tako dobro argumentiranih mnenj si želim na tem forumu! To so prave lastne izkušnje, pa še nepristranske, saj nisi lastnik in posledično ne preferiraš znamke!