Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
WAP20
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu rabljenega REaulta R19

Napisal/-a WAP20 Pe jan 22, 2010 11:53 am

Lep pozdrav.

Mene pa zanima če slučajno pozna kdo ta 2 avtomobila, kake informacije bi bile dobrodošle...
Pa še nasplošno me zanima, kaka je poraba bencinskega motorja 1.4, vgrajenega v Renaulta R19. Na kaj še mi je potrebno pazit razen rje?
Zaenkrat se med njima odločam za nakup..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3329433&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3438927&show=1

Hvala za vaše odgovore ter Lp.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 22, 2010 12:03 pm

Žrl bo tako kot vsak avto s podobno mašino - predvsem pa odvisno kje in kako se boš vozil. Če je mašinca porihtana, bo žrl verjetno od 5,5L pri vožnji ~70-90km/h po ravnem do 10L in več pri izključno mestni vožnji in kratkih vožnjah.
Če pa mašinca ni poštimana, potem pa za porabo vstavi poljubno cifro...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jan 22, 2010 1:04 pm

Preveri da je avtomobil v dobrem stanju. Torej da ni preveč rjav in da je mehansko vsaj približno soliden. Težave znajo biti če je motor v slabem stanju. Sicer pa soliden avtomobilček skoraj zastonj. 1.4energy motorji so prav dobra zadeva. Za vsakodnevno vožnjo solidno zmogljiv, vendar vse prej kot športen. Poraba bi se morala ob normalni vožnji in mešanem ciklu vrteti malce čez 7l. Pri prvih serijah tega motorja je rado prežrlo tesnilo glave zaradi preveč agresivnega antifriza, vendar kolikor vem so pri teh (facelift) napako odpravili. Skratka preveri da motor ni masten in da ne rjavijo prtljažna vrata ali okrog zadnjih robov pa si dobil odličen avtomobil. Predlagam da poiščeš kakšno z RT paketom opreme ki ima že daljinsko centralno zaklepanje, sedež nastavljiv po višini in električna stekla. Čeprav naj bo merilo za izbiro dobra ohranjenost ne količina opreme.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jan 22, 2010 1:31 pm

Js imam R19 s takim motorjem kot tu sprasujes (1.4 energy). Ni to nek sportnik, za vsakodnevno voznjo pa je cisto dovolj. Porabo imam isto kot je tristan napisal, torej okoli 7L, trenutno sem na 160kkm. Mi pa rjavi tocno na ze omenjenih mestih, okrog zadnjih robov in prtljaznih vratih. Ampak to sem se nehal sekirati, je pac star avto in tu ni nekih cudezev za pricakovati, vazno da se solidno pelje in to je to.
Sem pa nekaj stvari menjal do sedaj (okoli 20kkm), to lahko sam ocenis ali je potrosni material ali ne: zavorne ploscice (tudi zadaj ko je boben, in zavorna tekocina), srednji in zadnji lonec izpuha, termostat (in seveda olje, oljni filter).
Tele na avto.net pa zgledajo bolje ohranjene kot moja, sment:).

Nepta
Nov uporabnik

Napisal/-a Nepta Pe jan 22, 2010 1:57 pm

Imel R19, 1.4 energy RN oprema letnik 92 (električni pomik stekel, centralno daljinsko zaklepanje). Motor je bil soliden, nikoli ni bilo z njim problemov. Spravil si ga tja do 185 km/h če nisi bil natovorjen. Imel je zelo močno 3 prestavo, ker je imel 8 ventilov je kar lepo vlekel v spodnjem območju vrtljajev. Ko sem avto prodal je imel prevoženih 480.000 km in v tem času je bilo menjano (altenator, vodna pumpa, bencinski filter, jermeni, sklopka, tesnilo glave motorja, zavorne ploščice in diski, izpušni lonec) -> skratka potrošni material. Drugače avto je delal ko urca, nobenih problemov z elektroniko in motorjem, nikoli me ni pustil na cesti. To so še bili tisti časi, ko je Renault delal avtomobile za daljši rok uporabe.
Vzemi sabo kake mehanikarja pa malo poglejta stvari... kot so že prej napisali... zastonj lahko kupiš dosti dobrega avta.
lp

Uporabniški avatar
WAP20
Nov uporabnik

Napisal/-a WAP20 Pe jan 22, 2010 3:31 pm

Hvala vam za številne odgovore .
Kaki pa so kaj 1.8 motorji? Kot recimo tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3437132&show=1

Je renault vgrajeval v modele R19 1.6 motorje?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jan 22, 2010 3:35 pm

E vidim,da kupuješ za drobiž :roll: fant kupi letnik 95 ali 96 in Limited Opremo od 1 ga lastnika in za okol 700€ do 800€ ;) pod 500€ jaz nebi šel in ne grem gledat tega modela 8) ........... pa srečno :!:

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe jan 22, 2010 4:15 pm

Imel smo 14 let R.19 adagio, L1995, redno servisiran, 150k km.
Zamenjal praktično vse in ga na konc prodal za drobiž. Ne priporočam.
Najbolj pa zamerim, ker se mi je pokvarila ročka ta prižig luči, ravno ko sem prišel v Trst, ob 23h !!! Sem se moral peljati nato do LJ samo z meglenkam!!
:roll:

In nisem grdo ravnal z njim, in sem ga redno sevisiral na 10km in vedno lepo ogrel mašino itd...

Uporabniški avatar
WAP20
Nov uporabnik

Napisal/-a WAP20 So jan 23, 2010 11:16 am

700-800€, k temu prištejemo registracijo ter zavarovanje, pa že presega moj proračun. Zato poskušam najti kaj pametnega za ceno okrog 500€.
Še kaki odgovor na spodnji vprašanji? me bolj iz firbca zanima..
WAP20 je napisal/-a:
Kaki pa so kaj 1.8 motorji? Kot recimo tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3437132&show=1

Je renault vgrajeval v modele R19 1.6 motorje?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jan 23, 2010 1:04 pm

Ivan36 je napisal/-a:E vidim,da kupuješ za drobiž :roll: fant kupi letnik 95 ali 96 in Limited Opremo od 1 ga lastnika in za okol 700€ do 800€ ;) pod 500€ jaz nebi šel in ne grem gledat tega modela 8) ........... pa srečno :!:

Off:
madona, ti bi mel 15 let staro gajbo od prvega lastnika? ej pa ne moreš verjet ka vse tule prebereš? in v čem bo zdaj ta stara gajba toliko boljša če bo od prvega lastnika, prosim? Pa ne mi rečit, da boljše skrbi zanjga, da se jaz vozim 15 let z istim avtom ga še samo polijem z bencinom in zažgem.

On:
ne, v 19ko niso vgrajevali 1.6 motorja imaš 1.4 80km, 1.8 95 km in 1.8 16v 135km ;) Mislim da najboljša varjanta ti je 1.4, športnik ni, je pa ta motor izredno vzdržljiv, sem ga imel v cliu nekaj let in ful zadovoljen, km pa realno ocenjujem na nekje 250.000 km. Kot je že nekdo rekel, to so bli še cajti ko je renault delal avte.
Hibe so motorček prostega teka (nihanje obratov, sploh ko je mrzl, cca 100 eur nov) ročka dolgih/kratkih luči cena slabih 40 euro, mogoče pečka gretja, za rjavenje so ti že povedali, pa pokanje plastike okoli kljuke notranjih vrat, drugače sem pa z avtom bil ful zadovoljen. Pa za moj avto so bili brembo prednji diski (ne hudo športna verzija, tista bolj civilna) in disk ploščice okoli 60 eur, kar se mi zdi zelo ugodno. Tako da kar se tiče vzdrževanja je avto res poceni (cenejša je edino R5 bila od vseh mojih avtov) tako da priporočam. Je pa dobro da znaš tudi kaj sam naredit oz. se rad naučiš, ker če boš za vsako okvarjeno malenkost letel na servis, potem boš hitro preklinjal. Sam sem večkrat opravil kakšno malenkost (čiščenje hladilnega sistema, fergazer, zategnitev armaturke,to in ono.... tako da me ni predrago prišlo v študentskih letih ;) )

p.s. jaz sem svojega pred 2 letim prodal za 800 eur, pa je bil super. tako da boš našel za 500 eur tudi dobro 19ko, samo boš moral enčas iskat, ne se zaletet v prvega.

uspešen nakup
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
WAP20
Nov uporabnik

Napisal/-a WAP20 So jan 23, 2010 2:27 pm

GiGi1985 brez skrbi, nimam rad serviserjev, ker si lahko povečini isto stvar sam zamenjam/popravim za tretjino cene ki jo računajo serviserji. :)
Sicer se tudi sam nagibam k 1.4 motorju, malo tudi zaradi manjše cene registracije, bolj pa zaradi majnše porabe od večjih bratov..

Kolko pa stane komplet registracija takega avtomobila z 1.4 motorjem?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 23, 2010 6:22 pm

19-ke so imele še 1.8 MPI motor s 110 konji; glede na omenjeni budget nimaš kaj zgrešit z 1.4e motorjem.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So jan 23, 2010 6:55 pm

sam imam trenutno dve 19ki obe sta 1.4 rt in lahko povem da avto je kljub letom (letnik93 in 94) soliden. kar se tiče udobja in predvsem tihega teka motorja nimam nobenih drugih težav, razen nekaj pregorenih žarnic, bolj slab volan. pije okol 7 litrov...
imel sem pa tudi z 1.8i motorjem pa lahko rečem da za tak motor ni ravno pretirano dobro vlekla, je pa vlekla do nekako 21o po števcu. poraba bila pa okoli 10litrov ali več.
sicer pa so bile tudi z 1.7 motorjem ampak zelo redke in mislim da samo uvožene.
je pa tako da dele dobiš že povsod in zelo poceni, saj se cele, z okvaro motorja ali pa malo zbite dobijo že za 40-50€
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So jan 23, 2010 9:12 pm

@GiGi1985 saj vem, da si full pameten in ahhh ohh, pač moraš vedeti kje jih dobiš in ja imajo samo do 145.000 km ali pa še manj in so 1 lastnik in vsi servisi ;) Stanejo pa od 250€ na gor.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jan 23, 2010 10:05 pm

če je budget 500€ poglej še za kakega cliota
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jan 24, 2010 10:59 am

@WAP20
registracijo si lahko izračunaš na strani www.amzs.si, čisto odvisno če imaš popust,mladi voznik,.... osnovno brez bonifikacije nekje preko 400 euro.

@
Ivan36
ne nimam se za pametnega, ampak sem prepričan da zadnja stvar na katero je treba bit pozoren pri nakupu avta za 500 eur je to, da je od prvega lastnika. :roll: Še nikoli nisem kupil novega avta in ga tudi ne bom nikoli, pa za vse avte skrbim veliko boljše kot marsikateri prvi lastnik. Recimo sosed že od nekdaj kupuje nove avte pa jih uniči v 3 letih tako da ne moreš verjet, jaz pa sem recimo na skoraj 15 let starega cliota dal nove brembo diske, porihtal vso rjo, nov izpuh,... ga spravil v veliko boljše stanje kot je bil pri prejšnem lastniku(sem bil 4 lastnik, kar je zate nedopustljivo ne?) in tako je z veliko avti ki sem jih imel.
P.S. vem za fičota 74 letnik od 1 lastnika (76 let star gospod) in se bo vozil z njim še 4 leta avto je pa že sedaj rezerviran za nakup. Taki avti nikoli ne bodo prišli na avto.net ali bilokakšen oglasnik. ;)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 24, 2010 1:21 pm

@gigi... Točno tako sem sedaj 3 lastnik Lantre 96 :( Vse je bilo fuč izrabljeno počeno počasi bo postala normalna 8) Vsa vozila do sedaj so bili 1 lastniki pa verjemi malo se je vlagalo redni servisi pa zavorne ploščice olja .... Splača se nič drugega, saj 500€ je le 500€ samo, če pa moraš vse porihtat pa dodaš še 350€ pa raje dam 800€ in vem, da bo eno leto mir :idea: A tile R19 Limited 95 ali 96 so od MNZ ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov