Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 Po feb 01, 2010 6:53 pm

Veš kak jih šargi našprica z nečim sranjem, da se svetijo :D
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po feb 01, 2010 7:09 pm

Vseved je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a: :cry :cry

daj pametnjakovič, povej v čem je golf tako superioren in koliko hib ima 3ka, pa še cene hib zraven napiš!? Prosim, res me zanima! Pa ne pozabi pripisat še koliko BMWjev 3 in Golfov 4 (2ka ne šteje :!: ) si si lastil !

Smej se svojemu (ne)znanju. Saj ne rečem, s podvozjem (v mislih imam predvsem zadnji konec) bo vse ok (večinoma), dokler bo v nosu do 2-litrski agregat, težave se začnejo ko je notri 2.2, 2.5 motor in navzgor. Enostavno je narejeno "prešvoh" za konkretne stroje.

Aja nekaj sem pozabil - lahko probaš tudi sam - vsedi se v serijo 3 in probaj premikati (v mislih nimam suvanja, ampak normalno dotikanje - kot med vožnjo) armaturo, potem pa to stori še v golfu (konkreto v 4. gen.) in boš povedal v katerem avtu armatura nagravžno škripa.

In ne, nisem vw ljubitelj.

Sem mislil da boš povedal kakšno bolj "konkretno" hibo kot pa škripanje armaturke, ki je v golfu trpežna kot v traktorju. Sicer pa smo primerjali 318i z 87kw, ki ni nevem kak stroj more bit že fejst spolzka cesta da ga postran spraviš. Pa tudi nevem kaj misliš s tem da je avto "prešvoh" narejen ko je notri 2.2 2.5 motor, sicer pa je vse v glavi. Ti bo pa še napisalo nekaj uporabnikov na a.com, ki se lastijo teh avtov, da se motiš!

Lp

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po feb 01, 2010 7:10 pm

Kaj ti bo BMW, če pa ne gre v sneg.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po feb 01, 2010 7:12 pm

Tisto vectro ko sem predlagal, bom jo so tocno jutri pogledat ker ni toti prodajalec dalec od mene , pa bom primerjal z mojo ki jih ima nekaj cez 190.000 pa javim tu gor :D

abcabc je napisal/-a:Kaj ti bo BMW, če pa ne gre v sneg.

A to mas lastne izkusnje ? Ocitno se nisi vozo zadnjega pogona .. sicer pa je ena tema o bmw in zadnjemu pogonu na forumu pa si malo preberi.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po feb 01, 2010 7:19 pm

Vseved je napisal/-a:
Smej se svojemu (ne)znanju. Saj ne rečem, s podvozjem (v mislih imam predvsem zadnji konec) bo vse ok (večinoma), dokler bo v nosu do 2-litrski agregat, težave se začnejo ko je notri 2.2, 2.5 motor in navzgor. Enostavno je narejeno "prešvoh" za konkretne stroje.

Aja nekaj sem pozabil - lahko probaš tudi sam - vsedi se v serijo 3 in probaj premikati (v mislih nimam suvanja, ampak normalno dotikanje - kot med vožnjo) armaturo, potem pa to stori še v golfu (konkreto v 4. gen.) in boš povedal v katerem avtu armatura nagravžno škripa.

In ne, nisem vw ljubitelj.

pozabil si eno zelo važno stvar: si si katerega od omenjenih lastil, ali je to spet na baba čula, baba rekla? hiba e46 je samo podvozje, pomeni da je treba menjat selene, ki stanejo še 200 eur ne. to pa se menja na 50k do 100k km,odvisno od vožnje. "Hiba" odstopanja karoserije od podovzja je samo 328 in 330 pa še samo prvi letniki predvsem zaradi driftanja z avtom. Drugih hib pa avto nima.
Glej, nikjer ne trdim da BMW nima napak, ampak ob bok golfu se lahko postavi kadar koli. Kar poglej si okvare golfov, potem pa piši. če ne boš nič našel, ti jih lahko naštejem tudi iz prve roke. :)
Freude am Fahren

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Po feb 01, 2010 7:31 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
pozabil si eno zelo važno stvar: si si katerega od omenjenih lastil, ali je to spet na baba čula, baba rekla? hiba e46 je samo podvozje, pomeni da je treba menjat selene, ki stanejo še 200 eur ne. to pa se menja na 50k do 100k km,odvisno od vožnje. "Hiba" odstopanja karoserije od podovzja je samo 328 in 330 pa še samo prvi letniki predvsem zaradi driftanja z avtom. Drugih hib pa avto nima.
Glej, nikjer ne trdim da BMW nima napak, ampak ob bok golfu se lahko postavi kadar koli. Kar poglej si okvare golfov, potem pa piši. če ne boš nič našel, ti jih lahko naštejem tudi iz prve roke. :)

Vse to vem in sem tudi velik fan propelerja, ampak dejstvo je, da serija e46 ni ravno nek biser kvalitete. Res je, imam kar nekaj izkušenj z vsemi bmw-ji od e30 dalje.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 01, 2010 10:38 pm

h4ck je napisal/-a:

A to mas lastne izkusnje ? Ocitno se nisi vozo zadnjega pogona .. sicer pa je ena tema o bmw in zadnjemu pogonu na forumu pa si malo preberi.

Ne nimam izkušenj vem pa kako je oče težko prišel domov v preteklosti z avtom, ki je imel zadnji pogon.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po feb 01, 2010 10:59 pm

abcabc je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

Ne nimam izkušenj vem pa kako je oče težko prišel domov v preteklosti z avtom, ki je imel zadnji pogon.

Potem pa ne neke napamet, ce si "trotl" tudi z prednjim pogon ne prides nikam.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 01, 2010 11:03 pm

...da nadaljujem, ko pa je kupil Favoritko pred 15 leti pa se je čudil, kako je šla v sneg.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To feb 02, 2010 12:09 am

Rajši sem brez avta, kot pa da ga kupim od ''BABAJIĆ SEJDALIJA'' :D :D

Zaupanje kar seva iz tega imena ;)

Ashuf
Nov uporabnik

Napisal/-a Ashuf To feb 02, 2010 10:16 pm

Ker nimam izkušenj z avtohišami, me zanima, če tam dajejo svoje avte na probno vožnjo pred morebitnim nakupom?

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To feb 02, 2010 10:17 pm

Ashuf je napisal/-a:Ker nimam izkušenj z avtohišami, me zanima, če tam dajejo svoje avte na probno vožnjo pred morebitnim nakupom?

Ja logično , menda ja nebos kupo avta pa ga vozit nebos smel ? Če pa ti kdo rece da ne .. pa kar vstran :roll:

Ashuf
Nov uporabnik

Napisal/-a Ashuf To feb 02, 2010 10:19 pm

Se strinjam. Sprašujem zato, ker sem dobil informacije, da v večini avtohiš tega ne dopustijo.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To feb 02, 2010 10:20 pm

abcabc je napisal/-a:Ne nimam izkušenj vem pa kako je oče težko prišel domov v preteklosti z avtom, ki je imel zadnji pogon.

Potem sta se bolj malo vidla?
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To feb 02, 2010 10:22 pm

BBS je napisal/-a:Rajši sem brez avta, kot pa da ga kupim od ''BABAJIĆ SEJDALIJA'' :D :D

Zaupanje kar seva iz tega imena ;)

:cry :cry

daj brate šuti, komšija ima sama dobra kola :lol: :lol:

@ashuf
nikoli ne kupi avta brez probne vožnje, na tak način izveš pomembne podatke o avtu (sklopka, zavore, menjalnik, volan, zračnosti, podvozje.... ;) )
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če feb 04, 2010 12:23 am

Seveda ti dajo za probo, ampak se lahko voziš samo po njihovem placu, torej tistih par 10m2.

Ashuf
Nov uporabnik

Napisal/-a Ashuf Pe feb 05, 2010 9:36 pm

A kdo pozna ta avto?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3480616&show=1

Smo ga šli pogledat danes. Vtisi so zelo pozitivni, avto zgleda res kot nov. Edini minus gre prodajalcu, ki si ni znal najti čas za testno vožnjo. :roll:

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe feb 05, 2010 11:25 pm

glede na to da ima g2 certifikat, je očitno super nakup. Imaš nekaj dobrih ugodnosti s tem mislim še posebej 8 dnevno vračilo avtomobila ob nezadovoljstvu.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So feb 06, 2010 2:25 am

abcabc je napisal/-a:...da nadaljujem, ko pa je kupil Favoritko pred 15 leti pa se je čudil, kako je šla v sneg.

hahaha sonček :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: whitee in 3 gostov