Jaz ga imam 98 letnika 1.4; 75KM, trenutno prevoženih par km manj kot 203.000.
Za enkrat lahko samo rečem, da je to super motor. Poraba zdajle pozimi 6,2 s tem, da ga občasno malo prepiham

. Drugače pa ko je bilo malo bolj toplo, recimo meseca nov. je bila poraba 5,8 l/100km. Relacijska vožnja - 28km v eno smer. Olja menjujem na 15.000km in se nivo v tem času na šibki zniža za kake 3-4mm. Olja še nisem nikoli dolival. Končna hitrost po števcu je ~182km/h. Motor prožen, 60 po ravnem kamot vleče v 5 prestavi. Pri 70 km/h ima 2000 obr. v peti prestavi.
Sem pa pri 180.000km menjal sklopko, amortizerje.
- zadnje blatnike mi je pa začela napadati rja in pa spodaj po pragovih. Mogoče je to problem prvih letnikov, kaj pa vem.
- zajebava me ključ daljinskega zaklepanja, nima stika in noče zaklepat-odklepat. Na servisu hočejo met 100 eur za nov ključ

, električarjem pa nekak ne uspe popravit. Včasih dela brez problema, včasih moreš pa večkrat pritisnit. Včasih se pa naveličam tiščat na tist ključ pa ročno odklenem.
- imam trivraten model in električni pomik desnih vrat deluje bolj na trdo
- zadnje čase me pa nekaj heca še centralno zaklepanje desnih vrat, ko stisnem daljinca mi včasih noče odklenit teh vrat.
- odpovedalo mi je stikalo luči (obvolanska ročica)
- menjal sem prednje luči, stare bile čist porumenele - značilnost luči na Cliotih
- menjal obe sprednji vzmeti (poči del vijačnice v sklečki amortizerja) pri meni je bilo pri ~ 180tkm.
Ostalo pa nič posebnega, pač redno vzdrževanje. No sej tud te stvari, ki sem jih naštel niso nekaj na kar bi bile druge znamke imune pri teh kilometrih in letih.
Za 1.6 pa ne vem kaj posebnega, vem samo, da mi je enkrat en sodelavec pravil, da je imel 1.6 Cliota automatik pa je rekel, da s tisto mašino ni bil najbolj zadovoljen. Dosti pil, pokazal pa tega ni. Ampak bil je aut., kako je pa v kombinaciji s ročnim menjalnikom pa ne vem, verjetno pa je, da tisti automat požere dosti konjev in bencina za prazen nič.