Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 26, 2009 9:34 pm

Imaš prav.

Uporabniški avatar
ves600
Nov uporabnik

Napisal/-a ves600 Pe feb 27, 2009 8:46 am

No super, se pravi Forda se splača kupiti za ta denar, prej pa ga še peljati k mehaniku na pregled. Sej kok ponavadi računajo za pregled in ali je pommebno h kateremu mehaniku ga peljše preden se odločiš za nakup?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe feb 27, 2009 8:47 am

simply je napisal/-a:Off : Polo78. Prosil bi te za mnenje kakšna se ti zdi razlika med novo Mazdo 6 in Oplovo Insignio. Če pustimo golo značkarstvo in razne "zgodbe iz napake iz preteklosti" ob strani?

Si moram najprej Insignio pogledat od bližje, da odgovorim na to vprašanje. ;) Tako po slikah zgleda obetavno. Sta pa sigurno oba avta zelo dobra, sploh Insignia verjetno predstavlja še večji napredek napram predhodniku, kot nova Mazda 6 napram stari M6. Saj za opla je tudi znano, da je v zadnjih letih tako kot Ford dvignil kvaliteto svojih avtov in več ali manj odpravil vsem znane napake.

Za kaj več, si je pa treba avto dejansko lastit ali pa ga vsaj imeti nekje v ožjem družinskem krogu (tako da ga sem in tja tudi sam voziš), tu se strinjam s @hladni. Ker prava kvaliteta se ne pokaže le, ko se v salonu vsedemo v avto ali ko gremo na testno vožnjo. Nek vtis sigurno dobiš, tisto pravo pa se vidi po parih letih oz. ko ima avto na grbi kakih 100.000 km.

Se opravičujem za OFF-topic, debatirajte dalje o Mondeu...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe feb 27, 2009 8:53 am

ves600 je napisal/-a:No super, se pravi Forda se splača kupiti za ta denar, prej pa ga še peljati k mehaniku na pregled. Sej kok ponavadi računajo za pregled in ali je pommebno h kateremu mehaniku ga peljše preden se odločiš za nakup?

Točno tako! Dodal bi samo, da če imaš to možnost, lahko mehanika pripelješ kar s sabo, da na licu mesta pregleda avto. In seveda obvezno it na testno vožnjo (najbolje da je tudi tu mehanik poleg), marsikatera hiba se pokaže ravno pri vožnji. Sej če nobenega ne poznaš pa pač nekomu plačaš, da je poleg. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 28, 2009 7:30 am

Pa ti razni dilerji to sploh dovolijo? :D

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So feb 28, 2009 9:10 am

Jest sm vsak avto k sm kupu odpelu na pooblaščeni servis na pregled avtomobila.Da ti ga na mizo pregleda od uspodi,pol pride ličar ti pregleda barvo,pol ti še računalnik pregleda vse....

Če ti diler garantira da je z avtom vse uredu ga nesme bit strah če mu rečš da ga boš odpelu na pregled.Če ga je strah neki skriva! Drugač on že zrihta ene tablce pa neki to je use njegovo delo itaq gre z tabo pa ponavad in diler voz:>
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So feb 28, 2009 12:28 pm

simply je napisal/-a:Pa ti razni dilerji to sploh dovolijo? :D

Če mi diler ne pusti takšnega osnovnega pregleda avta, se obrnem, odidem in se več ne vračam.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka So feb 28, 2009 3:45 pm

Ves jaz ti vsekakor priporočam mondea. Kot sem že v nekaj teamh omenil, imamo doma 2 in sicer oba karavana in dizla enega 2003 letnik 115KM in drugega 2005 letnik 130KM
Mi smo oba kupili pred cca 2 leti, izbire je res veliko in če se ne extra mudi, nikar ne hiti, saj smo jih mi obdelali vsaj 40 komadov in verjemi da imaš tutti fruti. :o
Priporočal bi ti 130 KM in 6 prestav, hkrati pa glej za novejšimi letniki, ki imajo že spremenjeno srednjo konzolo in meglenke( meni je lepše). Moram priznati da naša avta delujeta BP in da je vožnja z njima odlična. Mogoče šibkejšemu manjka včasih tistih nekaj konjev.
Kar pa se tiče izdelave notranjosti, me nihče ne bo prepričal da je vag toliko boljši kakor ga eni opevajo, sam sem namreč opazil da jih ima VW precejšne težave z vrhunsko kvaliteto plastike na vratih in armaturi, česar pri naših fordih nisem zasledil. :roll:
Skratka če želiš veliko avta za manj denarja kupi mondea, je pa res da če ga imaš namen kasneje kmalu prodajat, boš veliko izgubil, če ga boš pa obdržal, si zmagal.
Veliko uspeha pri nakupu
LP Rutenka
lakom lačen hoče papico

multiscan
Nov uporabnik

Napisal/-a multiscan Sr feb 03, 2010 1:30 am

No, jaz se recimo nisem odločil za Passata ampak sem si privoščil Škodo Superb:), sicer ne tega novega modela ampak je vseeno super avto.

Ampak pustimo to ob strani. Menjam drugi avto in mi je v oči padel tale Mondeo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3471384&show=1
:D
potem pa sem videl še tegale
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3240306&show=1

ki je OBČUTNO dražji?!?!?!
Al ima ceno našponano al je tistim prvim, ki je sicer leto starejši....al je kaj narobe z njim? :roll:

Sicer pa saj sploh ne vem, če rabim tak avto za v službo vozit. Če pa že primerjam, za 4k€ si lahko vzamem kako Fiesto, Cliota, Corso, če gledam s tega staliča za isti denar šajtrga namesto avta. :roll: Tankat ga moraš v vsakem primeru, če pa crkne pa crkne vsak.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr feb 03, 2010 3:06 pm

Mondeo je fajn auto, ga mam že en let in dela bp, sicer je pa moj bencinar. Avto je res krava za parkirat pa obračalni krog je FUULLLL velik, tko da se ga morš kr navadt, pa še pr 4 vratnemu je preglednost nazaj ful slaba, pa še mejhne špegle ma. Ampak uglavnem auto je fajn, TDCI 130KM je mašina ulita za ta avto, pa še pogon na ketno ma, tko da velik servis odpade. Morš pa res fajn ga pregledat preden ga kupš oz. da ga en pregleda k se spozna na te stvari. Upam da sm kej pomagu.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost